Siirry pääsisältöön

Nilkuttimet vai akilleslämpät ... 🐞

Olen tarkkana siitä että nilkat ovat lämpimässä ja akilleksella hyvä olla. Ai mua ihan sattuu jos näen juoksijan talvipakkasella ohuessa juoksusukassa nilkat melkein  paljaana. Melko aikaisin syksyllä mulla on jo ensimmäiset lämppärit käytössä. Olen jo tanssitunneilta tottunut siihen että ennen varsinaista treeniä nilkat ja jalkaterät lämmitellään kunnolla. Aikanaan tanssisalit olivat melko kylmiäkin ja silloin oli kiva vetää säärystimet jalkaan.


Nyt sitten juostessakin olen tottunut käyttämään lämppäreitä. Haluan erityisesti suojata akillesta. Onko siitä hyötyä, tiedä häntä. Mukavalta se ainakin musta tuntuu. 


Valitsin Novita Isoveli-langan ja bampupuikot. Bampupuikot on niin kivan kevyet ja lanka kulkee niillä hyvin. Mä olen ollut ihan hullu kutomaan joskus, pari työtä yhtä aikaa menossa ja aina jotain työn alla. Nykyään teen vaan pikkujuttuja, sukkia, lapasia ja akilleslämppiä. Sormet ei oikein kestä enää kauaa staattista liikettä kerrallaan. Mutta joo, loin ensin 40 s ja sitten jaoin ne neljälle puikolle. Joustin neuletta alkuun, n 10cm korkeus, neuleena (2 o) ja (2 n) vaihdellen. Kun joustin neule oli valmis, jatkoin (aina oikeaa) 
muutaman kerroksen. Sitten mietin että millaisella neuleella jatkan ettei akilleslämppä mene rullalle toisesta päästä. Jos jatkan (aina oikeaa) ja päättelen, lopputuloksena on se että rullalle menee. Sitten kokeilin että kudon yhden kerroksen kaikilla puikoilla (nurjaa) seuraavan kerroksen (oikein) ja jatkoin muutaman kerroksen oikeaa ja nurjaa kerrosta vaihdellen, päättelin lopuksi. Tuloksena; istuu ihan hyvin, neulos menee mukavasti myös iltin päälle, vaikken tehnyt lisäyksiä ja leventänyt neulosta. Ei mene rullalle kummastakaan päästä. Säilyy ryhdissä märkänäkin. Kivat käyttää juostessa ja hei niin helpot tehdä. 

Jos tänä talvena oikein kovia pakkasia tulee, niin valitsen sitten säärystimet. Nyt on vielä sellaiset kelit että nilkuttimilla pärjään. Taidan tehdä vähän erilaisia lämppiä niin voin sitten vaihdella. Akilleslämpät vie lankaa niin vähän että näihin ensimmäisiini valitsin jämälankoja. Hyvä hyödyntää jämälankakasaa ja vielä ehtii vaikka pukinkonttiinkin.


Akilleslämpät juoksijalle, nilkuttimet kelle vaan vai onks se niin. No ei kai, lämppärit kelle vaan, juoksit tai et, nilkuttimet on kivat lämpät. Lämppää kylmää nilkaa tai ettei tulis kylmä. Lämpättimet, nilkuttimet tai oikeastaan ihan miten vaan.


.... Lennä lennä Kesäkerttu.... nilkuttimet, lämpät, lämpättimet tai ihan mitkä vaan...  🐞

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              Edellistä kirjoitustani päättäessä mietin, olisiko se pitänyt päättää vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta heräsin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtäkkiä Polarin kello näyttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin että no näyttää mitä näyttää ja mietin että kello on ollut yöllä huonosti kädessä tai jotain muuta  ja vempeleitä ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidä liikaa tuijottaa.       Hyppään edellisen postauksestani kohdasta siihen mitä en siis vielä kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljän aikaan perjantai iltapäivällä pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmä oli. Säädin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kädet täristen hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennätti vielä merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltävän yön pienessä horroksessa ja olin tosi väsynyt. Ajattelin että sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielä viileämpää ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiä on  vähemmän liikkeellä.         Sunnuntaina heräsin  kuitenkin pienessä kurkkukivussa eikä olo ollut yhtään levänneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jälkeen on ollut samanlaisia oireita. Epäilen että astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                Päätin jättää pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopäivä ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinä toivottavasti pääsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista päivä on kulkenut aikojen saatossa epäonnen päivänä. Vaikkei oma päiväni vielä päätökseen olekaan kulkenut se heräsi minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet täysin normaaliksi sairasteluiden jälkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herätelty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lääkärin ohjeet ja tänä aamuna uskalsin toivoa että startti tapahtuu huomenna. Lopullinen päätös tehdään vasta kalkkiviivoilla.  Ensimmäisen kerran voin sanoa etten jännitä yhtään. Etenen juuri niinkuin edetä voin. Viimeinen herättely lenkki odottaa vielä ja minä keskityin vain lomapäivän olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkä huomenna juostaan ensimmäistä Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol