Siirry pÀÀsisÀltöön

Kymppi Paavo Nurmi Marathonilla...🐞

 

                Paavo Nurmi Marathonin kymppi juostiin perjantaina 16.8.2024. Koska startti oli vasta illalla kahdeksalta olin pÀÀttĂ€nyt ettĂ€ yövyn kisahotellissa Ruissalon kylpylĂ€ssĂ€. Oli kivaa lĂ€hteĂ€ katselemaan taas uutta. EnsimmĂ€istĂ€ kertaa pÀÀsin juoksemaan Paavolle. 


Ja tottakai samat tĂ€pinĂ€t oli niin kuin joka kerta  numerolapun kanssa juostessa. 

Sisko oli pistĂ€nyt ilmon puolimaratonille mutta ei pÀÀssyt nyt starttaamaan. Mulle kymppi perjantaina  ja hĂ€nelle puolimaraton lauantaina. TĂ€ssĂ€ tapauksessa olisin jÀÀnyt kisapaikalle seuraamaan vielĂ€ toisen pĂ€ivĂ€n juoksuja. 

Oli ihan kiva  ettĂ€ lĂ€hdin kiireettömĂ€sti matkaan. Oma aikansa kului kun Turussa seikkailin parkkihallista Hansakortteliin hakemaan kisanumeron, kĂ€vin katsomassa lĂ€htö-ja maalialueen. Selvitin hissit toriparkkiin ja koodit valmiiksi jos palaisin autolle vasta ovien sulkeuduttua. EihĂ€n sitĂ€ koskaan tiedĂ€, mihin sitĂ€ vielĂ€ eksyy ja innostuu. VarustesĂ€ilytykseen en ajatellut tavararoita viedĂ€. Parkkihalli oli tapahtuma alueen alapuolella ja olin ajatellut jĂ€ttÀÀ lĂ€mppĂ€vaatteet sinne. 




Ruissaloon majoittauduin iltapĂ€ivĂ€llĂ€ ja oli kivaa katsella merimaisemaa, antaa ajatusten harhailla tulevaan juoksuun. Tavoitteena  oli pitÀÀ oma hyvĂ€ taso ja eihĂ€n se koskaan haittaa vaikka enkat paukkuisi. Vaikka Paavolla oli matkoina kympin lisĂ€ksi puolimaraton ja maraton, tĂ€mĂ€ oli meidĂ€n sunnitelma treenikympille. Ja kuten olen aiemmin sanonut, koen valtavan hyödyn maraton harjoittelussa ja koko tavoitteellisessa harjoittelussa siinĂ€ ettĂ€ raastan nĂ€itĂ€ kymppejĂ€. VauhtikestĂ€vyysharjoittelu nousee tasolle jossa taistelen itseĂ€ni vastaan ja haen rajojani. Kympin kisat kehittÀÀ ainakin minun raaston sietoani. 



Se ettĂ€ olin pĂ€ivĂ€llĂ€ kĂ€ynyt kiertĂ€mĂ€ssĂ€ tapahtuma alueen ja hakenut kisanumeron valmiiksi teki lopun suunnittelun helpommaksi.  Totesin ettĂ€ ilta oli lĂ€mmin, sateeton joten mitÀÀn varusteita en tarvinnut mukaani. Autonavaimet laitoin hakaneulalla urheiluliivien sisĂ€lle  ja pienen puhelimeni juoksushortsin takataskuun. TĂ€ts it, ei mitÀÀn muuta ylimÀÀrĂ€istĂ€. 

Paikalla olin noin  tunti ennen starttia. Alkuverkka parilla reippaalla  vedolla avasi kropan hyvin. Reitti juostiin kahtena viiden kilometrin lenkkinĂ€. TykkÀÀn nĂ€istĂ€ lenkkijuoksuista, siinĂ€ voi hyvin suunnitella juoksunsa seuraavaa kierrosta ajatellen. 


           Juoksu oli heti alusta hyvÀÀ ja vahvaa. YllĂ€ttĂ€vĂ€n lĂ€mmin ilta sai toivomaan, voi kun voisi   juosta  pienemmissĂ€ vaatteissa... ou mai gaad... oispa bikinit..ajattelin. Vaikka kisapaita oli ohuen ohut,lĂ€mpö nousi ja niin sykkeetkin.  EnsimmĂ€inen kierros meni tutustuessa reippaammin mutta toisella kierroksella keskityin vain tasaiseen vauhdin yllĂ€pitoon. Joku ympĂ€rillĂ€ sanoi ettĂ€ viiskolme loppu aikaan mennÀÀn ja olin tyytyvĂ€inen 
omaan sen hetkiseen juoksuuni.  Jotenkin tuntui ettĂ€ kahtena kierroksena juostu kisa kului nopeammin kuin yhtenĂ€inen reitti. En tiedĂ€ mikĂ€ ihmeen psykologinen vaikutus sillĂ€kin oli. 



Maalissa olin kauden toiseksi parhaalla kybĂ€n ajalla 54.29. Vain kolkyt sekkaa omasta enkasta ja se jos mikĂ€ antaa taas intoa eteenpĂ€in. Varaa on, tiedĂ€n sen. Ai ettĂ€ miten kivaa sitĂ€ on taas lĂ€hteĂ€ paahtamaan seuraavaa suoritusta vaikka kisan aikana ajatukset ovat ihan jotain muuta. 

     Iltajuoksu raastolla tarkoitti sitĂ€ ettei uni tullut sitten millÀÀn. Jokunen  hetki vietettiin aikaa alakerrassa, ilman prossa oluita. Huoneessa sitten pirteĂ€nĂ€ pomppien mietin taas jo kaikkea tulevaa. VielĂ€ yksi ilmo sisÀÀn ennen syksyn maratonia, joo, sen teen huomenna. Ja eiköhĂ€n me jatketa nĂ€illĂ€ legendojen nimikkojuoksuilla. 


TÀllÀ kertaa en jaksanut keskittyÀ matkakirjaani



Mutta kolmoselta tuli ohjelmaa joka antoi juoksijan valvoa. Olla vain, katsella ja samalla kelata kuluneen pĂ€ivĂ€n sekĂ€ juoksun kulkua. 


    ItseĂ€ oikein nauratti, en muista aikaa, milloin olisin pysĂ€htynyt katsomaan jotain elokuvaa. Mutta menihĂ€n se valvoessa niinkin, puoli kahden aikoihin yritin nukkumaan ja pyörin levottomasti koko yön. Aamu se sieltĂ€ sitten sarasteli, ja voihan wau miten kivaa oli istuskella aamukahvilla ja katsella alkaneen pĂ€ivĂ€n touhuja ja laineen liplatusta. 

Turun reissusta jĂ€i tosi positiivinen fiilis. JĂ€rjestelyt toimi oikein hyvin ja reitti oli kympille niin kiva. Hyvin merkitty ja matkan varrella  ohjattu aina toiselle kierrokselle ja sieltĂ€ maaliin asti. Kaikki tapahtuma aluella oli keskitetty lĂ€hietĂ€isyyksille toisistaan. Kisanumeron nouto ja kaikki muukin toiminta oli helppoa kun oli perehtynyt ohjeisiin ja aluekarttaan.  Kisamajoitus hyvin jĂ€rjestetty, olisin pÀÀssyt loistavasti sinne bussillakin jos oma auto ei olisi ollut kĂ€ytössĂ€. Iso kiitos jĂ€rjestĂ€jille ja koko talkoo vĂ€elle. Takuulla  juoksen Paavolla toistekin. 





    Wuhuu... KesĂ€kerttu... ja lennĂ€ lennĂ€.. ehdottomasti Paavolle uudestaan...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol

Juoksuvuosi 2023...🐞

        Kivaa vielĂ€ pysĂ€htyĂ€ miettimÀÀn kuluneen vuoden juoksuja. Harjoitteluun tuli hieman mÀÀrÀÀ ja tehoakin lisÀÀ.  Alku vuonna harjoitusohjelma sisĂ€lsi myös kahden treenin pĂ€iviĂ€, jokunen tupla loppu vuonnakin. Kisat oli rytmitetty aika kivasti. Syksyn rataultrasta luovuttiin, keskityttiin harjoitteluun ja palautumiseen lokakuisen maratonin jĂ€lkeen. Juoksuvuoden ensimmĂ€inen kisa oli helmikuussa jonka muuten unohdinkin IG tilinini postauksesta.       Helmikuun maantiejuoksu cupin 4.osakilpailu oli ensimmĂ€inen kerta kun osallistuin Aktia cupiin (MK Facade). TĂ€mĂ€ juoksu melko surkeissa olosuhteissa kĂ€ynnisti kisavuoden eikĂ€ tavoitteellinen harjoittelu olisi yhtÀÀn mitÀÀn jos en osallistuisi kilpailuihin. Juoksin vain yhden osakilpailun, sain siitĂ€ 10 pistettĂ€ ollen lopputuloksissa sarjani 7.  Maaliin pÀÀsin ajassa 58.34.      Harjoittelu oli noussut uudelle tasolle. Kahden treenin pĂ€iviĂ€ kovilla viikoilla oli kahdesta kolmeen, kevyellĂ€ viikolla ei. Talven surkeiden jÀÀkoppurakelien ai