Siirry pÀÀsisÀltöön

ASICS GEL-NIMBUS 25.... 🐞


 

                  Olen pÀÀssyt tutustumaan Asics Gel-Nimbus 25 kenkÀÀn noin maratonin verran. Kilometrit kerrytin pelkĂ€stÀÀn juoksumatolla, sillĂ€ tĂ€mĂ€n talven juoksureitit omien harjoitusmaastojeni osalta ovat olleet surkeassa kunnossa. Luulen etten olisi saanut tarpeeksi sopivaa tuntumaa jÀÀkoppuralla tai muuten huonolla alustalla juosten. 



           Ennen mattojuoksua totuttelin kenkiin sisĂ€tiloissa pieniĂ€ matkoja kĂ€vellen. Huomasin heti jalkaan laittaessani ettĂ€ tuntuma oli paljon pehmeĂ€mpi kuin edellinen mallini Nimbus 23. Jalkaan kenkĂ€ sujahti kuin sukka ja huomasin miten hyvin se oli pehmustettu, tĂ€mĂ€ oli ensimmĂ€inen havaintoni. Jalka lepĂ€si mukavasti kengĂ€ssĂ€, tunne oli miellyttĂ€vĂ€. 

KengissĂ€ on uusi FF BLAST PLUS ECO-pehmuste jossa on 20 % enemmĂ€n vaahtoa verrattuna aikaisempiin malleihin. Vaahdon  valmistuksessa on kĂ€ytetty vĂ€hintÀÀn 20 % biopohjaista materiaalia. VĂ€lipohjan pehmuste mahdollistaa mukavan pehmeĂ€n laskeutumisen. KengĂ€n pÀÀllisessĂ€ on kĂ€ytetty vĂ€hintÀÀn 75 % kierrĂ€tettyĂ€ materiaalia. Naisten mallin koko US 8, kengĂ€n painoksi ilmoitetaan 260 g, kannan ja kĂ€rjen vĂ€linen korkeusero on 8 mm. Juoksualusta; asfaltti, hiekka. Neutraali askellus.

         Oman jalkani mitta on 22 cm, koko 35. Asics Gel-Nimbus 25 koko US6, EUR 37.  TĂ€mĂ€ on minulle  koko jossa jÀÀ hyvin tilaa varpaiden ja kĂ€rjen pintamateriaalin vĂ€liin. Varpailla on hyvin tilaa liikkua. Koko tuntuu mukavan tukevalta sivusuunnassa.


KengĂ€n pÀÀllinen ja iltti ovat pehmeÀÀ neulosmaista materiaalia joka tekee mielestĂ€ni pukemisen helpoksi ja matolla juostessani koin sen erittĂ€in hyvin hengittĂ€vĂ€ksi. Mukavan joustava aina nilkkaan asti ja silti kuitenkin hyvin tukeva. Nauhat kulkeutuvat hyvin ja niitĂ€ on helppo sÀÀdellĂ€. 

     KantapÀÀ istuu hyvin kengĂ€ssĂ€, pehmuste on  miellyttĂ€vĂ€n tuntuinen sisĂ€pinnan osalta. Ja vaikka pehmuste on muhkean nĂ€köinen, se joustaa huomaamattomasti, ei ole juostessa kuuman tuntuinen. Tukeva ja myös tĂ€mĂ€n osalta helposti puettava vaikka jalassa olisi vĂ€hĂ€n karheampikin sukka. Pohjallinen on helppo irrottaa ja sujahtaa kenkÀÀn myös hyvin takaisin. Takaosan lenkistĂ€ on helppo vetÀÀ kenkĂ€ jalkaan. 




Paksu pohja on juostessa yllĂ€ttĂ€vĂ€nkin ketterĂ€ ja rullaava. Pohja antaa hyvĂ€n jouston askellukseen. MielestĂ€ni jalka lepÀÀ hyvin suojattuna koko treenin ajan. Pohjan kuviointi oli matolla hyvin pitĂ€vĂ€ ja sama tunne oli myös betonilattialla kĂ€vellessĂ€. Ulko olosuhteista en tĂ€ssĂ€ vaiheessa  pysty sanomaan mitÀÀn. 








                Juoksin kengillĂ€ kolmenlaista  eri harjoitustyyppiĂ€. Lyhyt tasavauhtinen noin tunnin mittainen juoksu, treeni jossa oli useita reippaita lyhyitĂ€ 20 sekunnin  mittaisia vetoja rauhallisella palautus vaiheella  sekĂ€ pitkĂ€n 22 km hitaan  juoksun. Tasavauhtinen tunnin lenkki toimi lĂ€hinnĂ€ tunnusteluna  kenkÀÀn. Muutamia kertoja juoksun aikana jouduin sÀÀtĂ€mÀÀn kengĂ€n nauhoitusta ettĂ€ sain ne mukavasti istumaan. Oikean jalan kengĂ€ssĂ€ iltin alaosa ja siihen kiinnitetty ommel tuntuivat  hankaavalta ja jouduin jĂ€ttĂ€mÀÀn oikean puolen kengĂ€n hieman löysemmĂ€lle kuin vasemman. TĂ€mĂ€ ei kuitenkaan haitannut juoksusuoritusta mutta oli vĂ€hĂ€n hassun tuntuinen. En tiedĂ€ oliko oma jalkani ehkĂ€ enemmĂ€n turvoksissa tuosta kohdasta tai kenties jokin muu tekijĂ€ ehkĂ€ jalkaan muotoutuminen vielĂ€ kesken.

              KengĂ€t ovat erittĂ€in pehmeĂ€t juostessa mutta silti tukevan ja vakaan oloiset. Pohja joustaa hyvin pehmeĂ€sti joka askeleella ja liike siirtyy joustosta hyvin ponnistusvaiheeseen, askel rullaa mukavasti. Itse tykkÀÀn siitĂ€ ettĂ€  aiempiin malleihin verrattuna kannan ja kĂ€rjen vĂ€linen korkeusero on pienempi. Omasta mielestĂ€ni saan paremman askelluksen matalammalla dropilla. Vauhdin vaihteluissa kenkĂ€ liikkui luontevasti ja vauhdin nosto tapahtui sujuvasti. Tosin on tĂ€ssĂ€ tietysti myös juoksijan osuudellakin oma merkityksensĂ€. Juoksu ei suju pelkillĂ€ juoksukenkien  ominaisuuksilla.


                SiinĂ€ vaiheessa kun olin totutellut kenkÀÀn tasavauhtisissa lyhyemmissĂ€  harjoituksissa ja tehnyt vauhdin vaihtelua vetoharjoituksissa oli vuorossa pitkĂ€ hidas treeni.  Ja tĂ€mĂ€n tosiaan toteutin juoksumatolla juosten. Jos muistelen oikein niin jossain 12 kilometrin kohdilla sanoin ÀÀneen " nÀÀ on aivan ihanat". Jalat olivat kuin pumpulipallon sisĂ€ltĂ€ otetut kun harjoitus pÀÀttyi ja  nauhojen hienosÀÀtö oli toiminut edelleen. Hyvin vaimennettu kenkĂ€ pitkÀÀn harjoitukseen, erittĂ€in pehmeĂ€ ja  joustava joka askeleella. 

        Nyt kun Gel-Nimbus 25 on tavallaan sisÀÀn ajettu, kĂ€ytĂ€n niitĂ€ vaihtoparina omissa erilaisissa harjoituksissani. Olen aikaisemmin kertonutkin etten koskaan juokse harjoitusviikkoa yksillĂ€ ja samoilla kengillĂ€. KĂ€ytĂ€n  kahta tai kolmea eri mallista kenkÀÀ jotta juoksun aiheuttama kuormitus kohdistuisi aina hieman eri kohtaan.  Toki kengĂ€n valintaan itsellĂ€ni vaikuttaa myös harjoituksen teema tai mahdollisesti vastaan tuleva kilpailu sekĂ€ alusta ja olosuhteet.




        Kovasti  odotan jo sellaisia olosuhteita ettĂ€ voisin juosta huolettomasti ulkona. Ei tarvitsi miettiĂ€ pitÀÀkö askel jÀÀkoppuralla vai muljahteleeko nilkka loskamöhjössĂ€. Talvi on kuitenkin talvi, oli se sitten millainen hyvĂ€nsĂ€ ja on ihanaa huomata miten paljon lĂ€hempĂ€nĂ€ kevĂ€ttĂ€ jo ollaan. Ja kun aurinko on sulattanut jÀÀmöhjöt ja koppurat, pÀÀsen nauttimaan Nimbuksilla oikein kunnolla ulkona juoksusta.  




....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ pehmein askelin kevÀÀn kuivattamalle reitille ...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol