Siirry pÀÀsisÀltöön

Juoksuvieraana SeinĂ€joella....🐞

 

         KĂ€vin viikko sitten lauantaina juoksuvieraana SeinĂ€joella. Matkan pÀÀtarkoituksena oli pojan pelit, joita on aina ihana lĂ€hteĂ€ seuraamaan. Tosin paljon kĂ€yn myös harjoituksissakin. On kivaa yhdistÀÀ kahden urheilijan elĂ€mÀÀ ja kun nuoret itsenĂ€istyvĂ€t, kotona on vĂ€lillĂ€ aika hiljaista. ElĂ€mĂ€ muuttaa muotoaan ja ystĂ€vĂ€t sekĂ€ tyttöystĂ€vĂ€ ovat elĂ€mĂ€nvaiheen ykkösprioriteetit ihmissuhteissa ja niin sen elĂ€mĂ€n kuuluu kulkeakin. Esikoinen ja kuopus ovat itsenĂ€istyneet melko samassa tahdissa ja huomaan molempien kohdalla tunteneeni Ă€idin haikeutta, samalla iloiten elĂ€mĂ€n kulusta. Ne hetket mitĂ€ olen viettĂ€nyt pelikatsomoissa tai ratsastuskilpailujen huumassa, ovat takuulla aivan parasta. 


SeinÀjoki 5/24

       Lauantain aikataulua pohtiessa mietin, teenkö pĂ€ivĂ€n harjoituksen kotona ennen pelimatkalle lĂ€htöÀ vai vasta perillĂ€. Tulin siihen lopputulokseen, koska joukkueen oli oltava paikalla Jouppilanvuoren tekonurmikentĂ€llĂ€ viimeistÀÀn kaksi tuntia ennen pelin alkua, jĂ€isi minulle reilusti aikaa tehdĂ€ oma treeni. SeinĂ€joelta löytyy varmasti juoksurata. Halusin tehdĂ€ satasen vedot radalla, missĂ€ on hyvĂ€ seurata vetojen pituutta. SillĂ€ vĂ€lin kun joukkue teki veryttelyt, minĂ€ pÀÀsin tutustumaan SeinĂ€joen keskuskenttÀÀn. 

En sen kummemmin ollut ennakkoon perehtynyt urheilukentĂ€n sijaintiin. Laitoin Mapsiin haun ja lĂ€hdin ajelemaan. Vaikka pelimatkoja on kuljettu paljon joukkueen bussilla. Oli tĂ€llĂ€ kertaa oman auton vuoro. Tarkoituksena piipahtaa paluumatkalla kylĂ€ssĂ€. 

Kolme ja puoli kilometriĂ€ oli kahden kentĂ€n vĂ€linen matka. Olin tĂ€pinöissĂ€ni pÀÀsemÀÀn ratatreeniin mutta hieman arvelutti kun nĂ€in tekstin ; kentĂ€n kĂ€yttö vain varatuilla vuoroilla. 

NĂ€in ettĂ€ harjoitukset olivat siellĂ€ kĂ€ynnissĂ€ mutta tiedustelin kuitenkin ohjaajalta josko mahtuisin tekemÀÀn harjoitukseni sisĂ€radalla. Ja tĂ€mĂ€hĂ€n sopi heille hyvin... oli kivaa olla juoksuvieraana SeinĂ€joella. 


SeinĂ€joen KeskuskenttĂ€. 

Harjoituksena 2km veryttely + 2  x 5x100m /30 sek  / 3min + 2km veryttely

Harjoitus sujui kivasti ja oli samalla hauskaa seurata kentĂ€n touhuja. RyhmĂ€ teki omat harjoituksensa, minun lisĂ€ksi pari yksittĂ€istĂ€ juoksijaa kiersi radalla. Puitteet oikeinkin hyvĂ€t ja niin olin ennakkoon ajatellutkin. 

Juoksun kanssa on kivaa lĂ€hteĂ€ tutustumaan uusiin paikkoihin ja aina tulee juttua ihmisten kanssa. 


     PÀÀstyĂ€ni takaisin Jouppilanvuoren tekonurmikentĂ€lle oli peli juuri alkamassa. Olen aina yhtĂ€ tĂ€pinöissĂ€ni kun juoksunkin kanssa. VĂ€lillĂ€ tule huudettua TÄYSILLÄ... WUHUU... vaikka yritĂ€nkin hillitĂ€ itseni katsomossa. 

Helsinki Roosters U17 valmiina 🐔

Ennen pelin alkua mietin miten kivaa on heittÀÀ Juoksijan rooli JefuMutsiksi. Olla paikalla rakentamassa yhteisiĂ€ muistoja. Kaiken parasta on se ettĂ€ on pÀÀsyt nĂ€kemÀÀn hetket nasikkapainista  painin kilparyhmÀÀn. Myöhemmin kakkos lajista tuli ykkös laji. Vaikka JefuMutsi on kerran lentĂ€nyt niskalenkistĂ€ molskille, en onneksi ole joutunut pahemmin kokemaan amerikkalaisen jalkapallon taklauksia. 

SeinÀjoki 05/24 ja MK nro 20


      Harjoittelusta on tullut niin elĂ€mĂ€n tapa ettĂ€ minulle on hyvin luontevaa sulattaa tavoitteellinen harjoittelu omaan arkeeni. Olen tĂ€tĂ€  aihetta  pohtinut ennenkin ja se on aihe joka pohdituttaakin. Monesti mietin ettĂ€ olen tavallaan elĂ€nyt ruuhkavuodet kahteen kertaan kun lasteni ikĂ€ero on niin suuri. Nyt kun omaa aikaa on enemmĂ€n kuin ennen, on ihanaa hakea tekemistĂ€ juoksusta. Tilanne oli vielĂ€ toisin neljĂ€ ja puoli vuotta sitten kun pÀÀtin sitoutua harjoitteluun. 

   SeinĂ€joen  peli  loppui MK: n osalta taklaus tilanteessa saatuun kyynĂ€rpÀÀ vammaan. Paluu matkan kylĂ€reissu vaihtui röntgen kuviin ja lÀÀkĂ€ri reissuksi. TĂ€llĂ€ kertaa olin tyytyvĂ€inen ettĂ€ oltiin liikkeellĂ€ omalla autolla. 

KipulÀÀkittynĂ€ kĂ€si kantolenkissĂ€ MK selaili autossa biisejĂ€. Tottuneesti kuuntelen kaikki nuorison suosimat genret. Amispoppi saa vĂ€lillĂ€ jammaamaan auton penkillĂ€ musan tahdissa.  Musiikki taukoaa hetkeksi,  on hiljaista, plĂ€rĂ€tÀÀn valittavaa biisiĂ€ ja kun vihdoin alkaa kuulumaan....

...AIKUINEN NAINEN... molemmat huutaa yhtĂ€aikaa ja alkaa mieletön huutonauru joka saa rakastamaan hetkiĂ€. 



    Röntgen kuvausta odotellessa tapahtuu vahdin vaihto. JefuMutsi lĂ€htee kotiin kun nuoripari jÀÀ yhdessĂ€ odottamaan seuraavaa. 

SĂ€ikĂ€hdyksellĂ€ ja kantolenkillĂ€ selvittiin. Ei murtumaa, ei luksaatiota. 

Oli kivaa kĂ€ydĂ€ SeinĂ€joella juoksemassa ja jefukatsomossa.  


...lennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ juoksuvierailultasi toiseen...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol