Siirry pÀÀsisÀltöön

Kevyen Viikon Katsaus...🐞

  

     On aina niin kivaa siirtyĂ€ kovilta viikoilta kevyempÀÀn harjoitteluun ja tunnustella miten kroppaa kutkuttaa ja olisi kiva pÀÀstĂ€ juoksemaan. Jotenkin sitĂ€ on silti jo vĂ€hĂ€n odottanutkin. Eilisen 22km treenin jĂ€lkeen oli kiva tikuttava olo ja melkein unohdin ettĂ€ tĂ€nÀÀn on lepopĂ€ivĂ€. 


Vaikka pĂ€ivĂ€ alkoikin yhdellĂ€ kammottavimmalla tavalla, tunsin miten ihanasti kroppa oli levĂ€nnyt. 

        Tottakai se oli levĂ€nnyt, sillĂ€ herĂ€sin "plim" tasan kello kahdeksan vaikka työvuoro alkoi jo puolelta. Iik, miten nĂ€in voi kĂ€ydĂ€, Ă€kkiĂ€ soitto osastonhoitajalle, tÀÀltĂ€ tullaan. Olisko urani aikana kerran aiemmin kĂ€ynyt nĂ€in. "Tule rauhassa, sairaala on pystyssĂ€ edelleen."

Maanantai Lepo

LepopĂ€ivĂ€nĂ€ en koskaan tee mitÀÀn sen kummenpia fyysisiĂ€ hommia. Työn jĂ€lkeinen ilta kului espanjan lĂ€ksyjen parissa, lueskelin, touhuilin pientĂ€. On jotenkin kivaa antaa kropan vain olla. Unohtaa koko harjoittelu hetkeksi. 

           Tiistai sai kivan startin kun pÀÀsin hyvin nukutun yön jĂ€lkeen salitreeniin. Kuulostelin  vielĂ€kö kylĂ€ nukkuu kun astuin kotisalille 5.55. EhkĂ€ sekin jo hieman herĂ€ili. Nopeet lyhyet venyttelyt, lĂ€mmittely ja liikkeiden kimppuun. Maasta vedolla aloitettiin ja pohkeet seisten lopetti setin. Kroppa oli herĂ€nnyt hyvin pĂ€ivÀÀn ja eilisen lepo tuntui hyvĂ€ltĂ€. 




Tiistain iltatreeninĂ€ oli kevyt 8km. Kotitiet olivat taas ihan koppuralla, ajattelin kuitenkin testata juoksenko ulkona. PÀÀtin lopettaa juoksemisen heti alkuun ja jĂ€ttÀÀ nastakengĂ€t naulaan. SÀÀren etuosa hieman oireili joten ajattelin etten Ă€rsytĂ€ sitĂ€ yhtÀÀ enempÀÀ. Matolla juostessani matalalla droppilla, ei vaivan vaivaa. Kevyt 8km hurahti hetkessĂ€ kun viiden minuutin vĂ€lein nostin maton kaltevuutta aina minuutiksi ja nautin vaihtelusta. 

            Keskiviikko oli merkitty lepopĂ€ivĂ€ksi. Tuntui ettĂ€ aikaa oli ihan valtavasti. PĂ€ivĂ€ töissĂ€ hurahti kaikkien touhujen keskellĂ€, vasta ruokatauolla havahduin miten kiireinen aamupĂ€ivĂ€ oli ollut.


 
Illalla kampaajalta kotiin ajellessani jĂ€in katsomaan edessĂ€ni aukeavaa nĂ€kymÀÀ joka omalla tavallaan rauhoitti minut kuluvaan iltaan. SiinĂ€ hiljaisuudessa tunsin mieletöntĂ€ mukavuutta. Miten erilaiselta sama kohta tiessĂ€ voikaan nĂ€yttÀÀ, olen kuvannut tĂ€mĂ€n kohdan ennenkin.          
 
                   Torstai oli ihanaa aikataulutusta. VĂ€lillĂ€ oikein toivoin ettĂ€ kaikki menisi nappiin. TöistĂ€ heittĂ€ydyin suoraan treeniin. Kotitiet olivat taas auraamatonta möhjöÀ. Juoksumatolla 4km rauhallista juoksua jonka jĂ€lkeen koordinaatiot ja hyppelyt. Alakerran huoneessa polvennosto kĂ€velyĂ€, kuopasu kĂ€velyĂ€, polvennosto juoksua, pikkuvuoro hyppelyjĂ€, kompassi hyppyĂ€ ja saksi loikkaa. Ulkona on helpompi tehdĂ€ edeten mutta kyllĂ€ liikkeistĂ€ saa paikallaan tehtynĂ€ huolellisin ja riittĂ€vin toistoin ihan tehokkaan treenin. Ja kun liikkeet on tehnyt hallitusti, kropasta kyllĂ€ huomaa miten hyvin se on voimaharjoittelusta kĂ€ynyt. Loppuun vielĂ€ 4km kevyttĂ€ juoksua sujui hujahtaen Peltsin kovaa vuotta katsellessa.ÄkkiĂ€ pika suihkuun, kirjat kassiin ja espanjan tunnille. Viestittelyt pojalle,pitÀÀkö suunnitelma. Yes, pitÀÀ edelleen. Ihana uppoutuminen er ja ir verbien maailmaan, jouduin kuiten tunnin alussa sanomaan...   Lo siento, estoy tarde. 
       Tunnin jĂ€lkeen nopee ajelu keskustaan, poika kyytiin, toinen treenikassi lĂ€jĂ€hti takapenkille. Poika harkkoihin ja sillĂ€ vĂ€lillĂ€ kauppaan. Aikataulu piti melko hyvin, torstai oli kaikkien touhujen pĂ€ivĂ€. 
              

    Perjantaina ajattelin miten kivaa kun on vĂ€hĂ€n lyhyempi työpĂ€ivĂ€ ja pÀÀsen jo puoli kolme. Kerkee hyvin tekee treenin ja jÀÀ ihanasti iltaan aikaa. 
KĂ€vi kuitenkin niin ettĂ€ sain unohtaa lyhyen pĂ€ivĂ€ni. Potilaan piti pÀÀstĂ€ leikkaukseen ja minĂ€ leimasin itseni talosta ulos vasta paljon paljon myöhemmin kuin työaikani pÀÀttyi. Kotona olin ihan hiilenĂ€ ja oma agressioni ajoi minut taas matolle juoksemaan. 


Vuorossa 2km + 2 x   10x20 sek/1min   /3min + 2km.
Treeni oli sellainen ettĂ€ se vaati keskittymisen tĂ€ysin. Ainoastaan alku-ja loppuveryttelyssĂ€ pystyin ajattelemaan yli harjoituksen. 

      Lauantaina oli kivaa lekotella ja aloittaa pĂ€ivÀÀ ihan rauhaksiin. Espanjan lĂ€ksyjĂ€ aamukahvilla ja ruoka puolivalmiiksi ennen pĂ€ivĂ€n treeniĂ€. Vuorossa kevyen viikon toinen voimaharjoittelu.
                   Tunsin heti treenin alussa miten hyvin olin palautunut kovimpien viikkojen harjoituksista. Liikkeet suoritettuina olivat ponnekkaat ja koko kropalla hyvin kevyt olo. En katsellut sitĂ€ kellosta, sen huomasi aistimalla kyllĂ€. TakakyykkyĂ€, bulgarialaista askelkyykkyĂ€, ylĂ€taljaa, kaikkiaan kuusi eri liikettĂ€ joissa palauttelut vaihtelivat 90 sekunnista kolmeen minuuttiin. 

đŸ“·kemir


    Sunnuntaina pitkĂ€n lenkin vuoro. Ihanaa luvassa kivaa rauhallista peekoota. TĂ€nÀÀn oli jo ihan pakko pÀÀstĂ€ ulos juoksemaan. Juoksumatto oli hyvin parannellut sÀÀren etuosan tuntoja. PÀÀtin suunnata Naavan kanssa kotimetsĂ€n hoodeille ja ikĂ€vöin ihan mielettömĂ€sti Rania kun kuljin sen tyhjĂ€n tarhan ohi. En voi koskaan muistella sitĂ€ niin etten itkisi. 
Alusta oli auraamatonta lumimöhjöÀ, jÀÀkoppuraa ja kilometrikaupalla traktorin renkaan uraa. 


Huomasi miten hyvÀÀ mattojuoksu oli taas tehnyt. Oli helppoa siirtÀÀ rytmi myös ulkoalustalle. Traktorin renkaan uraa juostessa voi olla ettĂ€ oltiin kaukana juoksusta mutta oli varmasti hyvÀÀ vaihtelua kropalle. Tunsin miten mukavan aktiiviset lihakset olivat eilisen punttitreenin jĂ€ljiltĂ€, kroppa oli hyvin kuulolla koko ajan. Ilman nastakenkiĂ€ en olisi selvinnyt, Naavaa sain pidĂ€tellĂ€ vĂ€hĂ€n vĂ€liĂ€. Viisitoista kilometriĂ€ melko mukavassa talvikelissĂ€ ei ollut minulle pitkĂ€ lenkki mutta puolipitkĂ€ kyllĂ€. 

Kevyen viikon harjoituskertoja oli 6, aikaa kului 7 tuntia 11 minuuttia ja 50 sekuntia. SitĂ€ en tiedĂ€ kuinka monta kiloa nousi mutta kilometrejĂ€ kertyi 40,11. 
Viikko nĂ€ytti minulle sen miten paljon pitÀÀ olla kĂ€rsivĂ€llisyyttĂ€, mennĂ€ vain juuri siinĂ€ hetkessĂ€ mikĂ€ on kĂ€sillĂ€. YritĂ€n kyllĂ€ oikein kovasti taistella malttamattomuuttani vastaan. Joskus vain yksinkertaisesti sisĂ€llĂ€ni kihisee niin etten meinaa pysyĂ€ nahoissani. Joskus vaan kĂ€y niin ettĂ€ kuvitelma tulevasta hetkestĂ€ on todellisuuden kohdatessa ihan jotain muuta. 


.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ nyt edes kerran maltilla sen tulevan napsun verran uuden alkuun ...🐞





Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol