Siirry pÀÀsisÀltöön

BMW HELSINKI 10...🐞



     BMW Helsinki 10 juostiin tummuvassa kevÀÀn illassa lauantaina 27.4.2024. Sade kasteli lĂ€pi kisan, mutten antanut sen haitata omaa juoksu iloani. Oli ihanaa olla mukana juoksijoiden joukossa, hyvin jĂ€rjestetyssĂ€ tapahtumassa joka omalla tavallan kutsui mukaan uudelleen. Treenikymppi mahtavassa juoksuporukassa taittui vaivattomasti nautiskellen. 


đŸ“·@runstinde


                      Saavuttiin mun siskon kanssa kisahoodeille mukavasti launtaina iltapĂ€ivĂ€llĂ€. Hyvin oli aikaa kĂ€ydĂ€ kisatoimistossa ja majoittua Scandic Grand Marinaan. Vaikkei HyvinkÀÀlle mikÀÀn pitkĂ€ matka HelsingistĂ€ olekaan, oli kyllĂ€ ihanaa jÀÀdĂ€ maalialueen lĂ€heisyydessĂ€ sijaitsevaan hotelliin yöksi. Aamunyön puolelle olisi kaikkiaan mennyt ennen kun olisin ollut kotona, siskolla vielĂ€ pidempÀÀn. 

Oli kivaa odotella kisan alkua ja kÀydÀ vielÀ hyvissÀ ajoin rauhassa syömÀssÀ. RiisiÀ kera parsan hotellin keittiöstÀ oli herkullinen ja hyvÀ valinta. Kahden kisan aluspÀivÀn ruokailut osuivat oikeinkin nappiin. Baarimikko kysyi mitÀ juotavaa --- joootain mehua
MEHUA?...  joo kun on pakko juosta. MITÄ MEHUA?
Ööö en mĂ€ osaa pÀÀttĂ€... ennen oli paljon helpompaa... ...viski jĂ€illĂ€... 



đŸ“·minĂ€


     HyvĂ€llĂ€ itsetunnolla lĂ€hdin kisaan. Tiesin ettĂ€ kunto on hyvĂ€ ja vire kropassa oli ollut hyvĂ€ myös kisaviikon treeneissĂ€. EhkĂ€ eniten mietitytti kisa asu ja vaatetus ennen sitĂ€. SÀÀtiedoitus nĂ€ytti ettĂ€ sade alkaa kisan jĂ€lkeen... mutta voihan Pekka P, olisihan se pitĂ€nyt taas arvata. Sade alkoi siinĂ€ vaiheessa kun alkuveryttely loppui. 

     Olin jo ilman sadettakin pÀÀttĂ€nyt ettĂ€ kisa asun pÀÀlle puen collarihupparin ja siihen pÀÀlle kertakĂ€yttösadetakin jotta pysyn lĂ€mpimĂ€nĂ€ odotellessani starttia. Mutta nyt  olikin hyvĂ€, pysyin kuivana starttiin saakka. Juuri ennen lĂ€htölaukausta heitin sadetakin roskiin ja hupparin maahan. SiitĂ€ se varmasti menee mukavasti kiertoon. Kisa-asuna pitkĂ€t ohuet trikoot, pitkĂ€hihainen juoksupaita ja ohut seurapaita. Matkalla totesin asun hyvin toimivaksi. 

đŸ“·minĂ€


Onhan tuo hieno paikka kisastartille. Ja tĂ€ytyy sanoa ettĂ€ oli ihanaa olla taas viivalla. JÀÀtiin aika loppupÀÀhĂ€n juoksijajoukkoa ennen kuin startti pamahti, enkĂ€ oikein tajunnut miten pitkÀÀn meni ettĂ€ pÀÀsin juoksemaan hyvÀÀ omaa tahtiani. Jos tĂ€llĂ€ kokemuksella starttaisin uudestaan, olisin ollut lĂ€hempĂ€nĂ€ lĂ€htöviivaa. 

     Kropassa oli oikeinkin hyvĂ€ vire ja nĂ€in jĂ€lkikĂ€teen vĂ€hĂ€n harmittaa ettĂ€ alku meni ohitellessa ja parempaa juoksupaikkaa hakiessa, koska juoksijoita oli niin paljon. Vasta noin kahden kilometrin kohdalla pÀÀsin ohittamaan 1 h jĂ€nikset ja siinĂ€ massassa etenin  jonkin aikaa. Lopulta kun pÀÀsin ohittamaan jĂ€nöt 57:30, tiesin ettĂ€ nyt pÀÀsen yllĂ€pitĂ€mÀÀn sitĂ€ omaa vauhtiani. 

Juoksu oli tĂ€ysin vaivatonta,suorastaan nautinto. Vaikka kymppi raastetaankin, oli meno hyvÀÀ, hallittua ja kropalla oli hyvin voimaa työntÀÀ. Loppuarvioissa totesin ettĂ€ varaa vielĂ€ jĂ€i. YleensĂ€ 7-8 km kohdalla alkavat hapotukset eivĂ€t alkaneetkaan ja juoksu oli  hyvÀÀ loppuun saakka. VettĂ€ satoi koko ajan,  hyvĂ€ oli kuitenkin juosta ja muutamat vastatuulen puuskat saivat kiittĂ€mÀÀn sitĂ€ ettĂ€ olin juossut talvella kelissĂ€ kuin kelissĂ€. Tai ainakin luulen niin. 

TykkĂ€sin reitistĂ€ ja Katajanokan kÀÀnnöksessĂ€ oli kivaa juosta entisen kotitalon ohi. MielessĂ€ni harmittelin, miten olen joskus voinut suostua muuttamaan sieltĂ€ pois. Sitten alkoikin kohta Wanha Satama hÀÀmöttĂ€mÀÀn. Ihme loppuvoima ja into iski. Kelloa en ollut katsonut sitten jĂ€nöjen ohituksen. Kroppaa ja juoksua kuunnellen. Juostaan se mitĂ€ juostava on, katsellaan ne kĂ€yrĂ€t sitten myöhemmin. 
Oli kyllĂ€ aika huikea fiilis kuulla kuulutukset ja juosta sisĂ€lle Wanhaan Satamaan, jÀÀ kyllĂ€ niin intona muistoihin elĂ€mÀÀn. 

Juuri maaliviiva ylitetty selfie


      Bruttoaika 56.06 ja olin ihan ÀÀrettömĂ€n tyytyvĂ€inen. Oma kello nĂ€ytti 55:00 matkalla 10,11 km. Ihan sama mitĂ€ oli, sillĂ€ juoksu oli Ă€ltsin hyvÀÀ ja niin ÀÀrettömĂ€n kivaa. Todella tyytyvĂ€inen olin sijoitukseen sarjassani, 4/13 ja tĂ€stĂ€ on valtavan hyvĂ€ jatkaa harjoittelua, kisaamistakin. 

Netto 54.56

KyllĂ€ vaan nĂ€mĂ€ tĂ€llaiset juoksutapahtumat boostaa sitĂ€ omaa harjoittelua ihan hurjasti. ItsellĂ€ oli maantiejuoksucupin jĂ€lkeen fiilis ettei kisaa vĂ€hÀÀn aikaan mutta loppu viikoilla jo odottelin starttiin pÀÀsyĂ€. 

đŸ“·joku ihana kisakaveri đŸ“·joku ihana kisakaveri

Olisi ollut kivaa fiilistellĂ€ juoksun jĂ€lkeistĂ€ tunnelmaa vielĂ€ pidempÀÀnkin kisakeskuksessa mutta aika pian tuli kylmĂ€n horkka kun vaattet oli lĂ€pimĂ€rĂ€t. 


đŸ“·minĂ€

SieltĂ€ sitten kipaistiin hotellille, eikĂ€ haitannut vaikka keittiö oli jo  kiinni. Tilattiin Woltista pitsat ja voihan wau miten ihanaa oli kömpiĂ€ lĂ€mpimĂ€n suihkun jĂ€lkeen peiton alle nukkumaan, eikĂ€ kĂ€yty edes baarin kautta. 


Aamulla wautsia herĂ€tĂ€ hyvÀÀn oloon ja kurkata harjoitusohjelmaa... jee kevyt 15 km, sen juoksen sitten kotona. 


đŸ“·minĂ€


     Aamupalan mietinnöissĂ€ mietin taas toistamiseen , miten olen voinut olla puoli vuotta juomatta kahvia. TĂ€mĂ€hĂ€n on aamussa aika wau... ja se tuoksu... 

En tiedĂ€ mikĂ€ sai korvamadon soimaan... Kaiken Takana On Nainen.... mun juoksujeni takana on kyllĂ€ mies, valmentaja Pasi PÀÀllysaho joka tietÀÀ ja tuntee Mummelin. 

Harjoittelu jatkuu omaan tapaansa, seuraava kisa nurkan takana. Silti ajatus katsoo tulevaisuuteen ja niihin pitkĂ€n tĂ€htĂ€imen asioihin. Haluan niitĂ€ aina olevan vaikka etappi etapilta edetÀÀnkin. Juoksijan on hyvĂ€ juoksennella kun lĂ€ksyt on tehty ja ne lĂ€ksyt on tĂ€ssĂ€ aivan parasta. 

... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ Helsinki 10:ltĂ€, Katajanokan muisoista tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n maastotreeniin...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol