Siirry pÀÀsisÀltöön

Maantiejuoksu Cup 2. Osakilpailu... 🐞


       Maantiejuoksu Cupin  ( MK Facade) 2. osakilpailu juostiin Vantaan Hakunilassa launtaina 16.12.2023.  Jouluiset ajatukset jo niin kovin lĂ€hellĂ€ ja talvisen valkoisin tunnelmin valmistauduin tulevaan 10 km matkaan. Vire ei perjantain harjoituksessa ollut mikÀÀn tĂ€ydellinen ja hieman katkonaisesti nukuttu yö sai miettimÀÀn, kuinka kisassa kĂ€y. 




    Pakkaskelit olivat lauhtuneet melkein nollaan ja tiesin ettĂ€ kisavaatetus voi olla ihan kevyt. Kahdet kengĂ€t mukaan, nastat varmuudeksi vaikken niillĂ€ tykkÀÀkÀÀn juosta. 

KisajĂ€nnitystĂ€ ei juurikaan ollut. Tein tarkan suunnitelman tutulle reitille ja samalla tiesin ettĂ€ raastoa on luvassa. YlĂ€mĂ€keen himmaillaan ja tasaisella poljetaan. Kuusi ja kulkuset pÀÀhĂ€n killumaan, kyllĂ€ sitĂ€ joulurekvisiitta joulukuun kisassa olla pitÀÀ. Saattaa olla ettĂ€ kulkusen kilinĂ€ Ă€rsyttÀÀ lopussa mutta sen nĂ€kee sitten. 



    Huomasin jo kĂ€vellessĂ€ni kisakeskukseen Sotungin lukioon etten todellakaan aio juosta normijuoksukengillĂ€. Asfalttiosuus oli liukas. LĂ€mpötilan kohoaminen lĂ€helle plussaa oli muuttanut hyvĂ€n talvialustan. EhkĂ€ vielĂ€ edellisen pĂ€ivĂ€n pakkas sÀÀssĂ€ normikengĂ€t olisi pitĂ€nyt ihan hyvin. Kova into oli pÀÀstĂ€ juoksemaan. 

     Puolitoista tuntia ennen starttia olin taas hakemassa kisanumeroani narulta. Oli kivaa tavata  tuttuja ja kisapaikalle saapumisessa on aina se oma viehĂ€tyksensĂ€. Olen oikeastaan todella tyytyvĂ€inen ettĂ€ tehtiin pÀÀtös etten tĂ€mĂ€n vuoden syksyllĂ€ juoksekaan rataultraa.  Vaikka sairasteluakin on ollut takana, olen silti paljon voimallisempi kuin jos olisin juossut 12h marraskuussa. Huomaan omassa olossa ja treenien vireessĂ€ huomattavan eron edellisiin vuosiin. On kivaa kun ei tarvitse palautella niin pitkiĂ€ aikoja ja voi talvellakin kisailla juoksuiloikseen. 


đŸ“·Petteri Jokela

      Olin vaihtanut nastat jalkaan ja noin tunti ennen starttia tein verkkajuoksun alle avauksia ja nopeita venyttelyjĂ€. Kulkuset kilisi kivasti. Kahden kilometrin veryttelyjuoksu ei nyt ollut mikÀÀn erikoinen, loppuun tein pari minuutin vetoa. Tiukkaa taitaa tulla. 




        Juoksuun lĂ€htöÀ odottelin sisĂ€llĂ€ lĂ€mpimĂ€ssĂ€ mutta tarkoituksella olin ulkona viisitoista minuuttia ennen paukkua. Tein pikku hyppelyjĂ€, vĂ€hĂ€n hölkkĂ€pĂ€tkÀÀ ja tunnustelin kosteaa ulkoilmaa. Vaatetuksena talvijuoksutrikoot, talvijuoksupaita jonka pÀÀllĂ€ ohut seurapaita, kynsikkÀÀt, katkaistu tuubihuivi pÀÀhineenĂ€, kaulassa tuubi, akillesta lĂ€mppÀÀvĂ€t sÀÀrystimet, normijuoksusukka ja nastarit. Vessapaperia tungin hihaan jotta voi matkalla niistÀÀ mutta se putosi komeasti jonnekin. 


     MikĂ€ ihme siinĂ€ on kun startti pamahtaa miten innolla sitĂ€ taas mennÀÀn. Valtava tunneryöppy valtaa mielen, on onnessaan ja hymyilyttÀÀ vaikka tietÀÀ ettei tĂ€llĂ€ kelillĂ€ mitÀÀn ennĂ€tyksiĂ€ juosta. Alusta oli paikoitellen jĂ€inen, vetinen ja joissain kohdissa oli sulanutta lumimössöÀ mikĂ€ sai jalan pyörimÀÀn ja pito hĂ€visi nastoistakin. Yritin hakea juoksuun asfaltin pintaa vaikka nastat on siinĂ€ ihan kauheat. EnÀÀ en suostu juoksemaan kaikkia talvijuoksujani nastoilla niinkuin ennen. Jos on hyvĂ€ luminen pohja on normikenkĂ€ oikeinkin hyvĂ€. Nastat ovat kuitenkin hyvĂ€ vaihtoehto aina vĂ€lillĂ€. 

ReitillĂ€ huomasin ettĂ€ juoksu itsessÀÀn oli huomattavasti voimallisempaa kuin marraskuun kisassa. EhkĂ€ alla oli mukava mÀÀrĂ€ harjoittelua omassa rytmissÀÀn. Voimaharjoittelut olivat palautuneet omille paikoilleen ja oli pÀÀssyt tekemÀÀn enemmĂ€n vauhtikestĂ€vyysharjoituksia. Oikeastaan ihmettelin sitĂ€ sillĂ€ muuten vire ei ollut erikoinen ja kroppa aukesi hitaasti. Vaikka vitosen kÀÀntöpaikan jĂ€lkeen tuntuukin ettei enÀÀ paljoa ole jĂ€ljellĂ€, puolet vaan, on kuitenkin haastavaa pitÀÀ itseĂ€ ja juoksua kasassa. KyllĂ€ minĂ€ ÀÀneen siinĂ€ paluumatkan nousussa vĂ€hĂ€n kiroilinkin huohotukseni seasta. 

ViimeisellĂ€ viidellĂ€ sadalla metrillĂ€ yritin vielĂ€ kiihdyttÀÀ ja  otin ehkĂ€ jonkin onnettoman loppukirinkin. Vaikka loppuaika 58.35 oli about pari minuuttia surkeampi kuin ensimmĂ€isessĂ€ osakilpailussa,  niin omissa arvioissani juoksu oli silti voimallisempaa. HyvĂ€ juoksu minusta ja tulihan siitĂ€ silti 10 pistettĂ€.  

đŸ“·Petteri Jokela

NiillĂ€ olosuhteilla mennÀÀn mitĂ€ annetaan. 

Oli  jĂ€nnÀÀ juosta samaa reittiĂ€ nyt kolmatta kertaa. En niinkÀÀn mieti pelkĂ€stÀÀn tulevan juoksun suunnittelua vaan kuullostelen omaa menoani verraten edellisiin. Ja jĂ€nnÀÀ laittaa suunnitelmat myös seuraavaan, toivoa terveyttĂ€ ja aina sitĂ€ parempaa keliĂ€. 

   Juoksun jĂ€lkeen vietin vielĂ€ hetken kisakeskuksessa vaikka vĂ€hĂ€n hĂ€sis oli jo kotimatkalle. Jukka ennĂ€tti esittelemÀÀn Maurten tuotteita ja niitĂ€ maistellessa innostuin ostamaan koko kokeilu pakkauksen. Urheilujuoma oli niin mukavan miltÀÀn maistumaton ja geelin rakenne niin hyvĂ€n tuntuinen suussa joten uskon noiden toimivan hyvin eikĂ€ niistĂ€ ainakaan mitÀÀn Ă€llön makeaa oloa tule vaikka kĂ€yttĂ€isi pidemmissĂ€kin suorituksissa. Onpa kivaa kokeilla vaihteeksi jotain uutta. 



Oli ihanaa taas todeta miten hauskaa oli ollut. Oma intohimoni saa jatkamaan tulevan odottelua ja innolla tulee palattua taas harjoitteluun. Kympin juoksu on aina raastoa mutta ehkĂ€ siitĂ€ vielĂ€ joskus voi tulla helpompaa. Ja hah, turha yrittÀÀ toivoa, kymppi on kymppi ja se mennÀÀn veekoot paukkuen niin ettĂ€ huohotus saa kannustajan huutamaan... hienoa, hyvin se menee, ei enÀÀ paljoa jĂ€ljellĂ€ ❤️

Hienoa nauttia hyvin jĂ€rjestetystĂ€ tapahtumasta. Kivaa olla juoksijana juoksijoiden joukossa... oonko sanonut joskus saman... ainakin miljoona kertaa. JĂ€nnÀÀ lĂ€hteĂ€ naama punaisena endorfiiniryöpyissĂ€ kotia kohti, toivottavasti en tĂ€llĂ€ kertaa törttöile liikenteessĂ€. 


       Kuusi ja kulkuset oli kiireessĂ€ rutattuna repun pohjalla mutta mieli iloinen ja hyvin ajatuksin  muistelin pĂ€ivĂ€n tapahtumaa, kaikkia ihmisiĂ€ joita kohtasin. Taas yksi juoksumuisto taskussa jonka voin kirjoittaa talteen. EhkĂ€ elÀÀ pĂ€ivÀÀ joskus uudelleen ja muistaa ne raaston ja nautinnon hetket tĂ€mĂ€nkin juoksuni osalta. 


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu ... lennĂ€ sieltĂ€ möhjö raastosta kohta jo joulun viettoon ...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol