Siirry pÀÀsisÀltöön

Mk Facade Cup ...🐞

 


          Cupin 4. osakilpailu juostiin Hakunilassa viime lauantaina 18.2.2023. Oli kivaa olla mukana kisassa jota olin jo useampana vuotena miettinyt. Tammikuun osakilpailu lipui minulta ohi auto ongelmien vuoksi. Toisaaltaan jĂ€nnitti hiukan mutta silti lĂ€hdin oman nĂ€köisen juoksuni kanssa matkaan. Tiesin ettĂ€ tulen olemaan tuloslistan hĂ€nnillĂ€ enkĂ€ antanut sen hĂ€iritĂ€. Tiesin myös miten kivasta tapahtumasta on kyse ja oli mainiota startata auto kohti Hakunilaa. 

   Tuuli oli kova, lunta pyrytti ja oikein hurrailin kun putsailia autoa,voin tunnustaa ettĂ€ olisi tehnyt mieli heittÀÀ lenkkarit ties minne ja unohtaa koko kisastartti. Vaan ei, sinne mennÀÀn minne pitikin, oli keli mitĂ€ tahansa, sama se on kaikille muillekin. 

   Olin hyvissĂ€  ajoin kisapaikalla. Aikaa lĂ€htölaskentaan noin puolitoista tuntia. Hyvin ennĂ€ttÀÀ jĂ€lki-ilmoittautua ja tehdĂ€ verkkaa rauhassa. Olin edellisenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ pÀÀttĂ€nyt ettĂ€ juoksen ihan normikengillĂ€ mutta otin myös nastajuoksukengĂ€t mukaan. 



Keli oli raaka ja pyryttÀvÀ lumi kasteli vaatetusta. KÀvellessÀni kisakansliaan mietin mitenköhÀn reitillÀ, voin varmaankin juosta ilman nastoja. NÀin kuinka vastaan kÀvelevÀ mies liukui toisen jalan varaan ja sanoi, "no oli vÀhÀn liukasta" . Lumihöttö peitti alleen sileÀksi aiemmin aurattua kohtaa joka oli ennÀttÀnyt vÀhÀn jÀÀtyÀ. Jatkoin rauhallisin askelin kohti numerolapun hakua ja hups olin vasemmalla kyljellÀni. EnsimmÀinen ajatus- juoksen nastoilla. Sattui ulkoreisi ja hartialihas. Alkuun oli vaikeaa nostaa kÀttÀ ylös mutta kyllÀ se siitÀ sitten aukesi.

Lunta pyrytteli kasvoille kun tein onnetonta verkkalenkkiĂ€ni. VĂ€lillĂ€ nostin kĂ€den silmien eteen kun hakkaava tuuli ja lumi sattui kasvoihin, tuulenpuuskat  eivĂ€t pÀÀstĂ€neet yhtÀÀn helpommalla ja kun tein  veryttelyn sekaan minuutin kestoisia vetoja arvioidulla kisavauhdilla, tiesin ettĂ€ tuleva juoksu olisi enemmĂ€nkin vauhtikestĂ€vyys harjoitus. KelillĂ€ ei enkkoja juosta.


      Oma veryttelyni oli aika hĂ€tĂ€inen, tuuli ja pyry saivat lintsaamaan ja vetĂ€ytymÀÀn kisakanslian lĂ€mpöön ja tiesin ettĂ€ tuntisin huonon verkkani nahoissani. Toki sekin voi olla ettĂ€ oltiin kovan viikon loppupuolella, saattoi hieman kangistaa kroppaa.

     Kiva pienen mÀÀrĂ€n juoksijoiden kuhina oli kĂ€ynnissĂ€ kun astelin starttiin. NastakengĂ€t rapsahteli, enkĂ€ yhtÀÀn katunut valintaani vaikka kuulin ettĂ€ reittiĂ€ oli aurattu oman verkkani jĂ€lkeen. Oli se meno ollut lumimöhjössĂ€ aika toivotonta. Lumisade oli kivasti vĂ€hĂ€n hiljentynyt vaikka tuuli olikin puuskaista. 

      Kympin juoksijat starttasivat 13.00, vitosen juoksijat kymmenen minuuttia myöhemmin. Reitti juostiin kÀÀntöpaikalle ja takaisin molemmilla matkoilla. Olin heti alkuun pÀÀttĂ€nyt yrittÀÀ pitÀÀ vauhdin lĂ€hellĂ€ 5.30/min ja tiesin sen olevan ihan realistinen.                                                               Vaikka lumimöhjöÀ olikin aurattu ja reitillĂ€ oli sulaakin  asfalttia,oli siellĂ€ myös paljon kohtia joissa oli jalan upottavaa lumisohjoa. Juoksin olosuhteet niin kuin voin. Jos oli sulaa, yritin kiristÀÀ ja möhjöllĂ€ annoin periksi ja hidastin. Kun nĂ€in 2.5 km:n kyltin, toivoin ettĂ€ olisin vitosen kisassa ja pÀÀsisin kohta kÀÀntymÀÀn takaisin kohti maalia. 

       Vaan enpĂ€ ollut, joten ajattelin ettĂ€ samat vielĂ€ eteen ennen kÀÀntöpaikkaa. Vaikka keli oli raskas ja joutui hakemaan sitĂ€ parasta alustaa sain juoksurytmin pidettyĂ€ mukavanlaisena, sama toistui vaikka vauhti vĂ€lillĂ€ hidastui jopa kakskyt, kolkytkin sekkaakin. Ihan hirveĂ€t vauhdin vaihtelut, ja niin Ă€rsytti. Mietin myös koko ajan millaisena reitti elÀÀ edessĂ€ni. Aijai ja voihan niin, mĂ€keen mentiin ennen paluun kÀÀntöÀ. Ei muuta kuin anna tikuttaa, muistin opit, katse eteen ja kroppaa suoraksi, nyt kĂ€ytĂ€ sitĂ€ polven nostajaa. Kiitin nastoja jotka pitivĂ€t askeleen alustassa. Kaikkein rasittavinta oli silloin kun askel meni möhjössĂ€ eteen ja valui puolikkaan takaisin.


     PuolivĂ€lin kÀÀntöpaikalta loivan nousun jĂ€lkeen annoin juoksuttaa alamĂ€keen. Paluu matka tuttu, pahempaa ei voi enÀÀ tulla. Oli karsean ihanaa. Iso apu oli se ettĂ€ matkalla oli muitakin, ohitin pitkÀÀn saavutettavan, sain siitĂ€ lisÀÀ intoa. Jotenkin myös tuntui ettĂ€ kroppa oli auennut puolivĂ€lin jĂ€lkeen ja vaikka potkussa tuntuikin oli kropassa parempaa hallintaa mitĂ€ monissa muissa juoksuissa. Kiitin taas jokaikisen voimaharjoittelu harjoitukseni ja olin ÀÀrimmĂ€isen tyytyvĂ€inen voimavalmennuksesta ja luotin siihen ettĂ€ kroppa jaksaa työntÀÀ enemmĂ€n kuin ennen. SiinĂ€ juostessani muistelin viime kesĂ€kuun hellekymppiĂ€ lipsuvalla hiekalla joka oli kuitenkin tasainen reitti. Tunsin miten paljon helpompaa oli polkea askelta talven haastavassa matkassa ja nĂ€kyi se myös tuloksessakin, vaikka enkka olikin kaukana.  

     Melkein rukoilin ettĂ€ pÀÀsisin alle 59 ja sekin oli ihan liikaa. Enkö koskaan opi juoksemaan lujempaa. Onko mun aina oltava niitĂ€ tuloslistojen vikoja. Kehittyykö vain pitkĂ€n matkan hölköttely kestĂ€vyys. Onko vauhtikestĂ€vyyteni ihan surkeaa. Otin loppukirin, aina pitÀÀ yrittÀÀ rutistaa edes joku sekka. Ihan wuhuu miten wau, kun taas maaliviiva ylittyy. Netto 58.23.

Ihan hyvĂ€ se oli. Tiesin ettĂ€ kyllĂ€ kova viikkokin omansa ottaa. Juuri oli lisĂ€tty harjoittelua napsun verran. Kropan hallinta ja ponnekas potku oli minulle kuitenkin loppuaikaa tĂ€rkeĂ€npÀÀ. Tiesin ettĂ€ töitĂ€ on tehty ja eteenpĂ€in menty. Nautin jokaisen askeleen joissa tunsin ettei työntö enÀÀ ollutkaan niin voimatonta. TĂ€mĂ€ oli oikeastaan  ensimmĂ€inen juoksu jossa todella huomasin miten paljon parempaa kestĂ€vyyttĂ€ "takajaloissa" oli. 




     Oli kivaa juosta lappujuoksua. Se pistÀÀ tekemÀÀn töitĂ€ ihan eri tavalla kuin itsekseen harjoitellessa. Viime vuonna sain kokea miten hyvÀÀ tekee kun juoksee kisaa tasaisin vĂ€lein pitkin  kautta. Kroppa on ihan eri tavalla vireessĂ€ ja kai se kehittÀÀkin. Uskallan lĂ€hteĂ€ juoksemaan vaikka olisinkin viimeinen. Uskallan nĂ€yttÀÀ oman tasoni ja kuitenkin nautin niiden kovien juoksijoiden puolesta ja ihailen heitĂ€ ihan mielettömĂ€sti. 

TÀmÀ oli toinen kerta kun starttasin Hakunilassa. EdellisestÀ kerrasta onkin jo aikaa. Muistan miten olin aloittanut juoksun uudestaan neljÀn vuoden juoksu tauon jÀlkeen. Ja vuonna 2017 olin aika alussa uudella juoksija taipaleellani. Olin pÀÀssyt takaisin lappujuoksun makuun.


Mutta niin niitÀ juoksuja vaan taas alkoi kertymÀÀn. Muistan miten kivaa oli ja nautin kun Snow Run juostiin maaliin. 3.3.2017 5km

...oma kello mittasi matkaa 4.45 km... keskisyke 165...keskivauhti 6.31... loppuaika 29,05...virallisia tuloksia en enÀÀ löytÀnyt.

Nyt sitten taas harjoittelun pariin, lepopĂ€ivĂ€ vie kevyeen viikkoon. Ihan mielettömĂ€llĂ€ innolla odotan viikon tulevaa ja ihan mielettömĂ€llĂ€ innolla odotan seuraavaa Cupin osakilpailua. Olen ollut tosi tyytyvĂ€inen  ettĂ€ olen saanut tehdĂ€ hienoja harjoituksia niin juoksun kuin voimaharjoittelunkin suhteen ja ne on tehty minulle niin ÀÀrettömĂ€n hyvin sopiviksi. 


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ innoissasi Snow Runin muistoista viidenteen Cupin osakilpailuun... muutaman harjoituksen kautta...🐞



Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol