Siirry pÀÀsisÀltöön

Vanhan vuoden viimeisiĂ€...🐞

        Vaihtelevissa keleissĂ€ ja mietteissĂ€ on puskettava vuoden pimeintĂ€ aikaa. JÀÀtĂ€vĂ€ sade saa muistamaan miten erilainen voi olla pĂ€ivĂ€ tĂ€nÀÀn ja huomenna. 

Kaunis auringon lasku joka nĂ€yttÀÀ aivan tulivuoren purkaukselta antaa työpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen innostavan halun pÀÀstĂ€ ulos juoksemaan. Ja kun olet vaihtanut vaatteet ja tehnyt viimeiset lĂ€mmittelyt ennen juoksuun lĂ€htöÀ, on jo pilkkopimeÀÀ. 

    SitĂ€ jotenkin kerÀÀ itsensĂ€ ja joutuu vĂ€hĂ€n piiskaamaankin. Toisaaltaan on mieletön into harjoitteluun mutta jotenkin on sellainen pysĂ€htynyt olo vaikka ensi vuoden suunnitelmat on jo tehty, ehkĂ€ se tuntuu kuitenkin niin kaukaiselta. 
VĂ€lillĂ€ tunnen tyhjyyden, aivan kuin jotain olisi pÀÀttynyt. Vaikka ei kuitenkaan. EhkĂ€ nĂ€mĂ€ sekavat tunteet kuitenkin kuuluvat asiaan. En aina voi olla innostunut hetkestĂ€, joudun joskus istumaan korvat lurpassa ja hyvĂ€ksyĂ€ oman lĂ€ssĂ€htĂ€neisyyteni. Olin kipeĂ€, juoksu jĂ€i juoksematta, ehkĂ€ se johtui siitĂ€. En pÀÀssyt Aktia cupin vitoselle. 
Olisin halunnut pÀÀstĂ€ testaamaan kuntoani, edellinen vitosen kisa oli viime vuoden marraskuulta, oma virtuaalivitonen. Olisi ollut kiva katsoa miten tĂ€nÀÀn kulkee. 
   


     Se ettĂ€ jÀÀtĂ€vĂ€ sade jÀÀtyy myös ikkunaan saa minut yhtĂ€kkiĂ€ muistamaan ne kesĂ€n helteiset hetket jotka vĂ€lillĂ€ tuntuivat ihan tuskallisiltakin. Oli kuitenkin helppo lĂ€hteĂ€ juoksemaan, shortsit jalkaan ja menoksi. Nyt muistan miten Ă€rsyttĂ€vÀÀ on pukea vaatteita kerroksittain ja inhoa jos joku on kierteellĂ€ tai kiristÀÀ. Voi kun olisi kevyttĂ€, joustavaa ja lĂ€mmintĂ€. 

    Teen usein juoksutreenin heti töiden jĂ€lkeen  jollen sitten ole ehtinyt aamulla, työvuoroista toki eniten se on kiinni. Jos töissĂ€ on oltava jo seitsemĂ€ltĂ€ niin lenkki  jÀÀ kyllĂ€ iltaan. 
   TĂ€ssĂ€ pimeydessĂ€ on jotenkin helpompaa vaihtaa juoksuvaatteet pÀÀlle jo työpaikalla, treeni siellĂ€ lĂ€heisyydessĂ€ tai sitten kotireiteillĂ€. Jos juoksen kotireiteillĂ€, lĂ€hden matkaan heti autosta noustessani, en kĂ€y kotona sisĂ€llĂ€ ennen treeniĂ€. Jotenkin tuntuu ettĂ€ sillĂ€ samalla vireellĂ€ mikĂ€ töissĂ€ ollessani on jaksan jatkaa paremmin kuin ettĂ€ kĂ€visin sisĂ€llĂ€ ja pitĂ€isi lĂ€hteĂ€ uudestaan. Kuvittelen ettĂ€ minulle jÀÀ nĂ€in enemmĂ€n aikaa illan rauhallisiin tunteihin. 

     On kĂ€ynyt niinkin ettĂ€ raahaan kassillisen kaiken maailman juoksuvarusteita useimpine kenkineen töihin. On nastalliset ja nastattomat.  Tungen kassin ennen työvuoron alkua pukukaappiin, mietin juoksenko ulkona mitkĂ€ vaatteet yllĂ€ni.  Lopulta raahaan varusteet kotiin ja juoksen matolla. 


      Toisaaltaan olisin ollut jo pitkĂ€llĂ€ ulkojuoksussa ennen matolle pÀÀsyĂ€ mutta niin vain vĂ€lillĂ€ kĂ€y, ihan vaan hetken mielijohteesta. 

      Mattojuoksu ei ole mielestĂ€ni sitĂ€ helpointa mutta toisaaltaan ihan kivaa vaihtelua treeniin. Se on lopulta aika tylsÀÀ ellei ole ohessa kivaa ajan vietettĂ€. ItsellĂ€ni se vaatii pÀÀn kanssa keskustelua etten hyppÀÀ matolta pois ennen aikoja. Silloin kun haluan nĂ€hdĂ€ malttaako malttamaton, juoksen matolla. Tekee itselle hyvÀÀ, on maltettava. 
Ulkojuoksussa maisema vaihtuu ja etenen koko ajan ennen perille pÀÀsyĂ€. Matolla en koskaan pÀÀse perille. Lopetan ja sammutan. 

     On jĂ€nnÀÀ huomata miten koville ottaa silloin kun ei voi jonkin vamman vuoksi juosta mutta kun on sairastunut ja kipeĂ€, silloin sillĂ€ ei ole vĂ€liĂ€. Ei edes jaksa miettiĂ€ eikĂ€ haluakaan. Odottaa vain ettĂ€ olo paranee ja pĂ€rjÀÀ taas arjessa. Ei edes ajattele harjoittelua. Jos jalka vaivaa, on  koko ajan Ă€rsyyntynyt ja malttamaton odottamaan, tietÀÀ ettĂ€ paraneminen kestÀÀ sen kuusi viikkoa. Voi olla ettĂ€ selviĂ€t vĂ€hemmĂ€llĂ€ tai joudut odottamaan pidempÀÀn, siirtymĂ€llĂ€ korvaavaan harjoitteluun. 

    Keskiviikkona juoksu kulkee kuin unelma siitĂ€ huolimatta et starttaa lauantaina. Tekisinkö rauhallisen kĂ€velylenkin, ei, sitĂ€ en nyt halua. Olisin halunnut olla viivalla. 

     


      En tiedĂ€ juoksenko ensi viikolla sulalla metsĂ€tiellĂ€ vai viekö talvinen keli minut pakkasjuoksuun. Vuoden viimeiset harjoitukset ovat  vuorossa samalla kun joulu alkaa saapumaan ja vanha vuosi vanhenee vielĂ€ viimeiseen pĂ€ivÀÀn. 
   Pohdin varmasti vielĂ€ koko kulunutta kautta mutta en ole kuitenkaan vielĂ€ valmis loppuarvioon. Haluan vielĂ€ vĂ€hĂ€n hidastella, olla kuin vielĂ€ olisi paljon aikaa. Ajatella ettĂ€ viikko kestÀÀ pidempÀÀn, kulkee hitaammin ja minĂ€ ennĂ€tĂ€n vielĂ€ enemmĂ€n. Vuosi on kulunut nopeasti vaikka alkuun se tuntui niin pitkĂ€ltĂ€. Luulin ettĂ€ minulla oli paljon aikaa, ehkĂ€ olikin, en kai kuitenkaan ottanut siitĂ€ tarpeeksi kiinni. Yritin mutta jotain lipui sormieni vĂ€listĂ€. Ensi vuonna minĂ€ pidĂ€n lujempaa, yritĂ€n ainakin, ettei mitÀÀn valuisi hukkaan. YritĂ€n muistaa sen miten nopeasti aika kuluu. 


        Ja koska aika kuluu kuitenkin niin nopeasti haluan yrittÀÀ olla valmis sillĂ€ hetkellĂ€ kun seuraavan kerran asetan kisanumeron rintaani. Tarkoitukseni on kiinnittÀÀ se monta kertaa ensi vuonna ja vielĂ€ yhden kerran vanhan vuoden aikaan, silloin kun se toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi ja on aikaa luovuttaa tĂ€mĂ€n vuoden kuluneet muistoiksi. 

     Eilen vielĂ€ vĂ€hĂ€t vĂ€litin palosta pÀÀstĂ€ juoksemaan mutta tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n illassa nĂ€yttÀÀ jo siltĂ€ ettĂ€ huomenna ihan vĂ€hĂ€n ja ihan hiljaa. Odotan sen tunteen kun napsautan kelloni ja jalka irtoaa maasta, toinenkin, olen hetken ilmassa ja haluan tuntea miten liike jatkuu. Odotan ja annan itseni juoksun vietĂ€vĂ€ksi, eilisen edeltĂ€vĂ€n pĂ€ivĂ€n  vatsatauti vielĂ€  muistuttaa siitĂ€ miten heikolta joskus tuntuu. Heikkona odottaa vahvan hetken alkua. 

      TĂ€mĂ€n vuoden viimeisiin pĂ€iviin mahtuu vielĂ€ paljon. Harjoitusohjelma vaihtuu maanantaina. Malttamattomana olen kĂ€ynyt sitĂ€ jos kurkkimassa ja elĂ€ytynyt niihin tuleviin treeneihin jotka siellĂ€ odottavat. TehdÀÀn työt loppuun saakka vaikka sairastelu saa nuokahtamaan. Askel askeleelta ja kohta niitĂ€ on takana taas vaikka kuinka monta. 


..... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... vanhan vuoden viimeisiin harjoituksiin .... 🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol