Siirry pÀÀsisÀltöön

EdessĂ€ Vuoden Odotus....🐞

 

              Viikon olen palautellut maratonia niin fyysisesti kuin henkisestikin. Fyysinen puoli on tiukasti ollut levossa liikunnalta. En ole kĂ€ynyt edes kĂ€velylenkeillĂ€. Olen työpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen nauttinut omat kotihetkeni ja ollut tyytyvĂ€inen siihen ettei tarvitse lĂ€hteĂ€ yhtÀÀn mihinkÀÀn. Toisaaltaan pieni ristiriita on siinĂ€ miten malttamattomasti odotan paluuta harjoitteluun. 


Henkinen puoli taistelee pohdinnoissa; en onnistunut vielĂ€kÀÀn. 

    Olen tavoitellut maraton ajan 4.30 alitusta ja ajattelin sen olevan helppo nakki tĂ€mĂ€n kauden juoksuissa. Kööpenhaminassa siihen oli mahdollisuus, Vantaalla ehkĂ€ myöskin. Syyskuinen kunto oli aikojeni paras ja nĂ€in itseni siellĂ€ tulokset 4.20-4.30 tuntumaan. Sairastettu  suolistoinfektio ja parin viikon juoksemattomuus varmasti laskivat hapenottokykyĂ€ ja lyttĂ€si vireisen kropan omaan höllyvÀÀn tilaansa. Se kuinka paljon sillĂ€ oli merkitystĂ€ on oma arvoituksensa. TodennĂ€köisesti kylmĂ€n aiheuttamat krampit pilasivat katseet totuudelta. 

    Olen tyytyvĂ€inen ettĂ€ juoksin maratonin viime viikolla. Jos olisin jĂ€ttĂ€nyt sen vĂ€listĂ€ olisin yhtĂ€ juoksukokemusta köyhempi ja nĂ€in vanhana kuin minĂ€ olen, ei ole varaa keskeytellĂ€ kisaa paremman ajan ja seuraavan juoksun toivossa. Jos olisin nuorempi, voi olla ettĂ€ kikkailisin enemmĂ€n. TiedĂ€n ettĂ€ olen hyvinkin jÀÀrĂ€pĂ€inen siinĂ€ suhteessa etten suostu keskeyttĂ€mÀÀn huonoakaan juoksua. Vaikka joku yrittĂ€isi puhua minulle jĂ€rkeĂ€, se ei taphtuisi siksikÀÀn. Vain terveydellinen syy on tekijĂ€, milloin suostun luovuttamaan, ei surkeaksi tuleva loppuaika. 

   JÀÀn kihisemÀÀn omaan kiukkuiseen malttamattomaan tilaani. Asennoidun odottamaan, sillĂ€ seuraava maraton juostaan vasta vuoden pÀÀstĂ€. 

TĂ€llĂ€ lepojaksolla olen kovasti pohtinut omaa harjoittelua ja koko juoksuharrastustani. Siirryn seuraavalla kaudella oikeasti Mummusarjaan ja lĂ€hden ylpeĂ€nĂ€ taistelemaan omaa voittoani. On hienoa ettĂ€ olen saanut valmentajalta avun siihen mitĂ€ kisoja juostaan ja mitĂ€ jĂ€tetÀÀn juoksematta. Jos ainoastaan itse pÀÀttĂ€isin, juoksentelisin missĂ€ vaan, osallistuisin tapahtumiin vain koska se on kivaa. 



Rakennettu kisarunko on kuitenkin jĂ€rkevĂ€, mielenkiintoinen ja tĂ€llĂ€ kertaa uudistunutkin. Tuo uudistus saa itseni ihmettelemÀÀn miten monipuolinen laji kiehtoo minua ja valtaa mieletön halu pÀÀstĂ€ kokeilemaan uutta. Se antaa aidon sykkeen ja nostattaa motivaation huippuunsa. 

     Olen ennĂ€ttĂ€nyt pohtimaan myös omaa harjoitteluani ja siihen satsaamani arkeni aikaa. Ja olen todella tyytyvĂ€inen viime kesĂ€nĂ€ tekemÀÀni ratkaisuun. PÀÀtin keskittyĂ€ tĂ€ysin juoksuharjoitteluun. Vaikka hieman kouraisi, jĂ€in pois syksyllĂ€ alkaneilta espanjan tunneilta enkĂ€ enÀÀ yritĂ€ kĂ€ydĂ€ salsaamassa silloin tĂ€llöin. Vaikkei kumpikaan nĂ€istĂ€ ollut kovasti fyysisyyttĂ€ vaativaa. Ne veivĂ€t kuitenkin arjesta aikaa, siirtymisestĂ€ paikasta toiseen ja lĂ€ksyt piti olla tehtynĂ€ ajallaan. 

Syksy on ollut jotenkin ihanan vĂ€ljÀÀ vaikka harjoittelenkin paljon. PÀÀ ja ajatukset saavat lepoa eikĂ€ koko ajan tarvitse olla ehtimĂ€ssĂ€ jonnekin. Toki pÀÀtös oli vaikea, halusin ettĂ€ juoksu kulkee kaiken arkeen jÀÀvĂ€ni ajan ensimmĂ€isenĂ€ tĂ€yttĂ€jĂ€nĂ€. Kaikkea ei voi saada ja turha yrittÀÀ rĂ€piköidĂ€ vĂ€hĂ€n sieltĂ€ ja toisena pĂ€ivĂ€nĂ€ taas tÀÀltĂ€. Kalenterin vĂ€ljyys on Ă€lyttömĂ€n vapauttavaa. Ja paljon jÀÀ vielĂ€ aikaa vain pelkkÀÀn oleskeluun. Oleskelu palauttaa minut huomisen haasteisiin. 

đŸ“·Ari Lassila kuvasta

Aika jotenkin kuultaa eletyn hetken kokemuksen ja vaikka oma ilmeeni oli Vantaan maratonin viimeisellĂ€ kieroksella surkeakin. Muisto saa kokemuksen hymyilemÀÀn voimallisena tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n pohdinnassa aivan samoin kun juoksun alku kilometreillĂ€kin. Olen hyvĂ€ksynyt oman sen hetkisen surkeuteni ja ylpeĂ€nĂ€ aion jatkaa taas eteenpĂ€in. 

Joku sanoikin ettĂ€ tsempit KesĂ€kertulle uuteen nousuun. Uusi nousu on minulle kuin uusi aamu, aurinko nousee silloinkin. Ja harmittaako minua vietĂ€vĂ€sti... ei... sillĂ€ sellaista se elĂ€mĂ€ on ... yhtĂ€ ylĂ€- ja alamĂ€keĂ€ eikĂ€ vastoinkĂ€ymiset ole lytĂ€nnyt minua kertaakaan. 

Juoksu on kuitenkin melko mitĂ€tön niiden menetysten rinnalla... ja ihmisistĂ€ joista olen tahtomattani joutunut  luopumaan. Teemun kuolemaa minĂ€ huusin juostessani ja vielĂ€ tĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€kin juoksen ja huudan ikĂ€vĂ€n tuomaa tuskaa ... ei ... ei juoksu tule koskaan harmittamaan minua vietĂ€vĂ€sti...


... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ uuteen nousuun tulevan Mummusarja  juoksuin ...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol