Siirry pÀÀsisÀltöön

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

 


              Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€. 







       Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan. 

             PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin. 
Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin. 

     Maanantaina sain todeta ettei koskaan voi tietÀÀ mitĂ€ tapahtuu ja tapahtua voi ihan mitĂ€ vaan. Joten elĂ€ hetkessĂ€ ja ole tyytyvĂ€inen sen ainutlaatuisuuteen. Ole onnellinen hyvĂ€stĂ€ olosta ja arvosta sitĂ€. 
En olisi koskaan voinut kuvitella ettĂ€ tulen satuttamaan itseni keilaradalla. 



Keilannut olen monet kerrat, tykkÀÀn siitĂ€ koska se on niin tekniikkalaji. On kivaa kun huomaa miten pallo kulkee linjallaan ja auta armias miten Ă€rsyttÀÀ kĂ€den vÀÀrĂ€ liike ennenkuin pallo edes irtoaa. 

Tyydyin itselleni hieman suuriin keilakenkiin. Olin jo kerran vaihtanut pienenpiin enkĂ€ enÀÀ viitsinyt lĂ€hteĂ€ niitĂ€ taas vaihtamaan. 
LĂ€hden tekemÀÀn ensimmĂ€istĂ€ heittoani. KenkĂ€ tökkÀÀ heittoalueen heittĂ€jĂ€n puolella, menetĂ€n tasapainoni ja joudun ottamaan harppausaskeleen ja ajaudun juuri öljytylle radalle. Liuun eteenpĂ€in ja jalat lĂ€htevĂ€t alta, teen voltin ja lennĂ€n ilmassa suoraan selĂ€lleni. En tiedĂ€ missĂ€ vaiheessa pallo irtosi ja koko sali kohiseen. 

Löin pÀÀni, kyynĂ€rpÀÀt ja venĂ€ytin ranteeni. Sattui ihan valtavasti ja höntti olo sai itseni hidastamaan tekemiseni ja ajattelin ettĂ€ varmasti vĂ€hintÀÀn aivotĂ€rĂ€dys siitĂ€ seurasi. Ihmiset tarjosivat apujaan ja sanoivat miten pahalta lento nĂ€ytti. 


Mietin ettĂ€ minkĂ€hĂ€nlainen mustelma pÀÀssĂ€ on kun kĂ€si oli seuraavana aamuna mustana. PÀÀtĂ€ kivisti patin kohdalta ja olin kahden vaihella lĂ€hdenkö treeniin lainkaan. 

Harjoitusohjelmassa oli neljĂ€ km kevyttĂ€ juoksua, koordinaatiot ja hypyt, loppuun vielĂ€ neljĂ€ km sama kevyt juoksu. 

Tein harjoituksen Via VerdellĂ€ joka oli aamulla hiljainen eikĂ€ reitillĂ€ tĂ€llĂ€ kertaa vastaan tullut montaakaan kulkijaa, paitsi alku pĂ€tkĂ€llĂ€. 


LĂ€mpö oli hellelukemissa mutta treenatessa oli miellyttĂ€vÀÀ kun aurinko ei porottanut. 
Nautin maisemista ja taas totesin miten ihanaa tÀÀllĂ€ on  olla. 

      Tiistai-Keskiviikko vĂ€lisenĂ€ yönĂ€ herĂ€sin siihen ettĂ€ minulla oli ihan valtavan kylmĂ€. Ajattelin ettĂ€ onkohan ilmastoin liian viileĂ€llĂ€. Ihoa kihelmöi ja yritin löytÀÀ jotain lĂ€mmintĂ€ ylle. PelkkĂ€ lakana ei lĂ€mmittĂ€nyt vaikka vĂ€lillĂ€ tuntui ettĂ€ se on ihan liikaa nukkuessa.
KĂ€perryin kippuraan ja nukahdin onneksi pian. Vasta aamulla otettu Burana helpotti oloa ja sai kuumeen laskemaan. 

   Nyt oli koettu vastoinkĂ€ymisiĂ€. Viikko Costa Blancalla Torreviejan tutussa kaupungissa ei mennyt niin kuin olin suunnitellut. Ei autanut muu kuin mennĂ€ siinĂ€ hetkessĂ€, hidastaa vauhtia ja yrittÀÀ olla paljon paikoillaan.    Onneksi asunto oli mukava ja HovimĂ€keĂ€ pystyin lukemaan nukahtamatta aina hetken kerrallaan. 



Torstaina sain herĂ€tĂ€ hyvin nukutun yön jĂ€lkeen. Kuume ei enÀÀ noussut mutta aamulla oli vielĂ€ kolotusta pienoinen  mÀÀrĂ€n nivelissĂ€. Vatsa enemmĂ€n vaivaili kuin hengitystiet ja totesin ettĂ€ ehkĂ€ kuumeilu johtuikin vatsapuolen asioista tai siten vain joku virus jyllĂ€si siellĂ€kin. PĂ€ivĂ€ taitaa kulua asunnolla, en ainakaan kauaksi uskalla lĂ€hteĂ€, jos nimittĂ€in juoksuttaa.


Aurinko paistoi terasillakin 

TĂ€nÀÀn vielĂ€ kuulostellaan ja toivotaan huomisesta parempaa. Jokatapauksessa aurinkoinen viikko lohdutti. LĂ€mpö helli niveliĂ€ ja totesin; hirttikö kaasu sittenkin kiinni. 

   Perjantaina herĂ€ilin jo ennen seitsemÀÀ ja ajattelin ettĂ€ lĂ€hden kokeilemaan varovaisen kevyen juoksun. Aallonmurtaja on lempipaikkani ja sinne tahdoin vielĂ€ kerran. 


    Juoksin kevyen kuusi kilometriĂ€. Veryttelyn jĂ€lkeen otin pientĂ€ vauhdin nostetta jottei kroppa sitĂ€ ihan viikossa unohtaisi. Juoksu itsessÀÀn oli kaikin puolin helppoa ja ponnekasta mutta lenkki itsessÀÀn oli juuri sopiva niin kestolta kuin teholtakin. PÀÀasia oli se ettĂ€ sai vielĂ€ viimeisen pĂ€ivĂ€n aamuna antaa mielen levĂ€tĂ€ meren aallon jĂ€ttĂ€mĂ€llĂ€ laineella. 

Vaikkei tĂ€mĂ€ loma Costa Blancalla mennytkÀÀn niin kuin suunnittelin, oli sinne silti ihana pÀÀstĂ€ palaamaan. Katsella kiireettömĂ€sti ihmisvirtaa joka kuljeskeli kaunista rantapaseoa. 




           Kaunis se oli pĂ€ivĂ€llĂ€ mutta ehkĂ€ vielĂ€ kauniimpi iltaisin, juuri kun aurinko oli laskenut ja vielĂ€ liekehtivĂ€t sĂ€teet valaisevat taivaalla. 

    Se ettĂ€ tĂ€ssĂ€ hetkessĂ€ tunnen jo lĂ€htemisen kaipuuta, kertoo varmaankin siitĂ€ miten paljon odotan jo seuraavaa paluuta. En katsele ympĂ€rilleni hyvĂ€stiksi, sillĂ€ tiedĂ€n ettĂ€ ensi kerta tulee pian. Pakotan oman malttamattomuuteni  siirtĂ€mÀÀn ajatukseni seuraavaan. Kotona odottaa paluu töihin kolmen viikon kesĂ€loman jĂ€lkeen. Harjoitusohjelman jakso vaihtuu maanantaina ja kohta on seuraavan maratonin aika. Minun ihanat tutut arkiset juttuni. 
Kuvittelen kuinka syksyn tuoksuessa katselen  ikkunasta viljapellon laitaa joka kynttilĂ€n valossa kuultaa hieman sieltĂ€ synkimmĂ€ltĂ€kin puolelta syksyn keltaisuutta. 

      


....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... siitĂ€ elĂ€mĂ€si hetkestĂ€ sinne seuraavan hetken juureen...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol