Siirry pÀÀsisÀltöön

" Onnelliset Ihmiset Lukevat ja Juovat Kahvia "....🐞


 

           Olen melko pitkĂ€lle samaa mieltĂ€ postaukseni otsikon kanssa. Se on lainattu kirjan nimestĂ€ jota toipilas pĂ€ivinĂ€ luin. Se mikĂ€ siinĂ€ oli mukavaa, kirja oli ihanan kevyttĂ€ luettavaa, ei tarvinnyt keskittyĂ€ ymmĂ€rtĂ€mÀÀn tai ajattelemaan syvĂ€llisemmin. Oli kuin olisin katsonut viihde elokuvaa joka oli juuri oman mielikuvitukseni nĂ€köinen. 



       Sairastelu oli antanut aikaa shaalin alle kiedottuihin lukuhetkiin. Olin pÀÀttĂ€nyt olla hĂ€iritsemĂ€ttĂ€ elimistöni toipumis vaihetta millÀÀn ylimÀÀrĂ€isellĂ€. Flunssan verottamat voimat kĂ€ytin vain töihin. Kun kuumetta ei ollut HUS kutsui uskollisesti. 

Ilman alkanutta syysflunssaa olisin jo varmasti hyvin kiinni harjoittelussa. Vaikkei flunssan mukana tullutkaan kuumetta, pÀÀtin edetĂ€ rauhallisesti. Juuri takana sairastetettu suolistoinfektio oli tarpeeksi iso rasite elimistölle.                                                                    Vasta viime sunnuntaina Polarini nĂ€ytti Nightly Recharge tilan OK. Ja tunsin sen myös olotilassani. Tuntui ettĂ€ olisin voinut vetÀÀ juoksukengĂ€t jalkaan ja antaa mennĂ€ jo hieman hiljenneessĂ€ myrskytuulessa. Olo oli energinen ja niin jalkaa kutkutti. Ă„Ă€ni oli enÀÀ aavistuksen kĂ€heĂ€ ja limaisuus poissa lĂ€hes kokonaan. En kuitenkaan hötkyile vielĂ€. 



        On kysynyt hermoja ettĂ€ maltan olla aloillani. Toki työ ja normaalit arkiaskareet ovat tĂ€yttĂ€neet pĂ€iviĂ€ aika kivasti. Mutta kun on tottunut harjoittelemaan paljon erilaisin harjoituksin ja tehoin, on vaikeaa olla aloillaan, silloin kun on melkein kunnossa. Ajatuksissani olen katsellut ulos ja miettinyt, mitĂ€ tĂ€nÀÀn pukisin treeneihin tai missĂ€ juoksisin. Syksy on tuonut oman kirpeytensĂ€ myrskyn saattelemana ja tuntuu miten se ui luihin ja ytimiin ,kun hetken kĂ€yn ulkona. 

    Olen kuitenkin tyytyvĂ€inen ettĂ€ olen malttanut pĂ€ivĂ€ni. Ja juoksu odottaa niin kaun ettĂ€ tunnen olevani kunnossa harjoitteluun. Muutamilla askelkyykyillĂ€ olen aktivoinut lihaksia ja tehnyt varpaille nousuja. Myös muutamat  liikkeet koordinaatioista, sisĂ€tiloissa tehtyinĂ€ ovat mukavasti antaneet Ă€rsykettĂ€ kroppaan. 

      Vaikka eilen olin kuin olisin ollut lentoon lĂ€hdössĂ€,ainakin hyvin valmiina sitĂ€ kokeilemaan, maltoin vielĂ€ yhden pĂ€ivĂ€n. Ja uskon tehneeni ihan oikean pÀÀtöksen. Kroppa oli aivan tĂ€pinöissĂ€ kun valmistauduin  harjoitusohjelman tiistain harjoitukseen. Kaksi kilometriĂ€ veryttelyĂ€ + 2x 2km / 2min + loppuun kahden kilometrin loppuveryttely. Vedot oli tarkoitus juosta pk2 ja vk1 kynnyksellĂ€. 

  Vaatteiden valinta oli vaikea. Viimeisen kunnon treenin olin juossut melkein kolme viikkoa sitten espanjassa, lĂ€hes kolmenkymmenen asteen helteessĂ€. TĂ€nÀÀn oli kirpeĂ€n rakaa juosta. 

Treenin alle tein tuttuun tapaan lyhyet huolelliset venyttelyt, takaketjun avaus ja viitisenkymmentĂ€ matalatehoista hyppylyĂ€. Veryttelyjuoksuun oli tarkoitus lĂ€hteĂ€ maltilla mutta juoksun keveys sai kiihdyttĂ€mÀÀn. Rauhoitin kuitenkin ennen varisinaisten veto osuuksien alkua. Veto osuudet tuntuivat kevyiltĂ€, vĂ€lillĂ€ aivan kun olisin vain hölkkĂ€illyt. SiinĂ€ juostessani tuumailin, ihan kuin ei taukoa alla olisi ollutkaan. Vaikka tosiaan treenien vĂ€lillĂ€ oli melkein kolme viikkoa. Nuo parit lyhyet veryttelyt mitĂ€ olin vĂ€lissĂ€ juossut, ei niillĂ€ juuri merkitystĂ€ ollut. 

     Oli aivan ihanaa huomata ettei se kunto ihan kovin nopeasti romahda vaikka melkoisen sairaana olin ollutkin. Oli hienoa saada pidettyĂ€ treeni hallittuna ja silti koko ajan kuitenkin kuuntelin  oloani. Olisi ollut ihanaa huutaa tĂ€ysillĂ€, vaikken tietĂ€nytkÀÀn mitĂ€ olisin huutanut. No huudatin sitten musat ainakin. 




Onnelliset Ihmiset lukevat ja Juovat Kahvia ja Juoksevat... silloin kun mieli on hyvĂ€ ja virkeĂ€, on helppoa lukea ja edetĂ€ tarinasta toiseen, silloin voisin sanoa ettĂ€ ei minulla mitÀÀn hĂ€tÀÀ ole.                                    Juovatko ne kahvia, kyllĂ€ minĂ€ ainakin, ennen, vielĂ€ parhainta oli sen tuoksu kuin maku... en juo enÀÀ, viimeiset kahvini join espanjassa, ennen sairastumistani suolistoinfektioon. Ei ole tehnyt mieli, alkuun en pystynyt. Nyt nukun yöni tasaisemmin ja saa nĂ€hdĂ€ juonko enÀÀ koskaan.                                               Ja Juoksevat... kyllĂ€ minĂ€ ainakin... olen onnellinen juostessani JOKA kerta, silloinkin kun en ole tyytyvĂ€inen tunteeseen, jokatapauksessa juoksin silloinkin. 

Juoksu tekee minut onnelliseksi


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ onnellisuutesi kanssa ... oikeastaan vaikka taivaan rannan eikun kotirannan taa...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol