Siirry pÀÀsisÀltöön

Juosten VĂ€limeren Rantaa...🐞

 

        Vuosi vaihtui Costa Blancalla, Torreviejan kirkkoaukion kellon juurella. Matkakassissa oli enemmĂ€n juoksuvarusteita kuin mitÀÀn muuta ja kahdeksan pĂ€ivĂ€n treenileiri jĂ€i ihanin kokemuksin juoksu- ja matkamuistoihin. 



            En voinut vastustaa Ă€itini kutsua tammikuun pimeydessĂ€ ja oli kivaa matkustaa siskon kanssa kylĂ€ilemÀÀn espanjaan sekĂ€ samalla toteuttaa hyvin suunniteltua treenileiriĂ€ niin radalla vetoharjoituksissa kuin meren rannalla rauhallisella pitkĂ€llĂ€ lenkillĂ€kin.   

      EnsimmĂ€iselle pĂ€ivĂ€lle oli suunniteltu 8x800 m vetoja kympin vauhdilla. Veryttelyt ennen ja jĂ€lkeen jotka toteutuivat mukavasti hölkötellen asunnolta Pista De Atletismo Daniel Plazalle.  Juoksurata sijaitsee Torreviejan urheilukeskuksessa ja uimahallin aulan automaatista sai kĂ€tevĂ€sti ostettua kertalipun radalle.
 

Maksu 2€ ja koko rahalla sai nauttia vetotreenin ihanuutta Mondo pÀÀllysteisellĂ€ radalla. Tehtiin kolmisin  omat harjoitukset omaan tahtiin. Ollaan kyllĂ€ kaikki kolme sellaisia kilometrien kimpussa viihtyviĂ€. 


      Kaksisataa kilometriĂ€ meni joulukuun kerĂ€ilyissĂ€ Ă€idillĂ€nikin rikki ja samalla todistaa ettĂ€ ikĂ€ on vain numero. KasikymppisellĂ€ lenkkarit ovat jatkuvassa kĂ€ytössĂ€ ja kilometrejĂ€ on kertynyt hurjat mÀÀrĂ€t vuosien varrella. 

      Vuoden viimeisen pĂ€ivĂ€n harjoituksena kevyt 20 km juoksu. Olin jo ollut vĂ€hĂ€n tĂ€pinöissĂ€ni, koska oli kivaa pÀÀstĂ€ juoksemaan pitkistĂ€ sulalla alustalla sitten viime syksyn. Mukaan siis vĂ€hĂ€n  varavaatetta, evĂ€stĂ€ ja juomaa. Askellus oli rauhallinen ja pysyteltiin koko ajan siellĂ€ peruskestĂ€vyys yks tehoilla. PysĂ€hdeltiin tasaisin vĂ€lein ottamaan geelit ja juomat, samalla merta ja maisemia ihaillen. Vaikka maisemat on tutut, ei niihin kyllĂ€ kyllĂ€sty koskaan. 

Ja ennen kuin vuoden viimeinen pĂ€ivĂ€ oli pÀÀtöksessÀÀn, totesin tyytyvĂ€isenĂ€ ettĂ€ koko vuoden saldo 2251 km oli tĂ€yttynyt melko vaivattomasti. VĂ€hĂ€n takana sairastelun aiheuttamaa telakkaa mutta rasitusvammoilta sain vĂ€lttyĂ€ taas tĂ€mĂ€nkin vuoden. 
Oli aika huikea fiilis kun latinopopit soi ja ihmiset kerÀÀntyivĂ€t Torreviejan kirkkoaukiolle, enÀÀ laskettiin sekuntteja, kellot löivĂ€t vuoden vaihtumista ja kaikki hurrasivat yhtĂ€aikaa. 


      Uuden Vuoden ensimmĂ€inen aamu oli kivan vilakka mutta kuitenkin kirkkaan aurinkoinen. Alle nopeet venyttelyt ja rauhallinen palauttava 6km juoksu.Kevyt vaatetus kuitenkin riitti hyvin ja Calle Parisin kadun vilinĂ€ oli vielĂ€ hiljainen.  Kun treeni oli tehty hypĂ€ttiin bussiin ja ajeltiin Orihuela Costalle. SieltĂ€ sitten rauhaksiin kĂ€veltiin rantoja pitkin Punta Primaan. 




Merenranta ravintola Nautilus Punta Primassa on kokemisen arvoinen. SilmĂ€ lepÀÀ meren aallossa eikĂ€ katsetta haluaisi irrottaa sen liikkeestĂ€ lainkaan. 

    Tiistaina vuorossa oli puntti. Sen verran sÀÀtelin ohjelmaa etten mennyt salille vaan matkattiin bussilla Orihuelaan. Lipun hinta suuntaansa taisi olla 2,95 € ja matka taittui appelsiini- ja sitruunapuita ihaillen. 
TyöntĂ€jiĂ€ kiusattiin rappukĂ€velyssĂ€ joita laskujeni mukaan oli toistasataa. 


   Ihailin Sierra de Orihuela vuoriston juurella sijaitsevan kaupungin miljöötĂ€. Sanoin ÀÀneen ...
 " mitĂ€hĂ€n mĂ€ tekisin työkseni jos asuisin tÀÀllĂ€..." ja samalla kuvittelin kuinka aamulla juoksisin historiallisen kaupungin lĂ€pi... ehkĂ€ vuorten juureen ja takaisin. 

En potenut yhtÀÀn huonoa omaa tuntoa siitĂ€ ettĂ€ punttitreeni jĂ€ikin vain muutamiin omiin kyykkĂ€yksiin vaan innolla suunnattiin treenileirin toisiin rataharjoituksiin. Pista De Atletismo Daniel Plaza oli sulattanut sydĂ€meni ja kietonut juoksuni pikku ratansa ympĂ€rille. No ei rata pikku ollut, kiva sanonta kuitenkin. 



      En muista milloin viimeksi olisin niin kovin nauttinut rata vedoista kuin Daniel Plazalla. Voi olla etten todellisuudessa koskaan. Niiden viiden 1600 metrin veekoo yksi vedoissa vaivuin omaan maailmaani, taisin hiljaa toivoa... voi kun voisin juosta tÀÀllĂ€ aina. 

Torstaina vielĂ€ kevyttĂ€ veryttely juoksua, koordinaatioita ja hyppelyjĂ€ sekĂ€ reippaan kovat lyhyet vedot loppuun. 



      Viimeinen pitkĂ€ hidas 20 km oli enÀÀ jĂ€ljellĂ€. Tuuli oli yltynyt 7-9m/s luokkaan ja vĂ€lillĂ€ tuntui ettei pÀÀse eteenpĂ€in mutta niin me taas ykköstĂ€ rauhassa mentiin.
 



Juoksu sujui kevyesti ja tĂ€llĂ€ kertaa juostiin La Matan luonnonpuistoon ja takaisin. Hiekka siellĂ€ pöllysi vĂ€lillĂ€ aika lailla mutta paluu matkalla oli kivaa kerĂ€tĂ€ lopun kilometrejĂ€ talojen suojassa ja miettiĂ€ seuraavaa asuin aluetta. Suunnitella tulevia reittejĂ€ ja uusia treenileirejĂ€ Torreviejassa. Ajattelin  juostessani ettĂ€ joku kerta tĂ€ytyykin juosta vaikka Orihuela Costalle ja takaisin... ja ehkĂ€ voisi aloitta La Matasta ja silloin saisi mennĂ€ pitkÀÀn pitkin VĂ€limeren rantaa. 



     Ihanaa saada muistoihin... Juosten VĂ€limeren Rantaa.
     Kahdeksan pĂ€ivĂ€n reissu oli juoksun tĂ€yteinen ja kyllĂ€ se vaan niin on, juoksijat tietÀÀ, kilometrien parissa oleva ymmĂ€rtÀÀ. VĂ€limeren rantaa on minulle elĂ€mĂ€n tapa, se on samalla intohimoa urheiluun mutta erityisesti se on .... Rakkaudesta Juoksuun. 

    Torrevieja on espanjan kaupunki Costa Blancalla. Lennot Alicanteen. Jos yhtÀÀn mietit tai suunnittelet juoksumatkaa tai vaikkapa leiriĂ€ on tĂ€mĂ€ kaupunki lĂ€histöineen siihen hyvin oivallinen paikka.                                                                                                                                       . Minun leirini harjoitusohjelma oli Juoksuvalmentaja Pasi PÀÀllysahon kĂ€sialaa.


....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ vielĂ€ uudestaan VĂ€limeren Rantaan...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol