Siirry pÀÀsisÀltöön

Taisteluasein eteenpĂ€in....🐞


          Raju suolistoinfektio vei mehut kyllĂ€ ihan kokonaan ja viikon kesti toipua niin ettĂ€ Polar nĂ€ytti Nightly Recharge  tilan OK. Toki tĂ€rkein on kuunnella omaa itseĂ€ ja tunnustella vointia mutta kyllĂ€ kai se kellokin jotain kertoo.  Ja jos vertaan vointia edellisiin pĂ€iviin niin nĂ€inhĂ€n se oli.



 
  Espanjasta saatu Kampylobakteeri aiheutti rajuimmat oireet mitĂ€ koskaan olen sairastanut. Se hyvĂ€ puoli siinĂ€ oli ettĂ€ tauti meni ohi itsestÀÀn, oireet helpottuivat,  kuume laski eikĂ€ minun kohdallani tarvinnut hoitaa antibiooteilla. 

      EnsimmĂ€iset taisteluaseet olivat hyvĂ€ ja terveellinen ruoka. VĂ€ltin herkkuja mitĂ€ olisi varmasti ollut kiva syodĂ€ mutta valitsin yksinkertaisen kotiruoan. 

     Olen aikoinaan hoitanut suolistosairaita potilaita,niin leikattuja kuin leikkaamattomiakin ja noilta ajoilta muistin miten jĂ€rkyttynyt suolisto totutellaan pikkuhiljaa takaisin normaaliin ruokaan. Seuraavassa ruokailusuunnitelmani. 

1. Juotava 2. Kirkkaat Liemet 3.NestemÀinen ruoka 4. Soseruoka 5. Perustuoka

TĂ€ssĂ€ jĂ€rjestyksessĂ€ edettiin. 

EnsimmĂ€inen pĂ€ivĂ€ vain juotavia, toisena pĂ€ivĂ€nĂ€ kirkkaat liemet, kolmantena nestemĂ€inen ruoka,  neljĂ€ntenĂ€ sose ja siitĂ€ eteen pĂ€in perusruoka.  TĂ€mĂ€ toimi itsellĂ€ni todella hyvin ja helpotti niitĂ€ kivuliaita jĂ€lkikouristuksia joita jatkui vielĂ€ kuumeen laskettuakin. 



        Voinnin mukaan lisĂ€sin pĂ€ivÀÀn pientĂ€ askaretta. Alkuun oli työ ja tuska ettĂ€ sain suihkussa pestyĂ€ hiukseni. Loppuviikosta tein muutamia hitaita kyykkyjĂ€ omalla painolla vain virkistÀÀkseni paljon levossa olleita lihaksiani. Muistan miettineeni huippu urheilijoita, jotka matkustavat paljon ympĂ€ri maailmaa. Miten herkillĂ€ sairastuminen voi olla. 

      Nyt on kuumeettonia pĂ€iviĂ€ takana jo reilusti. Ruoka on vahvistanut kropan ja on hyvĂ€ olla. Lauantaina tein lyhyen kĂ€velylenkin kotimetsÀÀn ja tunnustelin omaa oloani. Sekaan otin muutamia hölkkĂ€askeleita ja se mistĂ€ yllĂ€tyin, en tuntenut askellusta voimattomaksi. Oli ihanaa haistella syysmetsĂ€n tuoksuja ja nauttia siitĂ€ ettĂ€ kaikki on parempaan pĂ€in. 



       LÀÀkĂ€ri sanoi ettĂ€ harjoittelussa vĂ€hintÀÀn taukoa niin monta pĂ€ivÀÀ kun on kuumetta ollut,  mutta en todellakaan ollut keskiviikkona vielĂ€ siinĂ€ kunnossa ettĂ€ olisin voinut kuvitella tekevĂ€ni muuta fyysistĂ€ kuin omat kotiaskareeni ja nekin lepohetkien siivittĂ€minĂ€. En ollut torstaina vielĂ€ edes työkunnossa. Mutta pĂ€ivĂ€ pĂ€ivĂ€ltĂ€ kunto palautuu ja kohenee. 



    Olin laskeskellut ettĂ€ sunnuntaina voisin kokeilla hyvin rauhallisen kevyen juoksun, mikĂ€li vointi etenee miten se on edennyt. Ja nĂ€inhĂ€n se meni. 

PÀÀtin tehdĂ€ kevyen lenkin maastoon. Alle tein rauhalliset venytykset ja varovaiset matalatehoiset hyppelyt. LÀÀkĂ€ri oli kehoittanut kiinnittĂ€mÀÀn huomiota akillesjĂ€nteisiin jotka infektiotilan jĂ€lkeen ovat hauraammat kuin normaalisti. Palautuminen vie oman aikansa. 

   Tavoite oli pitÀÀ syke hyvin pk1-2 vĂ€lissĂ€. TĂ€mĂ€ onnistui yllĂ€ttĂ€vĂ€n hyvin ja vauhdin kanssa jouduin hieman pidĂ€ttelemÀÀn. Yli viikon mittainen liikkumattomuus piti rikkoa varovasti repimĂ€ttĂ€. 

    Maastossa juoksin siksi ettĂ€ alustana se on pehmeĂ€mpi kuin asfaltti ja antaa erilaista Ă€rsykettĂ€. Oli myös jĂ€nnittĂ€vÀÀ nĂ€hdĂ€ kutsuuko puska biokĂ€tkölle mutta ei kutsunut. 

 


         Lyhyt maastojuoksu sujui vaivattomasti. Jaloissa ja koko kropassa oli ihan mukavasti voimaa. Syke oli aavistuksen koholla ja siksi pidin lenkin reilusti alle tunnin mittaisena ja hyvin rauhallisena. Juoksun helppous teki ihan valtavan halun kiihtyviin vetoihin mutta maltoin ja pidin koko lenkin rauhallisena. En vielĂ€ kuitenkaan haikaile  tĂ€ysipainoista harjoittelua vaan nyt edetÀÀn varovasti tunnustellen. 


Taisteluaseeni olivat: 

Uni    Yö ja pĂ€ivĂ€unet

Ruoka   Aamupala Lounas VĂ€lipala PĂ€ivĂ€llinen Iltapala

Aamupalalla teetÀ hunajalla, puuro, marjoja, banaania ja vÀhÀn raejuustoa

Lounaalla kanaa/kalaa,  perunaa, vihanneksia, salaattia, piimÀÀ

VÀlipalalla jogurttia ja marjoja/hedelmÀÀ, teetÀ hunajalla

PÀivÀllisellÀ kanaa/kalaa, perunaa/pastaa/riisiÀ, raejuustoa, vihanneksia, salaattia

Iltapalalla A+ luonnonjogurtti, marjoja , mysliÀ

LisÀksi join vettÀ ja nesteytys ratiopharm poreet koko viikon ajan

VĂ€ltin mitÀÀn fyysistĂ€ kunnes tarpeeksi kuumeettomia pĂ€iviĂ€ oli takana. 

Olen palannut  arkeen. Työt alkoivat maanantaina  kolmen viikon kesĂ€loman ja viikon sairausloman jĂ€lkeen. Vie varmasti oman veronsa ettĂ€ on jĂ€lleen sujut arjen kanssa. Nyt pusketaan neljĂ€ viikkoa ja tadaaa taas lomaillaan. 

YllĂ€ttĂ€vĂ€n vaivattomat ensimmĂ€iset pĂ€ivĂ€t töissĂ€. En tuntenut itseĂ€ni voimattomaksi ja uskon ettĂ€ riittĂ€vĂ€ lepo ja ravinto on tehnyt tehtĂ€viÀÀn. Kellon nĂ€ytti vielĂ€ eilen ANS tilan heikko, joten jĂ€tin harjoittelun ja lepĂ€sin.                                                  Tiistaina se oli tyydyttĂ€vĂ€. Mietin aamulla, jos tulehdusarvo on ok, uskallan kevyen treenin sillĂ€ nyt kuumettomia pĂ€iviĂ€ oli takana 8 ja kulunut  tiistai yhdeksĂ€s. 

Aamulla otettu verikoe kertoi tulehdusarvon olleen tĂ€ysin normaali. Vaikka olo oli hyvĂ€ , oli hyvĂ€ tietÀÀ myös testein ettĂ€ se on varmasti laskenut. VielĂ€kÀÀn ei hötkyillĂ€ vaan rauhallinen aloitus harjoittelussa. Kevyt 50 minuutin treeni sisĂ€lsi kevyttĂ€ veryttelyjuoksua ja vĂ€liin koordinaatioita. Olo tuntui hyvĂ€ltĂ€ ja juoksu eteenpĂ€in vievĂ€ltĂ€. Lihaksetkin ehkĂ€ pikkuhiljaa herÀÀvĂ€t taas takaisin tekemiseen. 




Katsellaan tĂ€ssĂ€ pikkuhiljaa pĂ€ivĂ€ kerrallaan ja kuullostellaan miten homma etenee. Taisteluaseet ovat asemissaan ja valmiina suurempaankin hyökkĂ€ykseen, mikĂ€li niin vaaditaan. 

Ja niinhĂ€n sitĂ€ vaadittiin. Polar nĂ€ytti aamulla ANS Hyvin Heikko. Ă„Ă€ni kĂ€heĂ€nĂ€, nenĂ€ valui norona ja kurkkua kutitti. MennÀÀn nyt sitten kaikki mahdolliset  taudit samalla kertaa eikĂ€ toivota yhtÀÀn mitÀÀn. Sanotaan vaan Voihan Paska, sillĂ€ sitĂ€ se nyt on. Tosin aika pienoisia nĂ€mĂ€ minun vaivani ovat. Juoksu odottaa nĂ€tisti, ehkĂ€ sekin haluaa olla minusta hetken erossa, ettei nyt ihan lÀÀpĂ€llÀÀn tarvi koko ajan olla. 


.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ tadaa tadaa tatadaa... ison kiven juureen...🐞



Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol