Siirry pÀÀsisÀltöön

Asics GT 2000 8 Tokyo.... 🐞

Matalampaan droppiin tottunut ihastui korkeamman droppin tuntumaan. Sain Asicsilta GT 2000 8 testattavaksi ja yllÀtyin miten hyvÀÀ tekee verrata erilaisia juoksukenkiÀ.
Asicsin GT 2000 8 Tokyo sujahti kuin sukka jalkaan, ensi tuntemus oli mukavan pehmeÀ ja lÀmmin. Ennen juoksuun lÀhtöÀ minua arvelutti kovasti se ettÀ tÀssÀ kengÀssÀ droppi on 10 mm.

KÀvi oikeastaan kivasti sillÀ lenkki jolle lÀhdin uusilla Asicseillani oli ensimmÀinen treeni Joensuu Night Run 12 h jÀlkeen. LepopÀiviÀ oli mukavasti takana ja innolla taas matkaan. Kirpakka keli arki-illassa sai hengittÀmÀÀn raikasta ilmaa ja juoksu rullasi kevyesti. Asfaltti oli osittain jÀÀssÀ ja hieman luntakin siellÀ tÀÀllÀ.

KengĂ€n korkeampi droppi tosiaan arvelutti alkuun mutta sain todeta yllĂ€tyksekseni miten hyvĂ€ltĂ€ se juostessa tuntui. Jalka istui hienosti kengĂ€ssĂ€ ja tuki oli hyvĂ€, juoksu oli tosi vakaata ja rullaavaa osittain jĂ€isellĂ€ alustalla. Askel oli kimmoisa ja ohjautui mukavasti eteen pĂ€in pysyen hyvin vartalon alla.  Pito epĂ€vakaalla alustalla oli hyvĂ€, mietinkin mielessĂ€ni ettĂ€ nĂ€illĂ€hĂ€n voin juosta myös talvikelillĂ€. KengissĂ€ on hyvĂ€ pehmustus, akilleksella mukavan lĂ€mpimĂ€t oltavat. 


JuoksukengissĂ€  minusta on tĂ€rkeÀÀ ettĂ€ varpailla on tilaa ja koko on oikea. ItsellĂ€ on 36  jalka ja nĂ€issĂ€ nro US6 oli minulle sopiva. Pystyin hyvin juoksun aikana harottamaan ja liikuttelemaan varpaitani. KĂ€rkeen jĂ€i sopiva rako eikĂ€ kengĂ€n sisĂ€pinta koskettanut varpaita. Minua hieman jĂ€nnitti kuinka Joensuun muistona saatu n. 1 cm mittainen rakko vasemman jalan varpaassa selviÀÀ ensi lenkistĂ€. Hyvin selvisi ehjĂ€nĂ€ ja saa kuivua rauhassa. Vanhana ortopedisena hoitajana mieleeni on niin iskostautunut ettĂ€, rakkoa ei puhkaista  jos ei ole kivulias tai haittaa liikkumista. Noo  minĂ€ en puhkonut eikĂ€ onneksi uudet Asicsinitkaan. 


Lopputuloksena voin todeta ettĂ€ sain juuri hyvĂ€t kengĂ€t pitkille lenkeille joka omassa harjoittelussa on isossa osassa. Tukevat, pehmeĂ€t ja vakaat kengĂ€t. NĂ€illĂ€ en ehkĂ€ lĂ€htisi kisaamaan lyhyemmillĂ€ matkoilla tai tekemÀÀn tiukkoja vetotreenejĂ€, niihin valitsisin ehkĂ€ hieman ketterĂ€mmĂ€n kengĂ€n. TĂ€stĂ€ muistuikin mieleeni mukava kommentti suutarilta, kun vein hĂ€nelle korkkareitani korjattavaksi;.... tĂ€ytyyhĂ€n naisella kenkiĂ€ olla... 

Itse tosiaan pyrin juoksemaan erilaisia kenkiĂ€ vaihdellen  niin ettĂ€ jalat ja jalkapohjan pienetkin lihakset saavat vaihtelua. Jalkoihin tapahtuva rasitus ei ehkĂ€  silloin aina  osuisi samaan kohtaan. Skaalani on villasukista paljasjalkakenkiin.... balettitossuista nyt sitten myös korkeampi droppiseen juoksukenkÀÀn, niin poluille, asfaltille kuin radallekin. 

... TĂ€ytyyhĂ€n Juoksijalla juoksukenkiĂ€ olla...  


Asics GT 2000 8 tuntui hyvĂ€ltĂ€ kengĂ€ltĂ€ peruslenkeille. Malttamattoma odotan harjoitusohjelman seuraavaa treeniĂ€ ja tiedĂ€n kyllĂ€ millĂ€ kengillĂ€ juoksen. 


.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... tĂ€ytyyhĂ€n sulla juoksukenkiĂ€ olla... 🐞





Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol