Siirry pÀÀsisÀltöön

Asics Winter Run Jacket...🐞


         Talvijuoksu on ihan mielettömĂ€n kivaa silloin kun voi juosta talvisissa olosuhteissa. Pakkanen ei haittaa treenille lĂ€htöÀ, mutta se mistĂ€ olen tarkka, haluan ettĂ€ alusta on juostavaa. En tykkÀÀ möyriĂ€ lumisohjojÀÀ möhjössĂ€  enkĂ€ juosta epĂ€tasaisella jÀÀkoppuralla. Talvella juoksukilometrejĂ€ kertyy sen verran paljon ettĂ€ haluan suojella jalkojani ja vĂ€lttÀÀ mahdolliset muljahdukset ja kaatumiset. 


     Talvijuoksu pistÀÀ minut aina miettimÀÀn varustusta, haluaisin ettĂ€ juoksu on mahdollisimman mukavaa talvijuoksuvaattein. 




EtelĂ€ Suomessa tĂ€mĂ€n talven kelit ovat olleet melko vaihtelevia mutta mitÀÀn kovia pakkasia ei ole ollut. Tosin juoksualustasta johtuen olen juossut juoksumatolla enemmĂ€n kuin koskaan mutta ne talvijuoksut jotka olen ulkona juossut, olen nauttinut ihan valtavasti. 

     Asicsin talvijuoksu takki on ollut minulle tĂ€mĂ€n talven ihana lemppari.   Olen aikaisempina talvina pukenut kropan ylĂ€osaan topin, teknisen aluspaidan, teknisen juoksupaidan ja kovemmilla pakkasilla lĂ€mpökerraston paidan sekĂ€ viimeisenĂ€ ohuen tuulen pitĂ€vĂ€n juoksutakin ja kaikkein kylminpinĂ€ pĂ€ivinĂ€ tĂ€hĂ€n vielĂ€ ohut toppaliivi pÀÀlle.
Asicsin talvijuoksu takin alle olen pukenut, topin ja pitkĂ€hihaisen juoksupaidan ja sitten kun asteet menivĂ€t kireĂ€mmiksi kuin miinus 10, vaihdoin juoksupaidan talvijuoksupaidaksi.Vaatetta topin lisĂ€ksi siis vain kaksi kerrosta. 

      Ennen kun pÀÀsin testaamaan takkia, vierastin kovasti jĂ€ykĂ€ltĂ€ nĂ€yttĂ€vÀÀ  softshell materiaalia.     


   
      EnsimmĂ€isellĂ€ lenkillĂ€ ymmĂ€rsin ettei alle voi laittaa paljoa vaatetta, herkĂ€sti tuli liian kuuma. Kun onnistuin alimmaisen kerroksen kanssa, takki oli todella mukava juostessa eikĂ€ lainkaan jĂ€ykkĂ€.  



     Takissa on kivat leikkaukset ja naisten malli myötĂ€ilee mukavasti vyötĂ€rön ja lantion kohtaa. EhkĂ€ jos itse olisin pidempi, se laskeutuisi vielĂ€ paremmin. Pituuteni 157 cm, ja ihan aavistuksen takin etuosa nousee muttei hĂ€iritse mitenkÀÀn merkittĂ€vĂ€sti. 


Hihan pÀÀlipuoli on hieman alapuolta pidempi, ylettyy kivasti ranteen yli ja pitÀÀ kĂ€den lĂ€mpimĂ€nĂ€. Urheilukellon olen laittanut aina hihan pÀÀlle ja kĂ€yttĂ€nyt sykevyötĂ€ mittauksiin treenin aikana. 

Oli kivaa huomata ettei mitÀÀn kovaa kerrospukeutumista tarvittu. Tuulensuoja oli itse takissa ja mukavasti kangas hylki myös sulaneen lumen tuottaman veden. Kovalla pakkasella en tarvinnut erillistĂ€ toppaliiviĂ€ vaan rintakehĂ€n alueelle suunniteltu toppaus piti ylĂ€kropan mukavan lĂ€mpimĂ€nĂ€. Ei tarvinnut juosta itseĂ€ ensin lĂ€mpimĂ€ksi vaan tunne oli heti kivan mukava mutta tosiaan oli tĂ€rkeÀÀ ettei pukenut takin alle liikaa vaatetta. 

Olen jotenkin kokenut miellyttĂ€vĂ€ksi jos olen onnistunut pukemaan ylĂ€kropan oikei, jalat ja kĂ€det kyllĂ€ selviĂ€vĂ€t vaikka niissĂ€ vĂ€hĂ€n kylmĂ€ tuntuisikin. Asicsin takin positiivinen kokemus oli se ettĂ€ etuosa kropasta pysyy lĂ€mpimĂ€nĂ€ ja selkĂ€puolen hengittĂ€vyys siirtÀÀ kosteutta ulos juoksun aikana. Taskuissa on kivasti tilaa enkĂ€ tarvitse avaimille ja puhelimelle mitÀÀn erillistĂ€ vyötĂ€. PitkĂ€llĂ€ lenkillĂ€ olen pukenut juomaliivin takin pÀÀlle ja todennut etten juurikaan juomaa treenin aikana ottanut. Talvella sitĂ€ ei onneksi paljoa tarvitse mutta on kuitenkin hyvĂ€ juoda jonkin verran koska hikoilua kuitenkin tapahtuu. Olen laittanut lötköpullon liivin sisĂ€puolelle, selkÀÀni vasten. NĂ€in juomapullon suu on pysynyt kovalla pakkasella sulana. Jos jĂ€tĂ€n pullon liivin etuosan taskuun, siinĂ€ se jÀÀtyy heti. Ihan lennossa ei silloin pysty juomaan ja vaatii pienen pysĂ€hdyksen ettĂ€ saa kaivettua juomapullon ulos. 



Talvijuoksu  muuttuu pian kevĂ€tjuoksuksi mutta kyllĂ€ talvi aina toista talvea seuraa. Kivaa ettĂ€ ennĂ€tin totuttelemaan takkiin ennen ehkĂ€ tulevan sulan ja lĂ€mmön saapumista. Ja kyllĂ€ vielĂ€ monilla keleillĂ€ winter jacket on oiva valinta treeniin. Ihanteellinen kuitenkin niille pitkille ja hitaille lenkeille joissa lĂ€mmön vaihtelunkin huomaa useaan kertaa silloin kun on valinnut vaatetuksen vÀÀrin. Ei ole kivaa juosta kylmĂ€n kangistamana muttei lĂ€kĂ€hdyksissĂ€kÀÀn. Suomessa kelien vaihtelut saavat juoksijan miettimÀÀn varustuksensa tarkkaan, onko tarpeeksi luistoa ja riittĂ€vĂ€sti pitoa tai jotain sinne pĂ€in. 

Winter run jacket myötĂ€ilee mukavasti liikettĂ€, pitÀÀ tuulta ja on vettĂ€ hylkivĂ€. Etuosan toppaus suojaa juuri sen osan ylĂ€kropasta joka ensimmĂ€isenĂ€ reagoi kylmÀÀn. Kosteuden siirto toimii hyvin ja kun pysĂ€htyy pakkasella, huomaa miten selkĂ€puoli höyryÀÀ. Ja kun vetoketjulinjan viereen on kirjoitettu ...Sound Mind Sound Body... se antaa kivan pikku piristyksen ja saa hymyilemÀÀn ennen tulevaa juoksua. 

VielÀ on kaksi pÀivÀÀ aikaa talvijuosta ja kun maaliskuu vaihtuu kalenteriin, ollaan jo kevÀÀssÀ. KevÀt saa aina jotain pyörÀhtÀmÀÀn rinnassa ja tuntuu ihanan kutkuttavalta suunnata katse kohti kevÀÀn tuomaa tulevaa.



.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ talvitakissasi kevÀÀn tuomiin tuleviin tapahtumiin....🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol