Siirry pÀÀsisÀltöön

Kilpailun JĂ€lkeen...🐞

 

           Viime viikonloppuna juostu kilpailu elÀÀ vielĂ€ kovasti mietteissĂ€, mutta oli jotenkin ihana todeta miten kivaa on kĂ€ydĂ€ lĂ€pi koko jĂ€nnitysnĂ€ytelmĂ€. Joka alkaa  niistĂ€ viimeisten viikkojen harjoituksista. KĂ€y lĂ€pi koko tapahtumakaaren, valmistautumisista maaliviivan ylitykseen ja sitten sitĂ€ elÀÀ pĂ€iviĂ€ huumassa joka laantuu ja katse asetetaan taas seuraavaan. 



       On ihanaa juosta kiireettömĂ€sti ja  nauttia siitĂ€ kun pĂ€ivĂ€ alkaa hĂ€mĂ€rtymÀÀn illaksi. TyöpĂ€ivĂ€ on takana eikĂ€ enÀÀ tarvitse otsalamppua. EnsimmĂ€istĂ€ kevyttĂ€ harjoitusta juostessani kelaan lĂ€pi viikonlopun tapahtumat ja on jotenkin levollinen mieli palata taas harjoitusten pariin. EdessĂ€ on kevyt viikko ja kroppa saa palautua. Koko minĂ€ palautuu rauhassa ja aikaa on töiden jĂ€lkeen lepopĂ€ivien puuhastelulle. 

     Kevyt viikko palauttaa kisamoodin taas normi harjoittelun pariin. Perustekemisen tuttuus on asioita joista on valtavan hyvĂ€ pystyĂ€ pitĂ€mÀÀn kiinni. Kisaan valmistautuminen vie niin kropan kuin mielenkin sellaiseen kivaan viritettyyn tilaan. 





        Aika haastavat ovat kelit olleet. Alkuviikolla vielĂ€ melko kuivaa mutta loppuviikosta loskamössö sai tekemÀÀn harjoituksia matolla. Illan hĂ€mĂ€rtyessĂ€ on ollut kuitenkin kivaa kĂ€ydĂ€ haukkaamassa happea. Toki tarkkana on saanut olla jalkojen kanssa, kevyenliikenteen vĂ€ylĂ€t jÀÀratana johon nastakenkĂ€             kuitenkin puree hyvin. 

      Alkuviikon juoksuissa huomasin ettei kroppa ole vielĂ€ palautunut maksimijuoksusta. Ja kiinnitin todella huomion siihen ettĂ€ harjoitukset teen niin kevyinĂ€ kuin ne on suunniteltu. Menen ajoissa nukkumaan ja lepopĂ€ivinĂ€ kunnioitan lepoa. Oli hyvin aikaa laittaa taikinakone pyörimÀÀn. Ihokeliakia oli ryöhĂ€htĂ€nyt puolitoista kuukautta sitten ja saa olla todella tarkkana ruokavalion kanssa. Kun itse leipoo niin tietÀÀ tarkasti mitĂ€ sĂ€mpylĂ€t sisĂ€ltĂ€vĂ€t. Ihokeliakiassa on se harmi ettĂ€ ihottuma rauhoittuu todella hitaasti. Olin ollut liian heppoinen ruokavalion suhteen ja repsahtanut syömÀÀn pienen mÀÀrĂ€n tavallista leipÀÀ. KylĂ€ssĂ€ en aina viitsinyt olla niin tarkka mutta nyt kun ihottuma paheni tiedĂ€n ettei tĂ€mĂ€n sairauden kanssa kikkailla. 



Gluteenittomat SÀmpylÀt

500 g Gluteeniton Jauhoseos

1pss kuivahiiva

1,5 rkl psyllium

5- 5,5 dl vesi

2 rkl sokeri

2 tl suola

1/4 dl öljy

Kuiva aineet sekoitetaan keskenÀÀn, lisÀtÀÀn vesi ja lopussa öljy. Nostatus ja uuniin 225 astetta 20 min.

 

     Loppu viikon harjoituksissa huomasi miten kevyt ja irtonainen kroppa oli. Askellus ilmavaa ja kropan voimallisuus kertoi hyvĂ€stĂ€ palautumisesta. Yöuni oli tasaista ja kun kisahuuma alkoi hiipumaan mukavaksi muistoksi oli taas kiva suunnata katse perusharjoitteluun ja tuleviin. Seuraava kisa juostaan maaliskuussa Hakunilassa, viimeinen osakilpailu maantiecupissa. Toivon ettĂ€ saan olla mukana. TĂ€mĂ€ cup on jotenkin kuljettanut talven nopeasti ohi ja on ollut kivaa kiinnittÀÀ kisanumero paitaan lĂ€pi talven. 

KevÀÀn puolimaraton alkaa myös lĂ€henemÀÀn ja todella odotan ettĂ€ lumet ja jÀÀkoppurat saavat kyytiĂ€. Vaikka olen niin nĂ€iden pitkien matkojen juoksija ja tottunut harjoittelemaan maratonille niin joku ihmeellinen jĂ€i minua viehĂ€ttĂ€mÀÀn keskimatkoissa. 


Keskimatkoille palataan aivan varmasti eikĂ€ piikkareita  todellakaan heitetĂ€ naulaan. Kutkutus on kova kehittyĂ€ tĂ€ssĂ€kin ja voi wau miten kivaa vaihtelua se on. Juoksu haastaa Mummelin askelluksessa, kropan hallinnassa ja vauhdin tavoittelussa ihan valtavasti. Ja niin sitĂ€ sitten pÀÀsee nĂ€kemÀÀn, miten siihen vastataan. 


....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ lepoviikon hetkistĂ€ kovemman harjoittelun pariin...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol