Siirry pÀÀsisÀltöön

Viikko ViiskymmentĂ€.... 🐞




                         Maanantain lepopĂ€ivĂ€nĂ€ huomasin ettĂ€ melkein viikon jatkunut vĂ€symys oli ohi. Olin ollut kipeĂ€ ja vĂ€symys jatkui yllĂ€ttĂ€vĂ€n pitkÀÀn. Tuntuu ettĂ€ olisi pitĂ€nyt vaan nukkua. Maltoin tuon tuntemuksen ja jĂ€tin kaikki harjoitukset vĂ€liin. En ollut hyvĂ€ssĂ€ fyysisessĂ€ kunnossa, tiesin sen ja annoin ajan kulua mutta maanantaina kaikki oli toisin.




Tiistaina oli ohjelmassa 3km juoksua, vĂ€liin koordinaatiot ja hyppelyt, lyhyet vedot  
ja loppuun taas 3 km juoksua. 
Voin sanoa ettÀ kun työpÀivÀn jÀlkeen piti vetÀÀ treenivaatteet pÀÀlle, oli kyllÀ todella vaikeaa.
Pimeys, luihin ja ytimiin kĂ€yvĂ€ tuuli, harmaa tihkusade ei nostanut fiilistĂ€ yhtÀÀn. 
EdellisestĂ€ treenistĂ€ oli kulunut kuusi pĂ€ivÀÀ, niin ihan ei menty samalla vireellĂ€. 
Oli lĂ€hellĂ€ etten mennyt matolle juoksemaan mutta kaipasin työpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen raitista ilmaa. Laitoin nastalenkkarit jalkaa ja suuntasin jÀÀkoppuralle. 
Otin Ranin vyölle ja juoksin sen kanssa. LĂ€hdin matkaan ihan hiljaa ettĂ€ kroppa lĂ€mpenee rauhassa. 
KyllÀ vaan jalka painoi, tuuli piiskasi kasvoja, sade kasteli. Ajattelin ettÀ kÀyn kÀÀntöpaikalla ja teen koordinaatiot ja hyppelyt kotipihalla. Luulen ettÀ pienet sarvet pÀÀssÀ puskin tuulen lÀpi ja jatkoin treeniÀ.
Kroppa lÀmpeni pikkuhiljaa mutta silti oli tunkkainen olo. EhkÀ hyppelyt, koordinaatiot ja lyhyet vedot avasi hanat kivasti sillÀ lopun kolme kilometriÀ etenivÀt melko lennokkaasti ja olin tyytyvÀinen ettÀ lÀhdin.


     Keskiviikolle oli suunniteltu HyvinkÀÀn Juoksijoiden yhteislenkillĂ€ toteutettava rauhallinen kymmenen kilometriĂ€. Mietin miten saan treenini mahtumaan työhön ja arkeen. Oli vielĂ€ Turun reissu sovittu samalle pĂ€ivĂ€lle. Nyt meni hieman mahdottomaksi, en ennĂ€tĂ€ juosta ennen aamuvuoroa ja illalla palattuani en enÀÀ jaksa.



Turussa rutistin Rakkaat syliini ja kun istuin autossa kotimatkalla, oli jo ikĂ€vĂ€ alkanut. 


Keskiviikon treenin siis siirsin torstaille ja soin itselleni lepopÀivÀn murehtimatta keskiviikon vÀliin jÀÀnyttÀ treeniÀ. Arjen kanssa pitÀÀ aina vÀlillÀ keskustella ja kyllÀ me on yleensÀ sopuun pÀÀsty.



Olen usein juossut HyJun yhteislenkki reitin ihan itsekseni, jos en ole ennĂ€ttĂ€nyt juoksemaan muiden kanssa. On jotenkin kivaa siinĂ€kin mielessĂ€ ettĂ€ tulee nĂ€in vaihdeltua juoksureittejĂ€ ettei aina juokse 
samoilla kotinurkilla, saa kivasti vaihtelua kilsoihin. Me startataan aina tĂ€ltĂ€ tutulta parkkipaikalta ja matkoina meillĂ€ on 10 km ja 8 km, vauhdit aina mukana olleiden juoksijoiden mukaan. 
Mulla oli ohjelmassa kympin lenkki mutta juoksin vain tuon kahdeksan sillĂ€ muuten en olisi ennĂ€ttĂ€nyt kunnolla tanssitunnille. Juoksu rullasi jĂ€isellĂ€ alustalla kimmoisasti ja meno oli vahvaa, olin ihan Ă€lyttömĂ€n energinen kun lenkki oli tehty ja tosi hyvĂ€ fiilis. 
VielĂ€ tunniksi tanssimaan lĂ€histöllĂ€ olevalle tanssisalille SoloLattaria. Teki ihanaa liikkua musiikin tahtiin, tosin niin olin liikkunut juostessakin. MĂ€ rakastan musan kuuntelua kun liikun. Tanssi oli sulavaa, salsa ihanaa ja rumbakĂ€vely aikast wau. 





Perjantaina piti olla verotreenit mutta koska olin pÀivÀn jÀljessÀ oli vuorossa punttipÀivÀ.
Ei mitÀÀn kankeuksia tai vÀsymystÀ tuntunut missÀÀn. Tein ohjelman mukaisen yllÀpitotreenin johon kuului maastavetoa, selÀn ohennusta selkÀpenkissÀ tempausotteella vuorotellen yksi jalka
kerrallaan. Se on mulla aina kova mutta huomaan miten hyvin kevÀÀllĂ€ revĂ€htĂ€nyt takareisi on parantunut. Olihan mukana sitten pystypunnerrusta ja penkkipunnerrusta sekĂ€ lonkan koukistajaa alataljassa ja kai jotain muutakin. 
LisÀÀn aina tuntemusten mukaan painoja.  Nyt oli sellainen tunne. Kroppa oli energinen ja oli kivaa vĂ€lillĂ€ tehdĂ€ muutakin kuin juosta. TykkÀÀn voimaharjoittelusta ja huomaan miten paljon sÀÀnnöllinen treeni  on parantanut omaa juoksutekniikkaa. Juostessa huomaan miten hyvin jaksaa työntÀÀ eteen pĂ€in. Kolmen minuutin palautukset saa mut vĂ€lillĂ€ tanssimaan musan tahtiin kun en malttaisi odottaa, pitĂ€isi kyllĂ€kin. 




Lauantai piti olla ohjelman mukaan lepopÀivÀ mutta jatkoin ohjelmaa
pÀivÀn jÀljessÀ taas. Toki vÀhÀn mietin ettÀ ehkÀ se ei ole ihan optimaalinen esim. palautumisen kannalta kun seuraavana pÀivÀnÀ on kuitenkin pitkis. No ajattelin ettÀ kokeillaan. En haluaisi jÀttÀÀ harjoitusta tekemÀttÀ ja olo oli edelleen energinen. Perjantain puntista huolimatta ei mitÀÀn kipuja, jÀykkyyksiÀ tai vÀsymyksen tunnetta ollut. Tuntui aika jÀnnÀltÀ kun Polar ilmoitti ;" Ole kiltti itsellesi tÀnÀÀn. Voit levÀtÀ mutta kevyt liikunta voi auttaa sinua palautumaan. " Minusta ei tuntunut yhtÀÀn tuollaiselta. Ja totesin , höpö höpö kello.

Juostiin Ranin kanssa kevyt kahden kilometrin lĂ€mmittely jonka jĂ€lkeen viiden minuutin 
vedot minuutin palautuksilla. Sain vedot jĂ€isellĂ€ alustalla hyvin nousujohteisiksi. Ei tuottanut mitÀÀn vaikeutta, Rani kulki hyvin vierellĂ€, paria karjaisua lukuun ottamatta selvittiin kĂ€simerkein. Napsautin hihnaa ja ohjasin kĂ€dellĂ€ sen kulkemaan nĂ€tisti tien viertĂ€ ja kun korotin ÀÀneni ja huusin HOPE HOPE, se tietÀÀ ettĂ€ silloin ei jÀÀdĂ€ haistelemaan vaan laukka jatkuu. 
Yksin juostessani mulla on lĂ€hes aina koira vyöllĂ€ mukana. VetotreeneissĂ€ harvoin otan koiraa mukaan koska siinĂ€ joutuu keskittymÀÀn koiran liikkeisiin ja kĂ€skyttÀÀ jatkamaan matkaa eikĂ€ se silloin ole kummallekaan kivaa. Koirasta on kuitenkin aina kiva vĂ€hĂ€n haistella. 
Nyt tein poikkeuksen, tehtiin huolelliset alkunuuskutukset puskissa ennen treeniĂ€ niin se malttoi hyvin vedot ja vĂ€hĂ€n katseli minua kun hiljensin vauhdin palautukseen ja voi miten se taas nautti kun sai nostaa vauhdin uudestaan.  Koko treenin loppu tulos oli mun mielestĂ€ loistava.





Illalla sitten tein vielĂ€ lyhyen kahden kilometrin  juoksun ja voi miten kivasti se palautti pĂ€ivĂ€n vetotreenistĂ€. Olo oli ihan Ă€ltsin hyvĂ€.


Sunnuntaina Polari sitten sanoikin; "TĂ€nÀÀn on tavallisen hyvĂ€ treenipĂ€ivĂ€, kunhan 
muistat kuunnella kehoasi." Ja niin minÀ kuuntelin.
Ohjelmassa oli kevyt 16 km. SÀÀ oli kuivahtanut kivasti, ihan pikkusen pakkasen puolella. 
Mietin kovasti missĂ€ juoksen. Olisi ollut hyvĂ€ tasainen 16 km asfalttireitti mutta nastoilla on vĂ€hĂ€n tylsĂ€ juosta koko matka kovalla assulla kun pinnassa ei ole yhtÀÀn lunta vaan pelkkÀÀ jÀÀtĂ€. 
PÀÀtin lĂ€hteĂ€ tutulle maastoreitille. JÀÀtĂ€ siellĂ€kin on mutta ehkĂ€ vĂ€hĂ€n muutakin. 




Olin vÀÀrĂ€ssĂ€. KyllĂ€ se melkein 16 km meni tuolla jÀÀkoppuralla, lukuun ottamatta pĂ€tkÀÀ jossa oli jÀÀtĂ€ ja hieman soraa nĂ€kyvissĂ€. 
Juoksu oli kevyttĂ€ ja ilmavaa, aloitin rauhassa. Itselleni on ollut vĂ€hĂ€n vaikeaa malttaa aloittaa hiljaa ja rauhassa silloin kun kroppa on hyvĂ€ssĂ€ vireessĂ€ ja tahtoisi vaan mennĂ€. 
Nasta puri hyvin jÀÀhĂ€n ja luotin askeleeseen tĂ€ysin. Pidin kuitenkin rytmin tiheĂ€nĂ€ ja askeleen hieman matalampana kuin sulalla. Pyrin saamaan askelluksen hyvin lantion alle ja pitĂ€mÀÀn ryhdin hyvĂ€nĂ€. 
Nasta puri hyvin silloinkin vaikka Rani pari kertaa lĂ€hti kÀÀntymÀÀn vÀÀrÀÀn suuntaan ja jouduin sitĂ€ ohjaamaan. 
Kokonaisuudessaan puolipitkikseni oli nautinnollinen. KevyttĂ€ nautiskelua musan tahtiin. Olin itseni kanssa ja mietin, ajattelin , pohdiskelin ihan kaikenlaista, muistelin, surin ja nautin. Niin nautti 
Ranikin . 




Rani on oikea ultrajuoksija ja on ihanaa katsella sitĂ€ lenkin jĂ€lkeen kun se makaa raukeana. Ei hötkyile yhtÀÀn. MĂ€ olen juossut koira / koirat vyöllĂ€ jo vuosikausia . Ranin kanssa nyt vasta alkuvuodet menossa. MeillĂ€ on kiva yhteys, se lukee mua ja mĂ€ sitĂ€. TiedĂ€n jo sen  korvan asennosta onko polulla metsĂ€ssĂ€ jotain vastassa tai ehkĂ€ puskasta hyppÀÀmĂ€ssĂ€. 
Kerran kompastuin juurakossa ja löin otsani. Se pysÀhtyi heti ,
 alkoi tönimÀÀn kuonollaan ja katseli. Noustessani ylös se heilautti hĂ€ntÀÀ tiuhaan tahtiin ja odotti. Ranin kanssa voin mennĂ€ ihan missĂ€ vaan.
MinÀ suojelen sinua ja sinÀ minua.

               Sunnuntain puolipitkis pÀÀtti tĂ€mĂ€n treeniviikon. Olin tyytyvĂ€inen miten kaikki lopulta meni vaikka arjen kanssa hieman keskustelinkin. MitĂ€hĂ€n Polari mulle huomenna sanoo, olinko kiltti kuitenkaan.  No olo on ainakin tosi hyvĂ€. Suon itselleni taas ihanan lukuhetken tuolissani. VedĂ€n shaalin
ylleni, ehkĂ€ torkahdan  ja jatkan kirjaani taas. Ihan harmittaa etten ole kerennyt paljoa lukemaan, Riikinkukkolinna odottaa, avaan kannet ja siirryn harrastukseeni ihanaan. 

           Joulu tulla tupsuttaa, voi miten vuosi on taas kulunutkaan. Ihanaa katsella kun lunta on tullut maahan ihan pikkuisen, tuuli hakkaa ikkunaa ja jossain kolahtaa. VielĂ€ muutama pĂ€ivĂ€ arkea ja sitten voi joululoma alkaa. Ei tarvitse katsella kelloa ja voi juosta ihan milloin vaan.




.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.....myrskytuulen mukana aattoon ihanaan......🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol