Siirry pÀÀsisÀltöön

Aktia Cup korvattiin virtuaali vitosella... 🐞

Kisaohjelmassa oli eilisen kohdalla Aktia Cupin 2.osakilpailu. Koronatilanteen vuoksi tuo kilpailu siirrettiin huhtikuulle 2021. Valmentajan kanssa kuitenkin pÀÀtimme ettĂ€ juostaan oma vitosen kisa. Olin siitĂ€ innoissani, sillĂ€ mun  mielestĂ€ kisoihin osallistuminen on parasta tĂ€ssĂ€ juoksuharrastuksessa. Vaikken koskaan kĂ€rkipÀÀssĂ€ tuloslistaa tulekaan olemaan niin tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ haluan kisata itseĂ€ni vastaan. Ennen vuosi sitten alkanutta valmennusohjelmaa en olisi koskaa uskonut ettĂ€ vanhemmallakin iĂ€llĂ€ voidaan vielĂ€ saada nopeutta juoksuun ja parantaa  tuloksia. Juoksua olen harrastanut vuosia mutta vasta vuoden tehnyt vauhtikestĂ€vyys harjoittelua.


Minun tehtĂ€vĂ€nĂ€ oli etsiĂ€ tasainen reitti missĂ€ on hyvĂ€ juosta 5km virtuaali kisa. Tuo reitti löytyi lĂ€heltĂ€ kotia, pyörĂ€tiellĂ€, ilman tien ylityksiĂ€ tai liikennevaloja. TĂ€hĂ€n aikaan vuodesta  reitti on muutenkin rauhallinen, eikĂ€ kisan aikana matkalla  muita ollutkaan.

Valmistautumiseni virtuaalikisaan oli aivan samanlainen kuin mihin tahansa muuhunkin  kisaan osallistuessa.  EdeltĂ€vĂ€llĂ€ viikolla tein kaikki harjoitukset niin kuin treeniohjelmassa sanottiin, nukuin ja söin  hyvin, pientĂ€ kevyttĂ€ kehonhuoltoa unohtamatta.

Ennen kisaa tein veryttelyn. Muutamia pikkuvuoro hyppelyjÀ ja loikkia, pÀÀlle juoksin kevyen 2km parilla lyhyellÀ kiihdytyksellÀ. Olin pukeutunut lÀmpimÀsti ja tarkoitus olikin vÀhentÀÀ vaatetusta itse kisaan. Veryttelyn meni kivasti musan tahtiin ja kyllÀ mua vÀhÀn huvitti kun pulssikin oli aavistuksen korkeampi, ihan niin kuin oikeissa kisoissakin.


SÀÀ oli kuiva ja kirpakka. Treenikassi jĂ€i nurmikolle lepÀÀmÀÀn, kun minĂ€ kĂ€velin starttipaikalle. LĂ€htöviivalla tsekkailin vielĂ€ varusteeni. Suoristin itse kyyhÀÀmĂ€ni kisanumeron vyölle ja asetin kellon valmiiksi. JĂ€nnitys kohosi ja pulssi nousi, kohta  paukahtaa ja niin paukahtikin.

LÀhdin vauhdilla matkaan ja melko pian huomasin ettÀ nyt mennÀÀn liian lujaa, mutta askel oli rento ja rullasi mukavasti. Hengitys kiihtyi niin ettÀ tuli kouluaikojen Cooper mieleen, pakko oli vÀhÀn hidastaa ja tasoittaa vauhtia. Keskityin tiukasti suoritukseen ja yritin uhontaa kaiken ympÀrillÀ olevan. En vÀlittÀnyt yhtÀÀn millaisena kylÀhulluna mua ehkÀ joku pitÀÀ tai mitÀ miettivÀt ohi ajavat autoilijat kun numerolippuni liehui lanteella. TÀmÀ oli mun kisa, mun suoritus.

Asfaltti oli paikoitellen jÀÀssĂ€ ja se asetti oman haasteensa kisan etenemiselle. KÀÀntöpaikan jĂ€lkeen kirosin kun huomasin ettĂ€ paluumatkalla joudun juoksemaan vastatuuleen. Suoritus tuntui todella, hapotti ja ajattelin mennessĂ€ni ettĂ€ jospa lopetan kolmeen kilsaan ja sanon ettei siitĂ€ mitÀÀn tullut. No en todella, totesin itselleni. Matka jatkui ja ajattelin ettĂ€ ei enÀÀ paljoa....onhan, ihan liikaa... juoksen vaan neljĂ€ kilsaa ja sanon ettĂ€ kello tilttasi... no en todella. Musiikki soi lujalla ja viimeinen kilometri oli jĂ€ljellĂ€, kurkkasin kulutettua aikaa ja hapotti. Nyt vaan pÀÀ kylmĂ€nĂ€, jatka jatka, kyllĂ€ sĂ€ vielĂ€ vĂ€hĂ€n jaksat. Aivan hullua touhua mutta voi vau miten ihanaa. Maaliviiva lĂ€hestyi ja vetĂ€isin vielĂ€ tuttuun tapaan oikein loppukirinkin niin ettĂ€ veren maku nousi suuhun. MĂ€ tein sen, vitosen PB 27.42, keskivauhdiksi paljastui myöhemmin 5.32.... mĂ€ tuuletin ja tuuletin ja totesin.... En kyllĂ€ ihan heti lĂ€htisi toistamaan, toivottavasti seuraavalla kerralla pÀÀsen kisaamaan johonkin tapahtumaan, ehkĂ€ se saattais olla hieman helpompaa siinĂ€ upeassa juoksijoiden virrassa. Olin onnellinen, tein sen mitĂ€ sovittiin ja oikeastaan ihan kivasti pĂ€rjĂ€sin. Loppuun vielĂ€ kilometrin jÀÀhdyttely ja siinĂ€ hölkötellessĂ€ nautin ja ehkĂ€ naurahdinkin. Nautin tĂ€stĂ€ ihanasta lajista ja niin innolla jo odotan seuraavaa. Katseet  taas tulevaan, harjoitukset jatkuu ja saan  olla kiitollinen mun valmentajalle Pasi PÀÀllysaholle joka on saanut mut juoksemaan. 


.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... juoksit sun kanssasi, hĂ€visit ja voitit ..... 🐞   


đŸ“·Jarvieline






Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol