Siirry pÀÀsisÀltöön

Maantiejuoksu Cup 4. Osakilpailu....🐞

 

       MK Facade maantiejuoksu Cupin 4. osakilpailu juostiin Vantaan Hakunilassa lauantaina 10.2.2024. Aamun -18 asteen pakkanen sai miettimÀÀn kisavaatetusta. Tiesin ettĂ€ sÀÀ lauhtuu jonkin verran mutta on se joka kerta talvikelillĂ€ vĂ€hĂ€n arpapeliĂ€ miten onnistuu pukeutumisessa. Automatkalle kuitenkin karvahattu pÀÀhĂ€n ja lĂ€mmintĂ€ ylle. 


đŸ“·Kemir

      Aamulla tunsin miten mukava vire kropassa oli vaikka keskiviikkona tehdyt 200m piikkari vedot tuntivat vielĂ€ lihaksistossa. Ajattelin ettĂ€ hyvĂ€ hallittu alkuverkka avaa kroppaa riittĂ€vĂ€sti. Ja nyt tĂ€ytyy todella keskittyĂ€ siihen rauhallisuuteen jonka oma elimistöni vaatii. 

      Halusin myös olla kisakeskuksessa ajoissa, sillĂ€ viime kerran harhaan ajo oli ihan riittĂ€vĂ€ kaikkine hĂ€sellyksineen. Nautin siitĂ€ kun kisakeskus hÀÀrĂ€ilee omiaan ja juoksijoita alkaa saapumaan paikalle tasaiseen tahtiin. TĂ€llĂ€ kertaa olin aivan ensimmĂ€isten joukossa ja tein omat rauhalliset suunnitelmani pĂ€ivĂ€n kisaan. 


đŸ“·MinĂ€

     Aurinko nĂ€yttĂ€ytyi upeana startti alueen ylĂ€puolella ja sai Juoksijan pysĂ€htymÀÀn hetkeen. 

  Tunnustelin ilmaa ja olin toki vaklannut auton mittarista miten pakkanen  oli laskenut. YritĂ€n laittaa lĂ€mpimĂ€sti pÀÀlle mutta kuitenkin kivan kevysti. Numero oli taas haettu narulta. VĂ€hĂ€n siinĂ€ nĂ€kyi edellisten kisojen elĂ€mÀÀ mutta sitĂ€ sitten vaan vyölle. 


đŸ“·Kisatuttu

    PÀÀdyn laittamaan Ulmaxin ohuen ohuen aluskerraston, Asicsin talvijuoksuhousut ja talvipaidan. Siihen pÀÀlle Asicsin tuulen pitĂ€vĂ€n liivin. 

            VeryttelyssĂ€ alkuun hyppelyt ja dynaamiset venyttelyt. Olin piikkarivedoissa venĂ€yttĂ€nyt vasemman etureiden ja sain siihen urheiluhierojalta hyvĂ€t ohjeet. Viime viikon tapahtumissa reisi vielĂ€ kivisti, onneksi siellĂ€ ei ollut revĂ€htymÀÀ, mitĂ€ tapahtuman alkutuntemuksista ensin luulin. Tuntuma reidessĂ€ oli hyvĂ€ eikĂ€ nĂ€yttĂ€nyt haittaavan alun lĂ€mmittelyissĂ€ lainkaan. Parin kilometrin veryttelyjuoksun sisÀÀn otin parit vedot kisavauhdilla ja kaikki tuntui normaalilta. HyvĂ€ lĂ€hteĂ€ viivalle. 

     Viime hetken odotteluissa sanoin mielessĂ€ni ettĂ€ kohta se tuska alkaa, mutta onneksi se ei kestĂ€ tuntia kauempaa. Tavoitteeksi asetin hyvĂ€n hallitun juoksun. Ja kun reitti on tuttu on ennakkosuunnitelman teko ihan Ă€ltsin kivaa. Viimeiset valmistelut ja sitten matkaan. 
VĂ€hĂ€n vettĂ€ alle ja pÀÀlle sekĂ€ yksi Maurten geeli. Gel 100 Caf 100 on luonnonhydrogeeli kapseloitua energiaa. Annoksessa 100mg kofeiinia ja 25 mg hiilihydraattia. TykkÀÀn geelin ruokamaisesta koostumuksesta ja mitÀÀn sanomattoman neutraali maku on mielestĂ€ni miellyttĂ€vĂ€. 

đŸ“·MinĂ€

Juoksu oli koko ajan vahvan tuntuista. SÀÀ ihanteellinen. Jokunen lyhyt vastatuulen puuska mutta se ei haitannut juoksua lainkaan. Tavoite pitÀÀ vauhti siellĂ€ 5.30 tuntumassa. En kuitenkaan seurannut kelloa juuri lainkaan. Tiesin tuntemuksesta millĂ€ vauhdilla juoksin missĂ€kin kohdassa. Tehty suunnitelma piti mielestĂ€ni hyvin. Vauhti tippui nousuissa mutta tasaisella taas kiristin. Toki juoksu pisti huohottamaan mutta ei se nyt niin tuskaa ollut. Kroppa toimi hyvin. Vaatetta olisi voinut olla vĂ€hemmĂ€n mutta onneksi ne olivat hengittĂ€vĂ€t. Pakkanen tuntui kasvoissa ja kertoi ettĂ€ kyllĂ€ sitĂ€ oikeesti talvijuostaan vaikka asfaltti oli aivan sula. Harmitti juosta nastoilla sulalla asfaltilla, hidasti menoa ja oli aika karsean tuntuista. Mutta seli seli, omilla valinnoilla mennÀÀn. 

đŸ“·Petteri Jokela

Kun kaarsin kuvan mutkalta maalisuoralle, tiesin ettĂ€ olin juossut oikeinkin onnistunutta talvijuoksua. KyllĂ€ siellĂ€ viikon treeni alla tuntui mutta niin sai tuntuakin ja kyllĂ€ me se jo ennakkoon tiedettiin. 

Loppuaika 57.36 oli minuutti ja viis sekkaa parempi kuin edellisellĂ€ kerralla. Vaikka tulos on kaukana omasta maantiekympin ennĂ€tyksestĂ€, olin tosi tyytyvĂ€inen suoritukseen ja ajattelin miten kivaa on kisata cupissa. Reitti sama ja olosuhteet joka kerta eri. On mielenkiintoista tunnustella omaa virettĂ€ ja tuntemusta. Joskus nousu on tuskaa mutta toisinaan se odotettu mĂ€ki menee ihan hallitusti. 

     KisapĂ€ivĂ€ oli kokonaisuutena ihan Ă€ltsin kiva. Taas sai tavata juoksututtuja ja seurakavereita,juoksuystĂ€viĂ€. TĂ€mĂ€ kaikki kokonaisuus saa itsensĂ€ nauttimaan siitĂ€ ettĂ€ on Juoksija. 

đŸ“·Petteri Jokela

   Jokin kumma siinĂ€ maaliviivan ylityksessĂ€ vain on niin mahtavaa. Meni sitten hyvin tai huonosti. 

VielĂ€ yksi osakilpailu jĂ€ljellĂ€, kun maaliskuun aurinko jo lĂ€mmittÀÀ en takuulla juokse nastoilla. 


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ vielĂ€ sinne viimeiseen, viidenteenkin osakilpailuun ...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol