Siirry pÀÀsisÀltöön

MK Facade Maantiejuoksu Cup...🐞

 

      MK Facade Maantiejuoksu Cupin viides ja viimeinen osakilpailu juostiin lauantaina 16.3.2024 Vantaalla. Olin pysynyt terveenĂ€ ja sain vietyĂ€ koko Cupin lĂ€pi oikeinkin onnistuneesti. Viimeinen kisa toi minulle oman reittiennĂ€tyksen ja tĂ€mĂ€ antoi hyvĂ€n viitteen tĂ€mĂ€n hetkisestĂ€ kunnosta. 



Kisa aamu herĂ€si kostean sumuisena ja olin tyytyvĂ€inen ettĂ€  viimeiset harjoitukset oli juostu ulko olosuhteissa sateisen viikon aikana. Mieli oli hyvĂ€ ja siltĂ€ tuntui kropassakin.

      Kisakeskuksessa olin taas hyvissĂ€ ajoin. Viimeisen kerran numero 36 lĂ€hti narulta matkaani. Olo oli mukavan kevyt. Viimeiset energiat nappasin pukuhuonella. HartSportin energianamut oli oikeinkin hyvĂ€ juttu. Kisakengiksi valitsin Asicsin magic speedit, samat millĂ€ juoksin syksyn eka kisassa. 




     Tunsin jo veryttelyssĂ€ kropan hyvĂ€n vireen. Maltoin pitÀÀ veryttelyn rentona mutta hallittuna kuitenkin. Tein viimeiset suunnitelmat reitille ja tavoite oli pÀÀstĂ€ lĂ€helle eka osakilpailun aikaa  56.46. 

    Juoksualusta oli hyvÀÀ sulaa assua. Juoksuasu sopivan kevyt ja reitillĂ€ totesin sen toimivaksi. Ohuet pitkĂ€t trikoot, sukat, pitkĂ€hihainen juoksupaita, ohut tuulen pitĂ€vĂ€  liivi, panta ja kynsikkÀÀt. MitÀÀn ylimÀÀrĂ€istĂ€ en kantanut mukana. 

    Startti pamahti ja joukon mukana juostessa into oli piukalla mutta onneksi tajusin rauhoittaa juoksun omalle tasolleni. Tiesin ettĂ€ paluu matkan ylĂ€mĂ€kivoittoisuus vaatii paukkuja loppuunkin ja matka on pitkĂ€. Pari kilometriĂ€ rauhassa ja kun kroppa tottui taas jatkuvaan veekoo sykkeeseen meno oli omaa hyvÀÀ juoksuani. Keskityin kĂ€sien liikkeeseen etten jÀÀdytĂ€ olkapĂ€itĂ€ ja muistutin polvea nousemaan. Vitosen kÀÀntöpaikalla olin helpottunut ja toivoin pÀÀsevĂ€ni edes alle 57. Kilpailin itseĂ€ni vastaan eikĂ€ sÀÀ tai lumimöhjöt hidastaneet tĂ€llĂ€ kertaa. Muutamat vastatuulen puuskat saivat  jalkaa polkemaan vahvemmin. 



      Kelloa en katsonut juostessa oikeastaan lainkaan. Lopun kahden kilometrin huohotus saa haukkomaan. Ja kun viimeisen nousun mutka oli ohitettu, tuntui helpottavalta, kohta maalissa.  Olisi ollut niin kutkuttavaa katsoa kelloa ja arvioida loppuaikaa mutta pidin itseni jĂ€nnityksessĂ€ loppuun saakka. Nyt ei tehdĂ€ ylimÀÀrĂ€isiĂ€ liikkeitĂ€ vaan jatketaan. 

Loppukiriin kiihtynyt vauhti, kuulen  kuulutuksen ja cupin maaliviiva ylittyy viidennen kerran. Taivaallinen  tunne, thats it. 

        Olin pÀÀsyt tavoitteeseeni ja hieman enemmĂ€n. Oma reittiennĂ€tys parani 1 min 12 sek, kello pysĂ€htyi aikaan 55.34. Tiesin ettĂ€ varaa vielĂ€ jĂ€i, olin juossut sarjan helpointa juoksua. 

Cupin lopputuloksissa olin sarjani kakkonen ja palkintosija oli juostu sitkeydellĂ€. 

đŸ“·Petteri Jokela x 4

Tajusin Cupin aikana ettĂ€ tĂ€ssĂ€ tarvitaan sitoutumista. Ai jai miten kivaa olisi ollut jÀÀdĂ€ peiton alle kun mittari nĂ€ytti aamulla -18. Maaliin  tultiin polvet hieman  huurussa ja pisteitĂ€ oli kerĂ€tty siitĂ€kin juoksusta kymmenen. 

Oli jĂ€nnÀÀ nĂ€hdĂ€ miten keliolosuhteet ja oma vire vaikuttivat milloinkin. Tutuksi tullut reitti sai taktikoimaan  mutta myös taistelemaan. Omissa juoksuissani nostan tĂ€mĂ€n Cupin  korkealle. Arvostan sitĂ€ paljon enemmĂ€n kuin yhtĂ€ lĂ€pi juostua maratonia. MillĂ€ mittarilla sitĂ€ katson, on sitoutuminen. Samalla arvolla sitoudun myös harjoitteluun. 

Cupin aikana oli kivaa tutustua uusiin ihmisiin. Tavata vanhat juoksututut ja pitÀÀ myös  kisaamisen virettĂ€ yllĂ€. Oli ihanaa nauttia hyvin jĂ€rjestetyn tapahtuman tarjontaa ja tietÀÀ jos terveenĂ€ saan juosta, juoksen samaa Cupia seuraavallakin kaudella. Nyt on tavallaan kiva vĂ€hĂ€n hengĂ€htÀÀ, sillĂ€ kyllĂ€ viisi osakilpailua omansa otti. Suunnata katseet taas seuraaviin.. 




Ja huutaa vaikka ilmaan ne tutut wuhuu... nauttia nĂ€yttelemĂ€ttĂ€ juoksun tuomaa iloa ja jakaa sitĂ€ jokaiselle edes hitunen. SillĂ€ se tunne joka kulkee sieluni ja kroppani lĂ€pi, ei ole mahdollista missÀÀn muualla. 

Juoksemassa... sitĂ€ minĂ€ olen.... 


LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ Juoksemassa ja huudata sitĂ€ wuhuuta huomennakin... 🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol