Siirry pÀÀsisÀltöön

Helsinki City Running Day .... 🐞

 



          Oli hienoa viettÀÀ Kansallista JuoksupĂ€ivÀÀ Helsinki City Running Day:lla. Ja voin sanoa ettĂ€ 11.5.2024 nautin todella Juoksijan JuhlapĂ€ivÀÀ. Otin jokaisesta hetkestĂ€ kaiken irti. En antanut minkÀÀn tekijĂ€n lipua ohitseni vaan imin itseeni kaiken mitĂ€ juoksun juhlasta voin itselleni irti saada. VielĂ€ loppuun yritin kuin pillillĂ€ ryystÀÀ lasin pohjan tyhjĂ€ksi, ettei vaan mitÀÀn kokemaani jĂ€isi saavuttamatta. 

Oma juoksumatkani puolimaraton 21.1 km oli alkanut jo kauan sitten. Vain lopun toteutus oli juhlassa jĂ€ljellĂ€. 


đŸ“·MarathonFoto





          TĂ€hĂ€n kisaan lĂ€htö oli rennon kutkuttavaa. TĂ€llĂ€ kertaa ehkĂ€ suurin haaste oli siinĂ€, ettĂ€ kisapaikalla puhaltaa kylmĂ€ tuuli.  

        Kisa aamu herĂ€si kevĂ€isen kirkkaana. MĂ€nnyn latvat taittuivat tuulessa ja helpottuneena totesin ettĂ€ onneksi sain vielĂ€ nukuttua klo 04.00 jĂ€lkeen. Varusteet oli pakattu jo illalla joten helppo oli lĂ€hteĂ€ matkaan. HyppĂ€sin sellaiseen junaan ettĂ€ olisin kisapaikalla viimeistÀÀn kaksi tuntia ennen starttia.




đŸ“·minĂ€

               Saapuminen Paavo Nurmen patsaalle toi mieleen ne hetket kun pikkutyttönĂ€ seisoin patsaan juurella ihaillen  juoksijaa. YmmĂ€rsin ettĂ€ jostain suuresta oli kyse. Silloin en voinut uskoa tai edes kuvitella kuinka monta kertaa itse tulen tuohon juurelle seisomaan ... Juoksijana. 

        Patsaalta marssin reppu selĂ€ssĂ€ kisatoimistoon. Olin matkalla moikannut jo monet tutut ja tein omaa valmistautumistani kisaan. Halusin pÀÀstĂ€ nopeasti eroon repusta ja jo senkin takia ettei varustesĂ€ilytykseen tarvitse jonottaa. Arvotavaroita ei ollut jĂ€tettĂ€vĂ€ksi. Pankkikortti oli ladattuna puhelimeen ja puhelin kulki tĂ€llĂ€ kertaa vyöllĂ€ mukana. MatkaevÀÀksi pussittamani HartSportin energia karkit vyön toiseen taskuun. Sininen villatakki lĂ€mppÀÀmÀÀn kisa asun pÀÀlle ja avaruuslakana pitĂ€mÀÀn jalat lĂ€mpiminĂ€. MikĂ€s siinĂ€ oli istuskella ulkona vaikka tuuli vĂ€lillĂ€ kylmĂ€ olikin. Ja kun startti oli kĂ€sillĂ€ heitin avaruuslakanan roskiin ja niin piti kĂ€ydĂ€ villatakillekin. Onneksi kuitenkin pelastaja vei sen mennessÀÀn, voin taas kesĂ€llĂ€ pitÀÀ sitĂ€ kesĂ€mekkoni kanssa. 


      Olin jo hivuttautunut lĂ€htöryhmĂ€n 2 sekaan kun en malttamattomana pystynyt pitĂ€mÀÀn itseĂ€ni lĂ€htöalueen ulkopuolella. SiellĂ€ sitten olin kuin tuidu duu ja jĂ€ttĂ€ydyin hieman sivuun ja olin uskollinen ilmoitukselleni lĂ€hteĂ€ juoksuun vasta  ryhmĂ€ssĂ€ 3. 

  
đŸ“·minĂ€

Juuri tĂ€mĂ€ hetki on paras. Minuutit tuntuvat loputtoman pitkiltĂ€. Tunnen tietynlaista ylpeyttĂ€ seisoessani muiden juoksijoiden joukossa. Mutta erityisesti kuitenkin intoa lĂ€hetĂ€ katsomaan miten minun kĂ€y.   Luotsi on luotsannut minut tĂ€hĂ€n hetkeen, voin luottaa tĂ€ysillĂ€ ja tiedĂ€n ettĂ€ voin mennĂ€ kohti avomerta juostessani. 


Suunnitelmissa on ottaa energianamit viiden kilometrin vĂ€lein. Juoda juomapisteillĂ€. Aloittaa rauhassa ja unelmissa pÀÀstĂ€ lĂ€helle kahta tuntia. 

              Voi olla ettĂ€ olin sittenkin vÀÀrĂ€ssĂ€ lĂ€htöryhmĂ€ssĂ€ ja moni juoksija juoksi ohi. Tosin monia myös ohitin jotka hekin olivat ehkĂ€  lĂ€hteneet vÀÀrĂ€ssĂ€ ryhmĂ€ssĂ€. Oli paikkoja missĂ€ joutui hidastamaan ohitteluiden vuoksi mutta varmasti minĂ€kin olin monen esteenĂ€. Suurissa massatapahtumissa juoksu vaatii aina omat juttunsa mutta turha niistĂ€ on vĂ€littÀÀ, samassa juoksussa ne muutkin juoksevat. SÀÀtĂ€ en edes ala miettimÀÀn tai hakemaan selityksiĂ€, ennĂ€tyksiĂ€ juoksijat juoksevat siitĂ€kin huolimatta. 

  
đŸ“·minĂ€


   Olin suunnitellut aloittavani rauhassa mutta ei siinĂ€ nyt niin tainnut kĂ€ydĂ€. En kuitenkaan usko ettĂ€ alku söi pahasti loppua sillĂ€ totesin ettĂ€ olin juossut molemmat kympit hyvinkin tasaisesti. EnsimmĂ€inen kymppi oli helppoa kuin mikĂ€. Huomasin miten hyvÀÀ itselleni oli tehnyt kun olin raastanut niitĂ€ kympin kisoja pitkin kautta ja vĂ€hĂ€n ennenkin. Oli niin helppoa juosta omaa vauhtia, mikĂ€ odotuksista huolimatta oli minulle oikeinkin hyvĂ€. KiristĂ€mÀÀn en lĂ€htenyt, puolimaraton on pitkĂ€ matka. 
            Viiden kilometrin vĂ€lein otin neljĂ€ energia namia.   Se sujui hyvin lennossa ja oli helpompaa kuin geelin imeminen. Olin pussittanut neljĂ€ namua samaan ja ne sai helposti vyöltĂ€. Urheilujuomaa juomapisteiltĂ€ mutta loppumatkasta totesin ettĂ€ olin juonut ihan liikaa.  ViimeisellĂ€ pisteellĂ€ vain kostutin suutani. 
          ReitiltĂ€ aina voi toivoa itselle parhaiten sopivia asioita mutta sillĂ€ reitillĂ€ juostaan mikĂ€ juostavaksi annettu on. Soralla hidastaminen Ă€rsytti ja oikein todella odotin  ettĂ€ pÀÀsen asfaltille. Juoksu kokonaisuudessaan oli hyvinkin vahvaa ja ehkĂ€ helpoin juoksemani puolimaraton. Toki hallissa oli helpompaa mutta se on taas ihan eri juttu. TĂ€mĂ€n juoksun juoksin myös kelloon katsoen. SÀÀtelin vauhtia omaan tuntemukseeni sopivaksi ja yritin pitÀÀ vauhdin tasaisena. Lopun nousuissa pohkeet kovettuivat ja oli lĂ€hellĂ€ kramppia. Tikuttamalla sain jalat toimimaan ja luulen etten enÀÀ juokse kisaa ilman sÀÀrystimiĂ€. 
SeitsemĂ€ntoista kohdilla alkoi jalka painamaan ja yritin keskittyĂ€ rytmiin. Laskin miten on juostava jotta pÀÀsisin lĂ€helle ennĂ€tystĂ€ni. Hallissa  2:05:56. Vantaan maratonilla 2021 olin juossut  parhaan  katupuolikaani, 2:09:02. Kelloon katsoen sen halusin alittaa. 
Viime metreille saakka jĂ€nnityksessĂ€, kisa itseĂ€ni vastaan antoi potkua siihen stadionin nousuun jossa kuvittelin nĂ€kevĂ€ni oman tuskaisen ilmeeni. Tuntui ettei jalka työnnĂ€ enÀÀ yhtÀÀn, mutta työnsihĂ€n se kuitenkin. Ja voi sitĂ€ helpotuksen tunnetta kun saa kaartaa stadionille laskeutuvan pĂ€tkĂ€n. KiristĂ€n loppuun ja tiedĂ€n kun maaliviiva ylittyy, olen juossut oikeinkin hyvĂ€n puolikkaan. Haluan hurrata ja huutaa. 


 
đŸ“·MarathonFoto


Maali  21.1 km    2:07:44    

 Kymmenen vuotta nuorempana Helsinki City Run taittui aikaan 2:34:39. 


Olen useissa postauksissani kiittĂ€nyt Juoksuvalmentaja Pasi PÀÀllysahoa ja niin  kiitĂ€n nytkin. EnnĂ€tykset ovat aina kivoja mutta juoksu itsessÀÀn on minulle paljon enemmĂ€n. Jo se ettĂ€ saan nauttia juoksun tuoman liikkeen ja tunteen, antaa pĂ€iviini valtavan mÀÀrĂ€n iloa ja energiaa. Haluan olla ja puuhastella sen kanssa, joskus  jopa kĂ€pertyĂ€ juoksuni kainaloon.

Cuando estoy corriendo mis problemas desaparecen on juoksumottoni ja se tarkoittaa juuri sitĂ€ miten onnellinen olen juostessani. 


 


Kisaa seuranneen aamun aamukahvilla nautin olemisen hetkeĂ€. KiireettömyydessĂ€ kelasin edellisen pĂ€ivĂ€n tapahtumat ja tunteet. Hienoin fiiliksin vietĂ€n tulevat lepopĂ€ivĂ€t ja on kivaa aloittaa sitten harjoittelua kevyemmĂ€llĂ€ jaksolla. Katse kuitenkin  kohti tulevaa ja miten ihanaa on unelmoida asioita. 


... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu ... lennĂ€ Kansallisen  JuoksupĂ€ivĂ€n juurelta Juoksijan JuhlapĂ€ivÀÀn uuteen...🐞




Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol