Siirry pÀÀsisÀltöön

Saul SM Maastot 2024....🐞

 



                        Saul SM Maastot 2024 juostiin Kotkassa lauantaina 4.5.2024.

 Olin ensimmĂ€istĂ€ kertaa mukana maastoissa ja lĂ€hdin matkaan into ja uteliaisuus varmaankin pÀÀllimmĂ€isenĂ€. Minua kiehtoi  erilaisuus muihin juoksukisoihini verrattuna ja tiesin miten hyvÀÀ Ă€rsykettĂ€ se antaa ja vie oman juoksuni todellakin pois mukavuusalueelta. Olin osallistunut   polkujuoksutapahtumiin  ja kĂ€ynyt aikuisten suunnistuskurssit,  joten tiesin miten erilaista kisaa maastoissa tulisin kĂ€ymÀÀn. Vaikkei reitti mitÀÀn polkua tai suunnistusta ollutkaan.  EhkĂ€ vaikein asia minkĂ€ kohtasin oli se, etten  meinannut suostua olemaan vertailematta sileĂ€n ja maaston vĂ€lisiĂ€ vauhtejani. Kun lopulta kisan jĂ€lkeen tajusin tĂ€mĂ€n, tiesin ettĂ€ olin juossut oikeinkin hyvÀÀ juoksua. 


Katariinan meripuisto + tarra 


          Kisamatkalle lĂ€hdin jo perjantaina töiden jĂ€lkeen. Ja kun ajoin sisĂ€lle Kotkaan, sanoin ÀÀneen : "... mĂ€ rakastan kisamatkoja..." Olin kovin pohtinut lĂ€hdenkö vasta lauantai aamuna reissuun mutta maanantaina hierojan pöydĂ€llĂ€ tein pÀÀtöksen kun Pekan kanssa juteltiin miten kivaa olisi tutustua reittiin jo perjantaina. On vaan jotenkin niin wau elÀÀ sitĂ€ kisaamista ja valmistautua itselle parhaalla tavalla. Kun töissĂ€ on melkein aina kiire, haen vastapainoa kiireettömyydestĂ€ ja tunnen kuinka aivot asettuu aivan toiselle levelille kun sukellan tĂ€hĂ€n urheilijan rooliin. 

    Oli siis ihanaa saapua perille jo perjantaina. Yövyin kisahotellissa ja perille pÀÀstyĂ€ vaihdoin juoksukamppeet ylle ja lĂ€hdin tekemÀÀn perjantaille merkityn treenin, samalla kisakeskukseen ja reittiin tutustuen. Osallistumisen varmistuksen olin jo tehnyt ja kĂ€vin noutamassa kisanumerot Katariinan Uimala alueella sijaitsevasta kisatoimistosta. 




                        Hölköttelin kevyttĂ€ veryttelyĂ€ kisakeskukseen josta sitten merkitylle kisareitille. Vaikka kilpailukutsussa olikin maininta ettĂ€ reittiin pÀÀsee tutustumaan ennakkoon,  varmistin sen vielĂ€ paikalla olevilta  toimitsijoilta. Oli kivaa siinĂ€ samalla jutella ja tavata uusia ihmisiĂ€. Ilmassa oli juuri sitĂ€ miksi olin matkaan lĂ€htenyt. 

     Reitti oli todella hyvin merkitty ja ihastuin maisemiin sen varrella. Tutustuessa ennĂ€tin oikein kunnolla katsomaan, itse kisassa en maisemia ajatellut ollenkaan. Kun olin kiertĂ€nyt kahden kilometrin radan, totesin... kyllĂ€ huomenna poljetaan. 

Katariinan meripuisto




Katariinan meripuisto


Jatkoin omaa treeniÀ ja juoksin lopun kierroksen kaupunkia hieman katsellen.




  Illalla asetuin aloilleni. KĂ€vin kisakamppeita lĂ€pi 
ja rauhoituin vain olemaan. Luin vielĂ€ kilpailukutsua varmaan sataan kertaan. Kirjaan en pystynyt keskittymÀÀn ja miten ihanan rauhoittavaa oli ottaa sukan kudin kĂ€teen ja antaa silmukoiden hyppiĂ€ hiljakseen. 






Kilpailuaamu herĂ€si mukavan kirkkaana. Yön olin nukkunut hyvin . Kisakeskuksessa olin noin tunti ennen Call in. 
         Tein tuttuun tapaan alle veryttelyt, kevyttĂ€ hölkkÀÀ maastossa, muutamat avaukset ja koordit. Ihan ok fiilis kropassa. Ei mitÀÀn parasta irtonaista mutta hyvillĂ€ mielin kisaan. Oli kivaa odotella kisan alkua, tavata tuttuja ja jutella yli seurarajojen urheilijoiden kanssa. 


                                                  
đŸ“·minĂ€


Call in teltassa tarkistettiin chipin toimivuus josta  aikataulun mukaisesti juoksijat ohjattiin lĂ€htöalueelle. 

          Pam... lujaa matkaan... linjat katsottuna. Teinkö jonkinlaisen kisasuunnitelman reittiin tutustuessa, jos tein, ei siitĂ€ toteutunut mikÀÀn muu kuin se ettĂ€ yritin vĂ€hĂ€n sÀÀstellĂ€ takalenkin nousuissa. Tai siis pakkohan se oli. En miettinyt mitÀÀn muuta kuin juoksua. Paahdoin menemÀÀn omalla tasollani, ensimmĂ€inen kilometri lujaa ja viimeinen nöyrĂ€nĂ€ maastolle. Kaksi x 2 km lenkki voi tuntua paperilla iisiltĂ€  mutta jo ensimmĂ€isen kierroksen jĂ€lkeen yritin keksiĂ€ "nilkka muljahti, ei muhjahtanutkaan" pakko oli raastaa loppuun saakka. Toinen kerta nousuissa hapotti aivan valtavasti ja tiukka viimeinen nyppylĂ€ ennen maali alueelle laskeutumista oli vetÀÀ jalat aivan spagetiksi. Veren maku oli maistunut suussa jo tarpeeksi mutta loppuun oli vielĂ€ kiristettĂ€vĂ€. Maalisuoralla hurrasin mielessĂ€ni, miten ihanan karsea kokemus oli. 

Olen oikeinkin tyytyvĂ€inen lopputulokseen kun oikeasti ymmĂ€rsin olla vertailematta niitĂ€ sileĂ€n aikojani. Olihan tuo aivan toista juosta 4 km maastossa kuin 10 km HelsingissĂ€ viikko sitten. Ja juuri se tĂ€ssĂ€ on ihan mahtavaa. Erilaisia kisoja, erilaisia Ă€rsykkeitĂ€, erilaisia kokemuksia ja tuntemuksia. 
Maali 4,0 km      22:43      +3:38      8.     5:40 min/km 

       SÀÀ suosi juoksijan, jĂ€rjestelyt, puitteet ja koko miljöö oli yhtĂ€ urheilukilpailua missĂ€ urheilijan oli kiva olla. Varustus oli oikeinkin toimiva ja kisakengĂ€t itselleni hyvĂ€ valinta. Juoksin maastokengissĂ€ joihin pÀÀdyin tutustumislenkillĂ€ni.



Sain maastureilla ehdottomasti paremman pidon vaihtoehto kenkiini verrattuna ja uskon ettĂ€ nĂ€mĂ€ auttoivat Mummelin potkussa. 


        Saul SM Maastot oli ehdottoman hieno kokemus. Leijailen tĂ€ssĂ€ kokemuksessa taas jonkin aikaa kunnes tulee  se seuraava kokemus. Tuleva kokemus ei saa kuitenkaan unohtamaan tĂ€tĂ€ juoksua, se jÀÀ elĂ€mÀÀn niihin raastoihin ja juoksumuistoihin mikĂ€ on minulle elinvoimaa ja pÀÀomaa. Sanoisinko ettĂ€ rakkaudesta lajiin ja rakkaudesta raastoon. 

đŸ“·kisakaveri


           Rakkaudesta lajiin ja raastoon antaa aivan valtavan upeita muistoja. On ihanaa viettÀÀ aikuisurheilijan elĂ€mÀÀ ja toivon ettĂ€ saan olla siinĂ€ roolissa pitkÀÀn. ElĂ€mĂ€ on erÀÀnlaisia rooleja tĂ€ynnĂ€ ja kuluneet vuodet muovaavat niitĂ€ mennessÀÀn. 


... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu ... lennĂ€ juoksumuistot mielessĂ€si aina uudelleen ja uudelleen....🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol