Siirry pÀÀsisÀltöön

Polar Kertoo Kaiken....🐞

 

           EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin. 



      Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa. 

     HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu. 
Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan wc:henkin. Kyyti lentokentĂ€lle asunnolta starttaisi klo 03.30. 

      LĂ€hdön aamuyöllĂ€ olin nukkunut horroksessa vain pari tuntia. Hampaat kalisi, kĂ€det tĂ€risi, kuume oli korkea ja ajatus oli vain se ettĂ€ haluan suomeen. Espanjassa on hyvĂ€ terveydenhuolto ja mietin jos olisin valinnut jÀÀmisen ruliannissin, en olisi jaksanut jĂ€lkiselvittelyjĂ€ parannuttuani. Lennot, vaihto asunnolta hotelliin ja kaikkea mahdollista. 

     Asunnolla ajoitin hevosannoksen kuumetta alentavaa niin ettĂ€ selviĂ€n kentĂ€llĂ€. Olo oli siinĂ€ vaiheessa ihan ok kun auto lĂ€hti kohti Alicantea. Hikoilin tietysti ihan valtavasti kun kuume laski ja turvatarkastuksessa kĂ€det vapisi, sillĂ€ olin taas ihan jÀÀssĂ€, vaatteet aivan mĂ€rkinĂ€. 
Hieman kĂ€vi mielessĂ€ , mitĂ€hĂ€n tĂ€ssĂ€ tapahtuu kun minulta kysyttiin onko kaikki hyvin. Vastasin vain ettĂ€ olen kylmissĂ€ni kun en ole nukkunut.  Pakatessani tavarat takaisin reppuun, vedin sieltĂ€ toppaliivin ylle ja kyselijĂ€ jatkoi muita tarkastuksiaan. 

Lento lĂ€hti Helsinkiin 6.30. Huokaisin kun pÀÀsin koneeseen. TiedĂ€n olleeni itsekĂ€s, kun matkustin sairaana mutta en vĂ€littĂ€nyt vaan aloitin reilun neljĂ€n tunnin sinnittelyn. Hevosannos lÀÀkettĂ€ ei pitĂ€nyt kuumetta montaa tuntia poissa. Olin horkassa uudestaan. Vatsaa  kouri jatkuvasti ja ajattelin miten Piece Of  Cake synnytykset tĂ€hĂ€n verrattuna aikoinaan olivatkaan. Matkustin elĂ€mĂ€ni karmeimman lentomatkan mutta paikaltani en noussut kertaakaan. 

Kotona kykenin olemaan kippurassa nojatuolissa. MitÀÀn en ollut syönyt edellisen iltapĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen. Juomisen lopetin lentokentĂ€llĂ€,se vaan ei me nyt alas vaikka kuinka yritti.  Pakko yrittÀÀ saada suuhun jotain. 
Pakotin itseni juomaan Nesteytys Ratiopharm poreet ja ajattelin ettĂ€ pikkuhiljaa pystyisin juomaan muutakin. 
En kyennyt. Kuume huiteli lÀhellÀ neljÀÀkymmentÀ ja wc oli kutsunut varmaan miljoona kertaa.
 




Vuorokauden vaihtuessa poika vei minut sairaalaan... sanoi vain ...NYT...

Oli ihanaa ja helpottavaa pÀÀstĂ€ omien huppukollegoiden hyvÀÀn hoitoon. Vaikka potilaan roolissa olo on minulle aina vaikeaa. 
Olo helpottui nopeasti kun sain nesteet ja lÀÀkkeet suoraan suoneen. Nyt ei tarvinnut enÀÀ sinnitellĂ€. 

    Seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ lÀÀkĂ€ri tuli keskustelemaan kanssani... sinĂ€hĂ€n olet urheilija... hetken hiljaisuuden jĂ€lkeen katsoin hĂ€neen ja vastasin.. joo Aikuisurheilija, kestĂ€vyysjuoksua. 
(Olin siinĂ€ surkeudessa yhtĂ€kkiĂ€ ihan ÀÀrettömĂ€n onnellinen...urheilija) HĂ€n antoi minulle neuvoja mitĂ€ olisi hyvĂ€ huomioida kun palaan harjoitteluun ja milloin palaan. Jos tauti joudutaan hoitamaan antibiooteilla, seuraavan kilpailun ajankohtaa  tĂ€ytyy miettiĂ€. Ja nĂ€in minĂ€kin jĂ€rkeilin. 
Lopuksi minulta kysyttiin pĂ€rjÀÀnkö kotona. PĂ€rjÀÀn.  Raju suolistoinfektio. Tulehdusarvo 180 mutta kovimmat  kouristukset olivat lieventyneet eikĂ€ kuume enÀÀ noussut neljÀÀnkymmeneen. Horkka oli hĂ€vinnyt. 


 


   Kotona keskityin pelkkÀÀn toipumiseen. Alkuun pystyin juomaan vain Nesteytys Ratiopharm poreet. Sitten siirryin "Kirkkaat liemet " jotka minun menussa olivat; mehukeitto, kasvisliemi ja tee runsaalla hunajalla. Pikkuhiljaa lisĂ€sin tĂ€hĂ€n jogurttia ja myöhemmin soseruokaa. 

        Se ettĂ€ suolisto oli jo muutenkin jĂ€rkytyksissÀÀn en halunnut jĂ€rkyttÀÀ sitĂ€ aloittamalla ruokailua liian raskaasti. Ja voi sitĂ€ taivaallista  tunnetta kun vihdoin pystyin syömÀÀn   lempi aamiaiseni. 


     TĂ€rkein toipumisen ja palautumisen perusta on tĂ€ssĂ€kin, terveellinen ruoka ja uni. Oikeastaan vasta viime yönĂ€ nukuin tĂ€ydet kuusi tuntia putkeen viime viikon ke-to vĂ€lisen yön jĂ€lkeen. Se on minulle ihan liian vĂ€hĂ€n mutta eiköhĂ€n se unikin tĂ€stĂ€ pikkuhiljaa palaudu normaaliksi.

     Lukemaan en jaksanut, joten hereillĂ€ ollessani olen katsellut Yle Teemaa ja Arenaa. Bongasin vanhan ihanan Suomalaisen urheiluelokuvan vuodelta 1939. 
Avoveteen. Elokuva pohjautuu Urho KarhumĂ€en romaaniin. Romaani palkittiin kultamitalilla vuoden 1936 Berliinin Olympialaisten Taidekilpailussa. 
Oli mielenkiintoista nĂ€hdĂ€ millaisia drillejĂ€  tuona aikana tehtiin. 
EhkĂ€ elokuva sisĂ€lsi enemmĂ€n maalaisromantiikka ja kaupunkidraamaa kuin urheilua mutta mielenkiintoinen kuitenki. 



Vointi alkaa olemaan aika hyvĂ€. Ja töihin paluu on suunniteltu maanantaille. Pelastustakin  helmat heilahtelee ja on ollut ihanaa pÀÀstĂ€ luopumaan siitĂ€. Ristin takin pelastustakiksi sillĂ€ se oli ainut lĂ€mmin vaate mikĂ€ lĂ€mmitti koko kroppaa. Ostin takin  espanjasta tulevan talven kirpeisiin aamupalahetkiin. 
SiinĂ€ horkassani kun pakkasin  tavaroita ja aamulla purkasin asunnon sĂ€ngyistĂ€ lakanoita pois, en olisi selvinnyt ilman sitĂ€. Niin jÀÀssĂ€ olin. Pidin takin pÀÀllĂ€ ihan viimeiseen hetkeen ennen kun pakkasin  laukkuun asunnolta poistuessani.
Sairaalan lĂ€htiessĂ€ni olin niin poikki etten jaksanut pukea joten samalla takilla mentiin, Kayanot jalassa. KyllĂ€ siellĂ€ joku vĂ€hĂ€n katseli. 



    Polar ehkĂ€ kertoo kaiken nytkin. Vaikka tilanne nyt on paljon parempi ja uni tekee tehtĂ€viÀÀn, tĂ€ytyy maltaa antaa elimistön toipua rauhassa. Paluu treeheihin kevyesti.  VatsaystĂ€vĂ€llinen ruoka ja hyvĂ€n riittĂ€vĂ€n  yöunen turvaaminen.

   Kaikkea voi tapahtua ja tapahtuukin. Ja nĂ€mĂ€ ovat niitĂ€ tilanteita jotka saavat minut rakastamaan juoksua aina vaan enemmĂ€n. Juoksu kuvaa minulle elinvoimaa ja mitĂ€ lujempaa juoksen sitĂ€ elinvoimaisemmaksi itseni tunnen. Vain terveenĂ€ ja elinvoimaisena voin edetĂ€ tuntien molempien jalkojen olevan ilmassa yhtĂ€aikaa...
sairaana se ei onnistu koskaan. 

      On vaikea arvioida mistĂ€ pöpön sain. NeljĂ€stoista kerta Torreviejassa ja samat tutut jutut siellĂ€ niin kuin ennenkin. Ruokanirsona olen hyvin tarkka mitĂ€ ulkomailla suuhuni laitan. Mutta nĂ€in kĂ€vi nyt ja ei siinĂ€ sen kummempaa. KyllĂ€ minĂ€ siinĂ€ omassa surkeudessani toivoin kaikenlaista ja saa nĂ€hdĂ€ miten toiveeni toteutuvat vai jÀÀvĂ€tkö vain haaleiksi  haaveiksi.

....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ ihan mielettömin mÀÀrin, sitten kun siltĂ€ tuntuu...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol