Siirry pÀÀsisÀltöön

Aktia Cup 1. Osakilpailu...🐞

 

     

                  Aktia Cup on jotenkin aina Aktia Cup vaikka nykyiseltĂ€ nimeltÀÀn MK Facade onkin. Olen vuosia seurannut cupia ja viime talvena kĂ€vin juoksemassa yhden osakilpailun. Kaudelle 2023-2024 hankin Aktiapassin ja tavoite on juosta kaikki viisi osakilpailua jotka juostaan noin kuukauden vĂ€lein marraskuusta maaliskuulle.  Minulla on pitkÀÀn ollut halu juosta jokin cup lĂ€pi. On jĂ€nnÀÀ seurata miten pisteet kertyvĂ€t ja on myös jĂ€nnÀÀ lĂ€hteĂ€ kuukauden vĂ€lein samalle reitille. Ja kun loppu syksystĂ€ kohti kevĂ€ttĂ€ juostaan, voi juoksualusta ja keli olla todella vaihteleva. TĂ€mĂ€n kauden ensimmĂ€inen osakilpailu  juostiin lauantaina 18.11.2023 Vantaan Hakunilassa. 


đŸ“·Kemir


              Aamulla kĂ€vin pihalla tunnustelemassa lauantai keliĂ€, ihanan kirpakka pikku pakkanen ja tĂ€ysin tuuleton. Ihanteellista varmaankin juosta, vaatetusta pitÀÀ vielĂ€ miettiĂ€ mutta pÀÀtöksen kisavaatetuksesta teen veryttelyjuoksun yhteydessĂ€. 

           En oikein tiedĂ€ miksi jĂ€nnitin tĂ€tĂ€ starttia enemmĂ€n kuin mitÀÀn pitkiin aikoihin. EhkĂ€ se johtui siitĂ€ etten ollut tyytyvĂ€inen lokakuussa juostuun maratoniin yhtÀÀn ja todellisuudessa juoksu oli tuntunut vasta pari viikkoa siltĂ€, millainen kuntoni oli ennen kuin sairastuin kampylobakteerin aiheuttamaan suolistoinfektioon. YöllĂ€ nĂ€in unta missĂ€ meidĂ€n porukka yritti löytÀÀ perille kisa alueelle, sitĂ€ etsittiin ja etsittiin mutta onnellisena totesimme ettĂ€ hyvin ajoissa kuitenkin. SiinĂ€ unessa minulla oli mukana ainoastaan juoksukengĂ€t ja muut varusteet hukassa. Yritin epĂ€toivoisesti lainata muilta kilpailijoilta vaatetusta millĂ€ voi juosta ja kun vihdoin olin valmis nĂ€in kaukaa kuinka ensimmĂ€isen olivat jo lĂ€hteneet juoksuun enkĂ€ minĂ€ pÀÀssyt matkaan ajoissa. No olipas taas uni.... aamulla nauratti.... ei kai tĂ€mĂ€ aikuisurheilu nyt niin vakavaa ole. 


đŸ“·MinĂ€


          TĂ€llĂ€ ilmeellĂ€ lĂ€hdettiin. Mieli oli hyvĂ€ ja intoa tĂ€ynnĂ€. Tiesin ettĂ€ tunnustelemalla menoa, juoksen ihan hyvin. 

      Saavuin kisapaikalle puolitoista tuntia ennen starttia. Juoksijoita tuli vastaan ja minulta kyseltiin kisatoimiston sijaintia. Sotungin lukio hÀÀmötti ja alkavan kilpailun tunnelma otti vastaan rauhallisena. MinĂ€ hain kisanumeroni narulta ja jĂ€in sisĂ€lle istumaan ennen veryttely juoksua. SiinĂ€ oli kiva tutustua uusiin ihmisiin ja jutella kaikenlaista ja tuttuja oli myös  virrannut sisĂ€lle. On hienoa ettĂ€ kisakanslia sijaitsee aivan lĂ€htöpaikan vieressĂ€, joten starttiin voi lĂ€hteĂ€ juuri vĂ€hĂ€n ennen kuin pilli viheltÀÀ. Maali sijaitsee samassa paikassa. 


đŸ“·Petteri Jokela 


             Kisakansliassa oli niin kivaa jutella ettĂ€ alkuveryttelyyn lĂ€htö meinasi ihan unohtua. Juoksin kuitenkin tuttuun tapaan parin kilometrin  kevyen verkan. Tunnustelin keliĂ€ ja mietin mikĂ€ vaatetus on juostessa. Veryttelyn loppuun otin kaksi noin minuutin mittaista vetoa helpolla kympin vauhdilla. Olo oli kevyt ja rento. Hetkeksi vielĂ€ sisĂ€lle odottamaan kympin lĂ€htöÀ. 


       Startissa olin neljĂ€ minuuttia ennen pillin puhallusta. Pidin itseni liikkeessĂ€ ja otin muutamat pienet hyppelyt. Alusta oli hiilikuiduille sopiva, tavalliset juoksutrikoot, hieman paksumpi talvijuoksupaita, siihen pÀÀlle seurapaita, pÀÀhĂ€n katkaistu buffi, ettei se ole niin paksu ja kĂ€siin kynsikkÀÀt. Nilkoissa sÀÀrystimet, joista en tingi koskaan muuta kuin kesĂ€llĂ€. Ihan mukavan kevyeltĂ€ vaikutti. 

           Ja voi aaa sitĂ€ fiilistĂ€ kun juoksijat starttaavat matkaan. SiinĂ€ vaan on jotain niin Ă€lyttömĂ€n kivaa ja ettĂ€ saan olla mukana. PÀÀssĂ€ pohdituttaa kisan kulku, olenko sinut kuntoni kanssa. Koska vk2 juoksuja ei ollut paljoakaan sairastelun ja maratonin jĂ€lkeen takana tein suunnitelman etten lĂ€hde edes yrittĂ€mÀÀn paahtaa mitÀÀn ennĂ€tys juoksua. Toivon voivani pitÀÀ kuitenkin hyvĂ€n oman tasoni ja se oli tavoite. Suunnitelmissa pitÀÀ vauhti 5.30 tietĂ€millĂ€ ja jos kiristÀÀ pystyy niin sinne 5.20 korville ehkĂ€. EnsimmĂ€inen puolikas hallitusti mutta hieman varovaisesti, sillĂ€ mentiin. 

             EnsimmĂ€inen viisi kilometriĂ€ kympin kÀÀntöpaikalle sujui aivan suunnitelman mukaisesti. Pidin juoksun rentona mutta silti yritin tavoitella hyvÀÀ loppu aikaa. Vaatetus oli melko hyvĂ€, reisiĂ€ kyllĂ€ kylmĂ€ kiusasi. ReitillĂ€ on omat haasteensa kun maantie viettÀÀ ojaa kohti muutamissa kohdissa, mĂ€keĂ€ ja loivaa nousuakin on jonkin verran mutta kokonaisuudessaan oikeinkin hyvĂ€. MĂ€keen himmasin vauhtia, yritin pitÀÀ kropan pystyssĂ€ ja katseen ylhÀÀllĂ€, hieman taisin tihentÀÀ askelta. Laskussa lisĂ€sin vauhtia ja tasaisilla osuuksilla kiihdytin niin paljon kuin pystyin pitĂ€mÀÀn juoksun hallittuna. Luulin kiristĂ€neeni viimeisellĂ€ puoliskolla mutta todellisuudessa se oli hitaampi. 

          Huohotus ja hapotus alkoivat siellĂ€ 7-8 km tietĂ€millĂ€. Polkea sai vaikka tuntui ettei poljetuta enÀÀ yhtÀÀn. Onneksi voimaharjoittelun tuloksena pystyn pitĂ€mÀÀn juoksuasentoa yllĂ€ eikĂ€ asento  notkahda istuvaksi siinĂ€ vaiheessa. 


đŸ“·MinĂ€

        Voi helpotuksien helpotus, kun maali alue lĂ€hestyy. Oli sitten takana mikĂ€ tahansa juoksumatka. Tuo tunne on vain niin wau. Oma elinvoimaisuus on todistettu ja jĂ€lleen olet Juoksijana maalissa. RĂ€kĂ€ valui poskelle, kroppalle on kerrottu ettĂ€ tĂ€tĂ€ tĂ€ssĂ€ taas tehdÀÀn. Loppukiri kuuluu jokaiseen kilpailuun, haluan taistella jokaisen sekunnin. Kummasti vĂ€syneestĂ€ kropasta irtoaa vielĂ€ ne viimeiset potkut. Hiekka rahisee kengĂ€ssĂ€, lyhyt matka tuntuu pitkÀÀkin pidemmĂ€ltĂ€ ja maali alueelta kuuluu selostajan ÀÀntĂ€. 


đŸ“·Petteri Jokela


      Nyt juostaan niin lujaa kun jalat vielĂ€ polkee , ilme tiukille, on sekunttien tuskaista tanssia. Sekunnit olivat tanssineet  ja niin sitĂ€ taas on juostu. Kunto oli juuri sitĂ€ mitĂ€ ajattelinkin. Suunnitelma piti loppuun saakka. Loppu aika 56.46 oli oikeinkin hyvĂ€ oman tasoiseni. Se oli pari minuuttia reippaampi kuin viime talvena karseessa kelissĂ€ juostu kymppi samalla reitillĂ€ helmikuun osakilpailussa. 

             TĂ€llĂ€ kertaa oli kiva huomata  ettĂ€ sarjassani oli melko tasainen taso. On kivaa lĂ€hteĂ€ jatkamaan cupin tulevia osakilpailuja ja tietenkin omaa harjoitteluani. TĂ€mĂ€ osakilpailu antoi minulle 7 pistettĂ€. Voittaja saa 12p, toinen 10p, kolmas 8p, neljĂ€s 7p, sijat 5-10 6p, 5p, 4p, 3p, 2p, 1p.


đŸ“·Kemir


          Aktia cupin ensimmĂ€inen osakilpailu oli samalla juhlajuoksu. Tai minĂ€ ainakin tein siitĂ€ sellaisen. TĂ€nÀÀn on kulunut tasan neljĂ€ vuotta, kun tein ensimmĂ€isen harjoituksen tĂ€hdĂ€tessĂ€ni tavoitteellisuuteen. Ihan silloin en ollut varma onko minusta sitoutumaan sÀÀnnölliseen harjoitteluun. Toki luonteeni tiedĂ€n mutta sillĂ€ tiellĂ€ minĂ€ nyt kuitenkin olen. TĂ€mĂ€ on yksi elĂ€mĂ€ni parhaimmista teistĂ€, jolle olen lĂ€htenyt. Olen oppinut kuuntelemaan itsestĂ€ni , oppinut juoksusta valtavan mÀÀrĂ€n uusia asioita ja saanut ihan valtavasti. Juoksuvalmentaja Pasi PÀÀllysahon harjoitusohjelmat sopivat minulle hyvin ja olen kehittĂ€nyt kuntoani parantamalla omia tuloksiani pikku hiljaa siitĂ€ mistĂ€ lĂ€hdettiin. Parasta tĂ€ssĂ€ on kuitenkin se .... Juoksu on Ihan Valtavan Ihanaa. 


Asics Magic Speed



... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... lennĂ€ ensimmĂ€isestĂ€ osakilpailusta toiseen.... 🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol