Siirry pÀÀsisÀltöön

Paluu Torreviejan Via Verdelle.....🐞




                             Oli ihanaa palata Torreviejaan koronavuosien jĂ€lkeen. EhkĂ€ sitĂ€ jotenkin henkĂ€isi samalla siitĂ€ vapauden tunteesta kun voi lĂ€hteĂ€ ja palata.  Voin kaivata sinne mistĂ€ olen lĂ€htenyt ja voin ihastua taas siihen mihin saavun. Jos en lĂ€htisi tai palaisi en kai koskaan voisi tuntea mitĂ€ on kaipuu jonnekin.  Olen matkustellut ympĂ€ri eurooppaa ja vĂ€hĂ€n ulkopuolellakin  mutta Torreviejaan olen palannut kolmetoista kertaa ja haluan palata yhĂ€ edelleen.                


                  Ei se mikÀÀn ihmeellinen kaupunki ole. Pieni, tavallinen ja espanjalainen, missĂ€ on kiva viettÀÀ ihan vain arkipĂ€ivÀÀ yrittĂ€mĂ€ttĂ€ mitÀÀn sen kummempaa. Minulle se on riittĂ€nyt, en tarvitse mitÀÀn ihmeellistĂ€. 

                     Torrevieja sijaitsee kaakkois espanjassa noin 50 kilometriĂ€ Alicanten etelĂ€ puolella, NeljĂ€n tunnin lentomatka tekee sinne matkustamisesta kivan ja kun lueskelen  hyvÀÀ kirjaa, aika hurahtaa ihan siivillĂ€. TĂ€mĂ€n matkan tarkoitus oli vain oleilla perillĂ€ arjessa ja tehdĂ€ harjoitusohjelman mukaiset treenit ihanne olosuhteissa. Juoksu on ollut niin monta kertaan  mukana espanjan matkoillani ettĂ€ oikein odotin aamuisia juoksujani. 

                       Matkani sijoittui aikavĂ€lille 24.9-1.10.2022. LĂ€htö oli lauantai iltana ja olin suunnitellut ettĂ€ teen treenin normaalisti sen jĂ€lkeen kun muut matkavalmistelut oli tehty. Tosin melko vaatimattomilla valmisteluilla selvisin. Viimeiset matkat olin reissaillut pelkillĂ€ kĂ€simatkatavaroilla sillĂ€ olen kyllĂ€stynyt raahaamaan isoja matkalaukkuja. Mietin vaatetukset, hygienia- ja kosmetiikat niin ettĂ€ selvisin pienellĂ€ perĂ€ssĂ€ vedettĂ€vĂ€llĂ€ laukulla ja yhdellĂ€ repulla. 


   


                            Oikeastaan otin vain yhdet vaihtovaatteet sillĂ€ perillĂ€ asunnossa oli pesukone ja olin         pÀÀttĂ€nyt etten ota mitÀÀn lĂ€mpimiĂ€ vaatteita. Juoksuvarusteissa sama, vain vaihtovaatteet ja yhdet kengĂ€t jotka saavat sopia kaikkiin harjoituksiin. Asicsin Magic Speed oli ihanteellinen valinta. Kaikki menivĂ€t pieneen tilaan ja pikku laukkuni jĂ€i vielĂ€ hyvin vajaaksi. Hygienia- ja kosmetiikkatuotteet pakkasin pieniin muovisiin rasioihin jotka sitten laitoin  yhteen litran minigrip pussiin joka lopulta oli ehkĂ€ puolillaan. 

                       Lauantaina oli kaiken valmistelun ja lĂ€htöselvityksen jĂ€lkeen ihanaa lĂ€hteĂ€ kevyellĂ€ viidentoista kilometrin lenkille joka harjoitusohjelmaan oli merkitty. Valmentaja oli laatinut treenit niin ettĂ€ pystyin ne hyvin toteuttamaan matkani asettamin toivein. Askel rullasi kivasti ja kevyesti maastoreitillĂ€, hiekka- metsĂ€- ja peltotiellĂ€. Ajatukset harjailivat suomen syysmaisemista espanjaan ja ajattelin; voi wau miten kivaa palata. 

HyvĂ€n olon tunne vallitsi niin kropassa kuin pÀÀssĂ€kin kun palasin lenkiltĂ€ni ja huomasin miten vaikeaa malttamattoman oli odottaa. Ja vielĂ€ vaikeampaa oli kun tuli ilmoitus ettĂ€ menolento myöhĂ€styisi kaksi ja puoli tuntia. MeidĂ€n oli muutenkin ollut mÀÀrĂ€ olla perillĂ€ vasta sunnuntain puolella ja olin ajatellut ettĂ€ yöuni jÀÀ varmasti katkonaiseksi ja sunnuntaille olikin sitten suunniteltu harjoitteluun lepopĂ€ivĂ€. 

LepopĂ€ivĂ€ tuli hyvinkin tarpeeseen sillĂ€ espanjan asunnolla olin vasta aamulla viiden aikoihin. Koneessa torkuttu aika vei lĂ€hemmĂ€ksi Torreviejaa mutta ei sitĂ€ levoksi voinut sanoa. 





                             Sunnuntain lepopĂ€ivĂ€nĂ€ tuli vaan kierreltyĂ€ kaupungilla ja muistelemalla edellisten kertojen reissuja. Oli niin kivaa kun aikaa ei mennyt paikkojen etsimiseen vaan sai heti alkaa viettĂ€mÀÀn lomapĂ€iviĂ€ espanjan arjessa. Olo oli kuin olisin kotiin palannut. Muistan miten sunnuntai aamuna  istahdin parvekkeelle juomaan kahvia, katselin hiljaa ympĂ€rilleni ja sanoin ÀÀneen.... ihanaa olla tÀÀllĂ€ taas. 


           Maanantaina sitten oikeasti palasin Via Verdelle. Asunnoltani siihen oli vain vajaan puolen kilometrin matka.  Se on erityisesti aamuisin hyvin suosittu paikka erilaiseen ulkoiluun. ReitillĂ€ ovat kĂ€velijĂ€t, juoksijat ja pyörĂ€ilijĂ€t kun on vielĂ€ vĂ€hĂ€n viileĂ€mpÀÀ eikĂ€ aurinko ole vielĂ€ korkealla. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


Olin aikaisempina vuosina useana aamuna pukenut juoksukengĂ€t jalkaan ja suunnistanut Via Verdelle. Ja henkĂ€issyt Torreviejan tuulahduksia. SuolajĂ€rvien ja meren vaikutuksesta ilman suolapitoisuus on suuri ja siellĂ€ on helppo hengittÀÀ.  Torreviejassa vallitsevan mikroilmaston terveysvaikutusten vuoksi sinne matkustetaan hoidattamaan erilaisia vaivoja esimerkiksi nivelrikkoa ja hengityselimiin liittyviĂ€ sairauksia. Vaikka terveysvaikutukset eivĂ€t olleetkaan syyni useisiin  vierailuihini, niin tĂ€llĂ€kin reissulla jo  keskiviikkona huomasin ettĂ€ sain pienentÀÀ astmalÀÀkitykseni annostusta.  


Se mistĂ€ nautin ihan valtavasti jokaiselle lenkille lĂ€htiessĂ€ni on se, ettei tarvitse pukea kauhean paljoa vaatetusta. Torreviejassa sataa harvoin enkĂ€ muista ettĂ€ olisin koskaan kastunut treeneissĂ€ni.    Juoksualusta on kuivaa ja sileÀÀ, kevÀÀllĂ€ ei tarvitse odottaa ettĂ€ hiekoitus hiekat on lakaistu pois. Olosuhteet ovat aina hyvĂ€t kun lĂ€hdet ovesta ulos. Ja siitĂ€  on  kiva nauttia   silloin kuin voi.                                                                                                                                                      Via VerdellĂ€ nĂ€kee kaiken tasoisia liikkujia, jokainen voi tehdĂ€ omat juttunsa  omaan tahtiin. VĂ€lillĂ€ musiikit soi niin ettĂ€ tekisi mieli vaan tanssia ja  miten mukavalta tuntuu kun vastaantulija tervehtii omalla                             puhekielelÀÀn.        
                        Maanantai aamuna juoksin ensin kahden kilometrin veryttelyn ennen varsinaista treeniĂ€. Tein pienen kierroksen Parque de la estacion ympĂ€ri. Rauhallinen puisto jossa  oli kukkoja  ja niin kai   kanojakin nokkimassa nurmikolla. Poikani kanssa aikoinaan ristimme sen juuri lintujen takia kukkopuistoksi. SiellĂ€ oli hyvĂ€ tehdĂ€ veryttelyĂ€ ennen Via Verden suoralla tapahtuvaa vetoharjoitusta, 5 x 3 minuuttia kahden minuutin kĂ€veleskely palautuksilla. Loppuveryttelyt sitten taas puiston kautta asunnolla ja kun jĂ€i vielĂ€ hieman vajaata ettĂ€ sain kilometrit tĂ€yteen, kiersin korttelia ja ajattelin miten kivaa kun harjoitukset oli tehty ja oli koko pĂ€ivĂ€ aikaa kaikelle muulle. 
                                                                                                                                                                                         

                     Tiistaille oli vuorossa kevyt 8 km,  Mietin jo illalla ettĂ€ lĂ€hden hieman aikaisemmin liikkeelle kuin edellisenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ sillĂ€ lĂ€mpötila nousisi sitten kuitenkin melko pian kun pĂ€ivĂ€ alkaa paremmin hÀÀmöttĂ€mÀÀn. KesĂ€llĂ€ olin juossut hellemaratonini ja muut treenit joten en sitĂ€ lĂ€mpöÀ pelĂ€nnyt mutta oli kuitenkin miellyttĂ€vĂ€mpÀÀ juosta aikaisemmin. 




LĂ€hdin taas asunnolta rauhalliseen tahtiin. Ajattelin ettĂ€ tĂ€llĂ€ kertaa haluan pÀÀstĂ€ meren ÀÀrelle. Oli kivaa katsella kuinka vastaan tulijoita kĂ€veli tuoreet patongit kĂ€sissÀÀn. Tuoksui ihanalle aamulle ja espanjalainen arki oli alkanut. Lapsia saateltiin kouluun ja heillĂ€ oli pienet perĂ€ssĂ€ vedettĂ€vĂ€t laukut reppujen sijaan. Liikenne oli vilkastunut siitĂ€ mitĂ€ se oli vielĂ€ tuntia        aikaisemmin.                                                                                                                                                Kaupungin lĂ€pi aallonmurtajalle oli matkaa vĂ€hĂ€n vajaa kaksi kilometriĂ€. NĂ€in jo kaukaa ihmisiĂ€ siellĂ€ lenkkeilemĂ€ssĂ€. Aallonmurtaja on lempipaikkani ja nautin joka hetkestĂ€ juostessani  sen pÀÀstĂ€ pÀÀhĂ€n, matkaa edestakaisin siinĂ€ kertyy 3 kilometriĂ€.  




Aallonmurtaja kerÀÀ pitkin pĂ€ivÀÀ ihmisiĂ€ kulkemaan sitĂ€ edestakaisin. Tai vain istumaan ja katselemaan . Itselleni se on paikka jossa tunnen ettĂ€ sydĂ€n pakahtuu. Meren sinisyys rauhoittaa mielen ja saa tuntemaan jotain sellaista mitĂ€ valitettavasti en edes sanoiksi osaa pukea. Mieli lepÀÀ, nauttii  tunnetilassa  ja kun siihen yhdistetÀÀn juoksu ollaan jo tunteideni ylĂ€puolella.                                                                                                                                                                                                         Paluumatkalla juoksin pikkurantaan ja kerĂ€sin siellĂ€ vielĂ€ lopun kilometrejĂ€ ja muistelin miten monet mehujÀÀt siellĂ€ on syöty, SiellĂ€ on tehty hiekkalinnoja ja uitu aalloissa, nĂ€hty miten pilvi ajelehtii auringon eteen hetkeksi. 


                                                   Harjoitusohjelma kulki mukana. VĂ€lillĂ€ sitĂ€ aina katselin.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

           

                                                                                                                                                                                       Voimaharjoittelu    osui keskiviikolle.       Sen myös olin pÀÀttĂ€nyt tehdĂ€ heti aamusta sillĂ€ pĂ€ivĂ€lle oli vielĂ€ kaikenlaista muuta kivaa luvassa.  Ohjelmassa oli takakyykkyĂ€,  yhden jalan polven koukistusta, ylĂ€taljaa, yhden jalan hip thrust, pystypunnerrusta istuen ja pohkeita seisten.                                  TĂ€tĂ€ ohjelmaa olin tehnyt jo kotona ollessanikin ja nyt se kulki mukana Aro Fitness salille.                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                       Kuntosali oli samassa talossa missĂ€ asuntonikin. Olin aikaisempina vuosina asunut samalla alueella joten oli helppo mennĂ€ tuttuun paikkaan. Varsinaista voimaharjoittelu treeniĂ€  en tĂ€llĂ€ salilla kuitenkaan ollut aikaisemmin tehnyt . Olin kĂ€ynyt ryhmĂ€liikunta tunneilla joissa zumbattiin latino popin tahtiin.   Vauhtia ja rytmiĂ€  kyllĂ€ riitti.       Iltaisin salilla nĂ€ki paljon treenaajia mutta                  aamulla siellĂ€ oli  vain pari minun lisĂ€ksi ja voimaharjoittelu ohjelman lĂ€pi vienti oli kivaa. Mukana minulla ei ollut kuin pikku pyyhe ja juomapullo. Katukin oli niin siisti ettĂ€ hiippailin asunnolta  sisÀÀn salille  samoilla Asicsin Magic SpeedeillĂ€ millĂ€ olin juossutkin. 



                             Torstaina  palasin taas Via Verdelle. SÀÀssĂ€ huomasi jo aamulla pienen muutoksen, pĂ€ivĂ€stĂ€ ei tulisi niin kuumaa kuin edelliset. Silti oli ihan t-paita aamu eikĂ€ vaatetusta ollut treeneissĂ€  sen enempÀÀ kuin aikaisemminkaan. 
Aloitin taas kevyen veryttelyn ja herĂ€ttelyn, kaksi kilometriĂ€ alle ennen varsinaista treeniĂ€. Ja koska oli vuorossa vetotreenit oli Via Verde siihen sopiva paikka. 





                  Veryttelyn jĂ€lkeen vuorossa oli 6 x 5 min veto osuus reippaan kovaa. Juoksin viisi minuuttia toiseen suuntaan, perillĂ€ kĂ€veleskely palautus kahden minuutin ajan ja seuraava veto paluu suuntaan. KengistĂ€ sai kivaa potku apua joka toimi Via Verden laatoitetulla reitillĂ€ aivan mainiosti. Sellaisella kohdalla missĂ€ hetkittĂ€in oli enemmĂ€n ulkoilijoita, siirryin asfaltin puolelle juoksemaan.
Loppu verkka treenin jĂ€lkeen nautiskelleen ja jĂ€lleen kuulin itseni sanovan... - ihanaa olla tÀÀllĂ€. 




                             Kotona sitten  istuin pitkÀÀn parvekkeella   ja toivoin ettĂ€ olisin voinut tĂ€llĂ€ kertaa olla matkallani pidempÀÀn. 


Perjantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja koko viikkoon kuului paljon muutakin kuin harjoitusohjelmani. KĂ€vin Athletiq Finland opastuksella katsastamassa Los Balconesissa ihastuttavaa huvilaa ja sen ympĂ€ristöÀ,  tulevaa juoksuleiriĂ€ ajatellen. Sen kattoterassilta oli upeat maisemat ja taivaan sinisyys lumosi mieleni.  Torreviejasta sinne oli vain noin kymmenen kilometrin matka. 










 Viikolla istuin myös tuttujen kanssa kahvilla  ja kĂ€vin Sarin luona kasvohoidossa.  Oli niin kivaa rupatella kuulumisia sillĂ€ edellisestĂ€ kerrasta oli koronan vuoksi vierĂ€htĂ€nyt aikaa. Mutta juttu kuitenkin jatkui melkein siitĂ€ mihin se viimeksi oli jÀÀnytkin .... cuanto tiempo.... cuanto tiempo....


En  tiedĂ€ mistĂ€ se oikein johtuu mutta joka kerta Torreviejassa ollessani alan jo heti miettimÀÀn seuraavaa kertaa. Mietin vaihtoehtoja jotta voisin joskus olla siellĂ€ yhtĂ€jaksoisesti jonkin pidemmĂ€n pĂ€tkĂ€n. PisimmillÀÀn olen ollut reilut kolme viikkoa ja siinĂ€ ennĂ€tti kyllĂ€ ihanasti jo asettumaan. Selaan kalenteria ja lasken lomapĂ€iviĂ€, vuorotteluvapaa vaihtoehtoa unohtamatta. 






                   Torreviejaan olen aina tehnyt omatoimimatkoja, lennot erikseen ja asunnon hankkinut suomalaisilta asunnon vĂ€littĂ€jiltĂ€. LentokenttĂ€ kyydin tilannut heiltĂ€ tai tullut bussilla Alicantesta Torreviejan keskustaan. Paljon riippunut lentojen aikatauluista. Kaupunki itsessÀÀn on hyvin selkeĂ€ ja siellĂ€ sekĂ€ sen ympĂ€ristössĂ€ on helppo liikkua. Linja-autolla pÀÀsee hyvin paikasta toiseen jos sitĂ€ vaihtelua kaipaa. Olen matkustanut erilaisilla kokoonpanoilla, perheen kera, ystĂ€vien kanssa, lapseni kanssa kahdestaan. KevÀÀllĂ€, kesĂ€llĂ€, syksyllĂ€, talvella. EhkĂ€ syksy kuitenkin on lempi ajankohtani. 


                         Lauantai oli matkustuspĂ€ivĂ€. Aika hurahti nopeasti Torreviejan aamusta Helsinki-Vantaan tummaan iltaan. IkĂ€vĂ€ jĂ€i espanjaan mutta oli ihana palata kotiin. Lentokoneessa olin niin uppoutunut kirjaani ja matkan aikana olin sota ajan Pariisissa. VielĂ€ etsin tekstiĂ€ kirjan viimeisiltĂ€ valkoisilta sivuilta, niin jĂ€in - Kirjasto Pariisin SydĂ€messĂ€ - tunnelmiin. 


                               Sunnuntaina olin ottanut tulevan arjen vastaan. Muistellut meren sinisyyttĂ€  ja tarkastanut syksyiset varusteeni. Harjoitusohjelmassa oli kevyt 18 km. Mietin ensin juoksenko koko matkan assulla vai jÀÀnkö maastomaisemiin. Halusin pysyĂ€ rauhallisuudessa ja tein pitkĂ€n hitaan hiekka-, pelto- ja metsĂ€tiellĂ€. LepopĂ€ivĂ€t olivat tehneet tehtĂ€vĂ€nsĂ€ ja juoksu oli ihanan irtonaista ja helppoa. 




Viikon treenit oli paketissa. Mieli oli raukea. Maanantain Via Verde oli vaihtunut kotimetsĂ€n lĂ€heisyyteen. Juoksu oli kulkenut melkein neljĂ€ tuhatta  kilometriĂ€ espanjaan ja samat takaisin. MillÀÀn tavalla muuttumatta, ihan vaan ennallaan ,samana tuttuna, omana juoksunani. Kiitin sitĂ€ matkaseurasta ja tiesin ,ettĂ€ vielĂ€ jonain pĂ€ivĂ€nĂ€ saan kiittÀÀ  uudestaan. 




.....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... lennĂ€ tuhansia kilometrejĂ€  taivaanrannan taa ....🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol