Siirry pÀÀsisÀltöön

Kaksi kapistusta talvijuoksuun.... 🐞

MÀhÀn rakastan talvijuoksua. Paljon mielummin juoksen paukku pakkasella kuin kesÀhelteellÀ jos valita pitÀÀ. Villasukkajuoksua villahameessa oli viimeisen lumisen talven villityksiÀni. Villahame lÀmmitti takamusta mukavasti, en ollut kuullutkaan pyllyttimestÀ ja toppahameen hankita oli aina vaan suunnitelmissa.

Luminen talvi on jotenkin ihana eikÀ mua oikeastaan koskaan ole hÀirinnyt sÀÀtila muutenkaan kun juoksulenkille lÀhden. En vain voi odottaa sitÀ tÀydellisintÀ keliÀ, haluan pÀÀstÀ ulos. Olen pikkuhiljaa hankkinut varusteet hellejuoksusta talvipakkasiin unohtamatta kaatosadetta ja myrskytuulta, niitÀ kaikkia kuuluu suomalaiseen vuoteen ja haluan juosta suomalaisessa vuodessa.

Vasta tĂ€nĂ€ talvena hankin ensimmĂ€iset talvijuoksutrikoot, aikaisemmin olen kĂ€yttĂ€nyt ihan normi juoksutrikoita teknisen kerraston kanssa tai sitten hiihtopukua. Paukkupakkasella villahame trikoiden pÀÀllĂ€ lĂ€mmitti  takamusta ja reisiĂ€ mukavasti . TĂ€mĂ€n talven Asicsin talvijuoksutrikoot ovat niin lĂ€mpimĂ€t etten ainakaan vielĂ€ ole tarvinnut alle pitkiĂ€ teknisiĂ€. Mulla on kesĂ€t talvet kompressiosÀÀrystimet ja jo ne lĂ€mmittĂ€vĂ€t trikoiden alla. Pohje on rĂ€psĂ€htĂ€nyt parit kerrat ja yritĂ€n ehkĂ€istĂ€ uusintaa sÀÀrystimillĂ€, ehkĂ€ apua on, ehkĂ€ ei. 


KĂ€tevĂ€t lĂ€mppĂ€rit trikoiden pÀÀllĂ€ on  lĂ€mmittelyshortsit. Hankin ne joskus balettitunneille, pitÀÀ lantion alueen  lĂ€mpimĂ€nĂ€ eikĂ€ pakkanen puraise takamusta. Ne on kivan kevyet, venyvÀÀ materiaalia joissa on kÀÀntövyötĂ€rö, suojaa ristiselkÀÀkin korkealle. Juostessa en edes niitĂ€ huomaa eikĂ€ niitĂ€ mustan trikoon pÀÀltĂ€ huomaa muutenkaan. 

EivĂ€t olleet edes kalliit. KestĂ€neet vuosia tanssitunneilla ja nyt myös juostessa. Joskus ovat olleet varuiksi mukana juoksuliivin taskussa ja helppo pukea pÀÀlle matkan varrellakin. Lahkeet venyvĂ€t hyvin eikĂ€ juoksukenkiĂ€ tarvitse riisua jalasta. Ja voihan ne toki pukea trikoiden allekin vĂ€hĂ€n niinkui  ennen vanhaa sukkareiden alle.  Ai sitĂ€ mĂ€ kyllĂ€ inhosin, villahousut sukkareiden alla ,
tosin inhoon kyllĂ€ sukkareitakin. Sukkarit korkkareiden kanssa menee ehkĂ€ kerran vuodessa jos on ihan pakko. 

Villahameella juostessa suunnittelin toppahameen hankintaa. Jotenkin se vaan jĂ€i ja viime talvi oli etelĂ€-Suomessa  ainakin niin leuto ettei pakkasvarusteita juurikaan tarvinnut. 

Olin ilmeisesti puhunut ÀÀneen toppahameesta tai sitten villahame villitykseni oli  antanut lahjavinkin joulupukille. Toppahame oli juuri sopivan kokoinen ja vaikka olenkin lyhyt se oli sopivan pituinenkin. Monesti hameet ovat mulle ihan liian pitkiĂ€ .  Kietaisutoppahame oli helppo pukea juoksutrikoiden pÀÀlle, myös kevyt kuin mikĂ€, eikĂ€ sitĂ€kÀÀn juuri pÀÀllĂ€ juostessa huomaa. Tosin siinĂ€ vaiheessa huomasin kyllĂ€ kun meinasin paahtua. Hame oli  tosi lĂ€mmin ja oiva kapistus kunnon pakkaslenkeille.  

LĂ€mmittelyshortsit ja toppahame juoksutrikoiden pÀÀlle on kiva lisĂ€lĂ€mmitin pakkasjuoksuun. Nuo kaksi kapistusta saavat kunniapaikan varustekaapissa talvihyllyllĂ€. KyllĂ€, mulla on varustekaappi, siellĂ€ ovat juoksukengĂ€t alustan mukaisilla paikoilla,  polkukengĂ€t polkupaikalla, assut asussupaikkalla ja nastat heti valmiina. KesĂ€vaatteet kesĂ€hyllyllĂ€ ja niin edelleen, kaikki muu varustus kaikkien muiden varusteiden paikalla.  Taitaa vielĂ€ olla kodin ainut kaappi mikĂ€ on niin hyvĂ€ssĂ€ jĂ€rjestyksessĂ€. Noo, joskus siitĂ€ mulle vitsaillaan, hylly on pikkuhiljaa muuttunut kaapiksi. 

 

TĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€isellĂ€ lenkillĂ€ mietinkin, aina voi juosta, kelissĂ€ kuin kelissĂ€, suomalaisessa vuodessa, assulla, poluilla, metsĂ€tiellĂ€ tai hiekalla. On vaan niin ihanaa pÀÀstĂ€ ulos tunniksi tai pariksi pĂ€ivittĂ€in. Erityisesti talvella kaipaan tosi paljon ulos, ehkĂ€ tĂ€mĂ€n pimeyden vuoksi. Nyt onkin ihanaa kun vihdoin tuli lunta, tuntuu ettĂ€ ihmiset ovat ihan hullaantuneet viime vuoden mustan talven jĂ€lkeen. KyllĂ€hĂ€n tuo lumi kivasti myös valaisee ja saa luonnon nĂ€yttĂ€mÀÀn erilaiselta, metsĂ€ on jotenkin ihanan hiljainen. Kaunis lumihuntu puiden oksilla saa  vain katselemaan ja katselemaan, ihastumaan tuohon nĂ€kymÀÀn koko ajan uudestaan.


.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu....    suomalaisessa vuodessa aina uudestaan ja uudestaan ....  🐞




Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol