Siirry pÀÀsisÀltöön

ASICS NOVABLAST 4....🐞

 ASICS Novablast ™ 4 on pehmeĂ€ ja kimmoisa kenkĂ€.
              On ollut mielenkiintoista pÀÀstĂ€ testaamaan kenkÀÀ erilaisissa olosuhteissa ja  harjoituksissa. KengĂ€t on saatu ASICS lta. 
             Mallina Novablast on minulle entuudestaan tuttu, on mukavaa todeta ettĂ€  aiempi versioni Novablast 2 on kokenut kahdella pĂ€ivityksellĂ€ positiivisia muutoksia. 




             EnsimmĂ€iset testilenkkini juoksin talviolosuhteissa, auratulla kevyenliikenteen vĂ€ylĂ€llĂ€. Jalkaan puettaessa tulee  pehmeĂ€ tunnelma ja ensi askeleen  ensimmĂ€inen tuntemus tĂ€mĂ€n kengĂ€n kohdalla  oli.... keveys. KenkĂ€ tuntui  pehmeĂ€ltĂ€, hyvin vaimennetulta , erittĂ€in kimmoisalta. Juoksun aikana askeleen tuntemus oli nopea. KengĂ€n keveys sai nautittavaa plussaa talvijuoksulle. Testikertojen toistuessa luottamus kenkÀÀn vahvistui. 

         Pohjan FF BLAST™ PLUS ECO vaahtomuovi tuo jokaiseen juoksuaskeleeseen ilmavaa kimmoisuutta ja hyvin ponnekkaan vaikutelman. Ulkopohjan rakenne luo maksimaalisen jouston askeleeseen ja tarjoaa enemmĂ€n pomppua, varmistaa ylimÀÀrĂ€isen energian palautuksen. Pito erilaisilla alustoilla on erittĂ€in hyvĂ€. AHAR kumi parantaa ulkopohjan kestĂ€vyyttĂ€.





Naisten mallin paino on 225g, tuki  neutraali. Kannan ja kĂ€rjen vĂ€linen ero eli drop  8 mm.
VÀrivaihtoehtoja on neljÀ



Miesten mallin paino 260 g, vÀrivaihtoehtoja löytyy viisi


MielestĂ€ni oman parini vĂ€rimaailma eli Moonrock on kivan tyylikĂ€s. MintunvihreĂ€t yksityiskohdat tuo kenkÀÀn raikkautta ja heijastavat kohdat antavat  nĂ€kyvyyttĂ€ talvi iltojen pimeyteen. Tosin vaalea vĂ€ri voi olla hieman arka joskus Suomen suttuisiin olosuhteisiin. 


KengĂ€n pÀÀllinen on hyvin hengittĂ€vÀÀ materiaalia josta vĂ€hintÀÀn  75% on kierrĂ€tysmateriaalia. Pienet aukot pÀÀllisessĂ€  mahdollistaa hyvĂ€n tuuletuksen. 




             Sain kengĂ€t kĂ€yttööni marraskuun puolessa vĂ€lissĂ€. Olen juossut tĂ€llĂ€ kengĂ€llĂ€ oikeastaan kaikki harjoitukset tuon ajankohdan jĂ€lkeen. Ainostaan kaksi juoksua nastoilla ja yksi testi piikkareilla mutta muuten Novablast 4 on kokenut kaikki harjoitukseni.  KilometrejĂ€ on kertynyt melkein 200, puolet ulkona, toinen puoli juoksumatolla sekĂ€ sisĂ€radoilla. 

               EnsimmĂ€isen testin juoksin 15 km:n lenkillĂ€ jossa talviolosuhteet olivat miellyttĂ€vĂ€n kivat. Luminen aurattu alusta ja - 16 pakkasta. KenkĂ€ sĂ€ilytti kimmoisuutensa koko ajan. Nautin askeleen energiasta joka teki pitkĂ€n lenkin juoksusta ihanteellisen ulko oloissa. Askel rullaa luontevasti ja nopea askel kontakti on mahdollinen toteuttaa. Asfaltti osuudella pito oli muuten hyvĂ€ paitsi aivan jĂ€isillĂ€ kohdilla. Lumisella alustalla ei ollut mitÀÀn vaikeutta sĂ€ilyttÀÀ tasapainoa. KengĂ€n pito mahdollisti hyvĂ€n työnnön alustasta joka askeleella. 
PakkaskelillĂ€ puin jalkaani myös Asicsin talvijuoksusukat ja hyvin pysyivĂ€t varpaat lĂ€mpiminĂ€. 



Juoksumatolla tasavauhtisessa harjoituksessa sekĂ€ reippaammissa veto osuuksissa kenkĂ€ toimi hyvin.  Keveys korostui vauhdin vaihteluissa. 



           SisĂ€tiloissa tehdyissĂ€ koordinaatioharjoituksissa kenkĂ€ toi mieleeni entisaikojen balettitunnit. Trampoliinimainen pomppu polvennosto hypyissĂ€ houkutti kokeilemaan muistoista muutamaa Assemble-hyppyĂ€. 





    SisĂ€radalla tehty harjoitus  sisĂ€lsi veryttely osuudet sekĂ€ 8 x 800 m vauhdikkaat vedot. KengĂ€n pehmeys ja kimmoisuus olivat aivan omiaan kovahkolla alustalla. Vaimennus ja jousto erittĂ€in hyvĂ€. TĂ€ssĂ€ harjoituksessa kengĂ€n ominaisuudet vauhdin vaihteluineen  olivat mielestĂ€ni parhaimmillaan. Joustava, kimmoisa, pehmeĂ€, kevyt,  ketterĂ€ ja nopea. Sulava mukautuminen vauhdista toiseen. HerkkĂ€ irtoaminen alustasta, jalan rullaus työntövaiheeseen sekĂ€ pehmeĂ€ laskeutuminen ja nopea liikkeen toisto. 





                   Tekstin alussa mainitsin ettĂ€ aiemmat Novablastini ovat  kokeneet positiivisen muutoksen parilla pĂ€ivityksellĂ€. Omaan jalkaani koen ettei kannan ja kĂ€rjen vĂ€linen ero tunnu tĂ€ssĂ€ nelos versiossa  juuri lainkaan. Jalka asettuu kenkÀÀn hyvin luontevasti kun taas aiemmassa mallissa pidempÀÀn juosseena koin ettĂ€ jalka liukuu herkĂ€sti  kohti kengĂ€n kĂ€rkeĂ€. Tosin nyt valitsin puoli numeroa suuremman kengĂ€n koon. Jousto tĂ€llĂ€ pĂ€ivitetyllĂ€  mallilla jakautuu tasaisemmin sekĂ€ kannan ja kĂ€rjen osalta. 

ASICS  Novablast™ 4 sopii mielestĂ€ni hyvin erilaisiin harjoituksiin sekĂ€ alustoille. HyvÀÀ vaimennusta ja energiaa pitkille lenkeille, ketteryyttĂ€ sekĂ€ nopeutta vauhdikkaampaan juoksuun. Valitsisin tĂ€mĂ€n kengĂ€n erilaisiin harjoituksiin mutta yhtĂ€ hyvin voisin kĂ€yttÀÀ sitĂ€ kilpakenkĂ€nĂ€ vaihtelevilla matkoilla. 
 

       Omissa juoksuissani en ole kokenut vielĂ€ mitÀÀn muuta negatiivista, olosuhteille herkkĂ€ vĂ€ri jonka tyylikkyys kuitenkin voittaa. Ei pidĂ€ jĂ€isellĂ€ alustalla mutta ei taida pitÀÀ juuri mikÀÀn tavallinen juoksukenkĂ€. 


       Annan mielen liikkua ASICSin mukana yhdessĂ€ toteutuvaan   juoksun nautintoon. Kun arkinen muuttuu energiseksi on yhdistelmĂ€ valmis toistamaan askelta juoksuksi. 




.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... LennĂ€ Novablastein askeleelta toiseen....🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol