Siirry pÀÀsisÀltöön

Flamencoa mausteeksi harjoitteluun....🐞

 

  SisĂ€llĂ€ni elÀÀ pieni tanssija lopun elĂ€mÀÀ. Vaikka intohimoisesti juoksu on ykköslajini on kiva antaa pieni ripaus toisenlaista Ă€rsykettĂ€ kropalle. Uskon ettĂ€ se antaa aina jotain ja tukee tavoitteellista harjoittelua. Jonkinlaista tanssia harjoitan koko ajan. LĂ€hinnĂ€ jotain omia olohuoneen lattialle toteutettuja jazztanssin koreografioita joka tuottaa hurjasti iloa. Latinomixit ja solosalsat ovat olleet  vĂ€lillĂ€ juoksun rinnalla mutta flamenco on kiinnostanut aina. 



                        Kotipaikkakunnalla lajin tarjonta on heikkoa toki ihan ymmĂ€rrettĂ€vistĂ€ syistĂ€. Kaksi kertaa on eri jĂ€rjestĂ€jĂ€n  toimesta ollut mahdollisuus osallistua Flamencon tutustumis kurssille. Molemmilla kerroilla ne on peruttu koska ryhmÀÀ ei saatu kasaan. 
Niin kova kiinnostus minulla kuitenkin oli, ettÀ pÀÀtin hakeutua lajin pariin sitten muualle.

   Ilmoittauduin mukaan HelsingissĂ€ jĂ€rjestettĂ€vĂ€lle tutustumiskurssille. Puolentoista tunnin harjoitukset perĂ€ttĂ€isinĂ€ pĂ€ivinĂ€  suunniteltiin myös harjoitusohjelmani sisÀÀlle. Tultiin yhdessĂ€ siihen tulokseen ettĂ€ flamencon lisÀÀminen harjoitteluun sopii hyvin. 

Tiesin ettĂ€ flamenco on tyyliltÀÀn aivan erilaista tanssia johon olen tottunut mutta tiesin myös sen ettĂ€ se tulee sopimaan minulle. Tutustumiskurssilla toteutettu koreografia kasvatti mielenkiintoni lajia kohtaan ja harjoittelu tulee jatkumaan reilu viikon pÀÀstĂ€ alkavalla kurssilla. Kovasti pohdin kuinka paljon kalenterista aikaa siihen tulen antamaan. Ja pÀÀdyin kurssiin jonka kesto on kaikkiaan kahdeksan harjoitus kertaa joulukuun puoleen vĂ€liin mennessĂ€. Ja jos tĂ€mĂ€ ampaisee mukaan niin jatkoa mietitÀÀn sitten. 

 
              RytmissĂ€ kengillĂ€ tehtĂ€vĂ€t koputukset yhdistettyinĂ€ vartalon ja kĂ€sien liikkeisiin on mielestĂ€ni aivan wau. Omaan hyvĂ€n rytmitajun joka tavallaan ohjaa seuraavaa liikettĂ€ luontevasti. Tekniikkaharjoituksien ja liiketoistojen kautta odotan innolla pÀÀsevĂ€ni tĂ€mĂ€n tanssilajin sisÀÀn. Ja kuten otsikko kertoo, mausteeksi juoksulleni. 


On kivaa saada juoksijakroppa ihmettelemÀÀn pĂ€ivĂ€n treeniĂ€ ja uskon sen tekevĂ€n hyvÀÀ. Tavallaan se on iloista palauttavaa harjoittelua mutta antaa myös uudenlaista Ă€rsykettĂ€, kutittaa refleksejĂ€ ja testaa kropan hallintaa.  On ihanaa harjoitella musiikin tahdissa. 

Juoksuharjoitukset teen myös aina musiikkia kuunnellen. Se on minulle ihan Ă€lyttömĂ€n tĂ€rkeĂ€ tekijĂ€ harjoittelussa. Kuuntelen musiikkia aivan laidasta laitaan. Oikeastaan kappaleen sanomalla ei ole mitÀÀn vĂ€liĂ€, joko niissĂ€ yleensĂ€ surkutellaan tai rakastetaan. Harvoin edes jÀÀn kuuntelemaan sisĂ€ltöÀ ja nautin muusiikin vaihtelusta.  Rytmi ja musiikin eri genret sopivat juoksuun hyvin. Joskus joku hempeĂ€ balladi boostaa  harjoittelua aivan samoin kuin jokin rytmikĂ€s cardio music.  Juoksun rytmiĂ€ varsinkin pitkillĂ€ hitailla vaihtelen monesti musiikin tahtiin. Silloin mielestĂ€ni lihaksisto saa kivaa vaihtelua mutta todellisuudessa en tiedĂ€ pitÀÀkö se paikkansa alkuunkaan mutta kivaa se kuitenkin on. 



      EhkĂ€ tanssissa heittĂ€ytyminen liikkekielen ilmaisuun on kaukana maaliviivan yli heittĂ€ytymisessĂ€ mutta uskon tai siis tiedĂ€n ettĂ€ tunnepuolella niissĂ€ on valtavan paljon samaa.     Maratonin lĂ€pi juoksua olen monesti verrannut pitkÀÀn koreografiaan, siis tunnepuolella. Maraton on pitkÀÀ itseilmaisua jossa juoksu kuljettaa eteenpĂ€in. EnsimmĂ€isillĂ€ maratoneilla musiikki oli aina mukana mutta nyt kaikki kisat sujuvat vain juoksua kuunnellen. Vaikka harjoittelen musiikki (leikisti sanottuna) TÄYSILLÄ ...en kaipaa sitĂ€ kisatilanteessa vaan haluan keskittyĂ€ pelkkÀÀn tekemiseen. 



 SisĂ€llĂ€ni elÀÀ pieni tanssija mutta erityisesti siellĂ€ elÀÀ  juoksija. Pikkuhiljaa esiin kaivettuna tietÀÀ ettei mikÀÀn muu laji tuo sitĂ€ elinvoimaisuuden tunnetta kuin juoksu. On kuitenkin kivaa vĂ€lillĂ€ heittĂ€ytyĂ€ ihan johonkin muuhuun. Tutustua uusiin ihmisiin ja löytÀÀ toisenlaista sisĂ€ltöÀ. Uteliaisuus ohjaa eteenpĂ€in ja tiedĂ€ mitĂ€ kaikkea sitĂ€ vielĂ€ kokeekaan.    En aliarvio tai ylistĂ€ mitÀÀn lajia tai tekemistĂ€. TĂ€mĂ€ maailma ja elĂ€mĂ€ on vaihtoehtoja tĂ€ynnĂ€ ja nĂ€in juoksupĂ€ivĂ€kirjassani voin kertoa vain omat juttuni.     

Muistan aina valmentajani sanat - kaikkea ei voi saada- . 
Olisi kivaa juosta pika-, keskimatkat-kestÀvyyslajit maratonista ultriin. Kokeilla aita-ja estejuoksuakin... ja se muuten oli niin lÀhellÀ etten hypÀnnyt esteen yli...ihan oikeasti ...vaikka Mummeli olenkin.
 Vaikka kuinka haluisin kaikenlaista, keskityn asetettuihin tavoitteisiin, suunniteltuun tekemiseen ja annan harjoittelun ohjata eteenpĂ€in. Tanssi tulee antamaan mukavan makuisen mausteen  ja on ihan Ă€lyttömĂ€n kivaa lĂ€hteĂ€ katsomaan tulevan syksyn kulkua. Flamenco kengĂ€t noudetaan ensi viikolla mutta niin myös juoksukisataankin. 

  
... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ kengĂ€n kopsutteluista aina seuraavan kisan starttiin...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol

Juoksuvuosi 2023...🐞

        Kivaa vielĂ€ pysĂ€htyĂ€ miettimÀÀn kuluneen vuoden juoksuja. Harjoitteluun tuli hieman mÀÀrÀÀ ja tehoakin lisÀÀ.  Alku vuonna harjoitusohjelma sisĂ€lsi myös kahden treenin pĂ€iviĂ€, jokunen tupla loppu vuonnakin. Kisat oli rytmitetty aika kivasti. Syksyn rataultrasta luovuttiin, keskityttiin harjoitteluun ja palautumiseen lokakuisen maratonin jĂ€lkeen. Juoksuvuoden ensimmĂ€inen kisa oli helmikuussa jonka muuten unohdinkin IG tilinini postauksesta.       Helmikuun maantiejuoksu cupin 4.osakilpailu oli ensimmĂ€inen kerta kun osallistuin Aktia cupiin (MK Facade). TĂ€mĂ€ juoksu melko surkeissa olosuhteissa kĂ€ynnisti kisavuoden eikĂ€ tavoitteellinen harjoittelu olisi yhtÀÀn mitÀÀn jos en osallistuisi kilpailuihin. Juoksin vain yhden osakilpailun, sain siitĂ€ 10 pistettĂ€ ollen lopputuloksissa sarjani 7.  Maaliin pÀÀsin ajassa 58.34.      Harjoittelu oli noussut uudelle tasolle. Kahden treenin pĂ€iviĂ€ kovilla viikoilla oli kahdesta kolmeen, kevyellĂ€ viikolla ei. Talven surkeiden jÀÀkoppurakelien ai