Siirry pÀÀsisÀltöön

SAUL SM-HALLIT 2024...🐞

 

           Saul SM-Hallit kisattiin 16-18.2.2024 JyvĂ€skylĂ€n Hipposhallissa. Oma kisa 800m juostiin sunnuntaina ja mahdollisti samalla mukavan vierailun kaupungissa. Startti oli vasta iltapĂ€ivĂ€llĂ€ joten hotellissa oltiin aina huoneen luovutukseen saakka. Minun kisa aamujen perinteeseen kuuluu niin rauhallisuus kuin jĂ€nnityskin. 



Kerroinkin jo aiemmin miten vapisin pelosta ja jĂ€nnityksestĂ€. Ei minua itsessÀÀn juoksu jĂ€nnittĂ€nyt, se menee niin kuin sen mennĂ€ pitÀÀ. Eniten ehkĂ€ olin huolissani siitĂ€ ettĂ€ olen oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Pystyn tekemÀÀn onnistuneen veryttelyn ja pÀÀsen viivalle muiden mukana. Varusteet pelaa enkĂ€ oksenna aamupalaani radalle. LĂ€pi oli kelattu kaikki mahdolliset kauhuskenaariot. JĂ€nnitys ja pelko on sitĂ€ ettĂ€ kauan odotettu voi mennĂ€ pilalle joskus pienestĂ€kin. 

Saavuttiin Hipposhalliin vĂ€hĂ€n ennen puolta yhtĂ€ iltapĂ€ivĂ€llĂ€. SĂ€hköisen osallistumisen varmistuksen olin tehnyt jo hyvissĂ€ ajoin kisasivuilla olevan linkin kautta. Hallille saavuttua hain kisanumerot, yksi etu- ja toinen selkĂ€puolelle. Varmistin veryttelyalueen sekĂ€ sen milloin sinne voin mennĂ€ ja mikĂ€ ehkĂ€ tĂ€ssĂ€ tĂ€rkein, missĂ€ on kilpailijoiden calling ja milloin siellĂ€ on oltava. 


          Ja kun ne oli selvitetty,  muutenkin kuin urheilijaohjeiden kartasta, lopetin jĂ€nnittĂ€misen. Aikaa oli hyvin valmistautumiseen ja piikkareiden testaukseen joten mitÀÀn ongelmaa ei ollut. 

                 KĂ€vin heti alkuun kiertĂ€mĂ€ssĂ€ kisa alueen keskeiset paikat ja kurkkasin kuinka veryttely alueen tilat oli jĂ€rjestetty. SiellĂ€ oli mukava urheilijoiden valmistautuminen kĂ€ynnissĂ€ ja jo alkoi kropassa liikuttaa. 

Oman valmistautumiseni aloitin vĂ€hĂ€n yhden jĂ€lkeen joten callingiin oli aikaa tunnin verran. Veryttelyjuoksua alkuun kilometrin verran, dynaamiset venyttelyt ja koordinaatioita. Tein avaavia vetoja normijuoksukengillĂ€ jonka jĂ€lkeen vaihdoin piikkarit jalkaan. Olin vaihtanut 5mm piikit ja testasin niiden tuntumat muutamilla reippaammilla vedoilla ja loppuun lyhyt veryttelyjuoksu normilenkkareilla. Vire kropassa oli kiva ja olin tyytyvĂ€inen kun startti lĂ€heni. 




       Callingissa kutsuttiin nimellĂ€ jokainen lĂ€htöryhmĂ€n juoksija ja tarkistettiin ettĂ€ kilpailunumerot olivat asianmukaisesti kiinnitettynĂ€ kilpailuasun etu-ja selkĂ€puolelle. LĂ€htöryhmĂ€ssĂ€ oli yhteensĂ€ kymmenen juoksijaa viidestĂ€ eri ikĂ€sarjasta. 
Callingista meidÀt ohjattiin ryhmÀnÀ lÀhtöalueelle odottamaan tulevaa starttia johon oli vielÀ aikaa ehkÀ vartin verran. Ajatukset harhaili keskittymisestÀ aitoon innostukseen ja pilkahdus intohimoa
 oli valloillaan. EnsimmĂ€iset keskimatkat 800m odottaa juoksemaan. 

Startissa 1-4 radalle kutsuttiin kuusi kilpailijaa. Oma paikkani oli uloinpana nelos radalla. Loput neljĂ€ juoksijaa edempĂ€nĂ€ kolmos ja nelosradoilla. Ulkoradoilta starttaavat saivat siirtyĂ€ sisĂ€radalle vasta kaarteen jĂ€lkeen ja meidĂ€n kuuden oli kĂ€ytettĂ€vĂ€ 1-2 rataa. Taktiikkani oli pÀÀstĂ€ ulkoa mahdollisimman nopeasti sisĂ€radalle. 
Paikollenne....pam... 



     Ainoa ajatus oli juosta lujaa, löytÀÀ reitti sisĂ€radalle ja nopeasti sinne koukkasin. Aion ottaa kaiken irti tĂ€stĂ€ kokemuksesta mutta muista, keskity. Kaarretulla 200m radalla juoksu on mielestĂ€ni paljon haastavampaa kuin tĂ€yspitkĂ€llĂ€. Piikkari pitÀÀ hyvin ja tĂ€ytyy uskaltaa luottaa. Kaksi ensimmĂ€istĂ€ kierrosta on helppoa ja ponnekasta, juoksen lĂ€htöryhmĂ€n kolmantena. Tunnustelen radan pintaa. Jossain viidensadan metrin kohdilla laktaattit pamahtavat lihaksiin ja olen kuin lyijypatsas. 

 

Pakko kĂ€skyttÀÀ kroppaa ja saada polvea nousemaan, kevyt juoksu alkaa hiipumaan. Tuskien taivalta ja kello kilkkaa viimeistĂ€ kierrosta. Matka tuntuu pitkĂ€ltĂ€ ja yritĂ€n puristaa. Viimeisen kaltevan kaarteen jĂ€lkeen pakotan vauhdinnostoon, hengitĂ€n mutten saa henkeĂ€. Purista purista... ylitĂ€n maaliviivan  lĂ€htöryhmĂ€n kolmantena, oman ikĂ€sarjani ykkösenĂ€ ajalla 3.40.89. Tavoiteaikaa ei ollut, sillĂ€ en osannut yhtÀÀn arvioida mihin pystyisin. TĂ€mĂ€ juoksu vaan juostiin. Ihan kohtuu loppuaika kuitenkin. 

On aika huippua huomata mihin ihmeeseen se Mummelinkin kroppa taipuu. En ole juossut maksimijuoksuja muuta kuin  vetoja harjoituksissa. TĂ€ytyy sanoa ettĂ€ ihan mahtavaa vaihtelua maratoneille  ja muille kestĂ€vyysmatkoille. Kroppa saa uutta Ă€rsykettĂ€ niin pÀÀlle, kropalle, hermostolle ja varmasti tekniikallekin. Jo itse juokseminen on niin paljon erilaisempaa kuin maraton askellus. Huomasin miten yritin sitĂ€ onnettomasti matkia vaikka polven olisi pitĂ€nyt nousta ja jalan polkea. 

On ihan Ă€lyttömĂ€n ihanaa heittĂ€ytyĂ€ uuteen. Vaikken mikÀÀn keskimatkojen juoksija olekaan oli se ihan sairaan kivaa. Ja oikeesti, uskon jos vĂ€hĂ€n treenaisin, saisin napsittua sadasosia jo pelkĂ€llĂ€ tarkemmalla tekniikalla. KĂ€det nĂ€ytti ihan kauheilta kun katsoin juoksua videolta. Askel enemmĂ€n kopsuttavaa, olisin halunnut nĂ€hdĂ€ taakse työntĂ€vÀÀ kuopasua. Mutta niin se Mummeli meni. 


Ja kun seison ykköskorokkeella. Nautin joka ainoan sekunnin. En vÀlitÀ sadasosista. SiinÀ pienessÀ hetkessÀ ennÀtÀn miettimÀÀn ...
KesĂ€kerttu....Juoksijaksi...🐞



...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ ... Juoksijaksi...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol