Siirry pääsisältöön

Kesäjuoksuista Kinvara neljäätoista...🐞

 

        Aika kiva viikko takana vaikka harjoittelussa huomaa omat haasteet ja ihanuudet nyt kun taas määrää ja tehoa on lisätty takaisin harjoitteluun. Kohta on kulunut kuukausi maratonista. Samalla kun treenit ovat hyvin käynnissä oli kivaa päästä tutustumaan itselleni uuteen tuttavuuteen... Saucony. 


📷kemir

             Alku viikon treeneinä oli kevyttä perusjuoksua. Mukana koordinaatioita ja hyppelyjä ja kun päästiin kohti loppu viikkoa oli seassa myös vauhtikestävyyttä ja viikon pitkistä. 

Ihan vielä ei olla niissä tuntemuksissa joissa harjoitus kuin harjoitus leijailuttavat treenin jälkeen. Tuntemus on vähemmän takkuisesta lennokkaaseen. Olen joutunut kuuntelemaan kroppaa ja välillä keventänytkin tarpeen mukaan. Jos sykkeet ovat lähteneet laukalle, olen rauhoittanut ja hidastanut vauhtia. Tämän huomasi kahtena viimeisenä päivänä jolloin ihana kesäaurinko on paistanut paahtavan kuumasti.  Eikä kuumassa juoksu mielestäni mitään kamalaa ole kun siihen tottuu. Toki vauhtia joutuu vähän tiputtamaan mutta se onkin vain vauhtia. Muistan miten kuumaa oli talvella juosta matolla kun pannuhuone on seinän toisella puolella. Ensimmäisillä mattojuoksuilla laitoin viilentäjän päälle mutta lopulta ajattelin että kyllä ne helteet taas kesällä tulee ja jatkoin sisällä juoksua ilman viilennintä. 

Viikko sai mukavaa vaihtelua kun Hyvinkään Juoksijoiden yhteislenkin yhteyteen oli järjestetty Sauconyn kenkäesittely ja jokainen halukas pääsi testaamaan kenkiä yhteislenkin reitille koko matkan ajaksi. 

📷SauconySuomi

📷SauconySuomi

       Oli mielenkiintoista kuunnella eri mallien esittelyä ja päästä tarkastelemaan kenkiä lähemmin. Onneksi sää suosi ja meillä oli hyvin aikaa sovitella kenkiä ennen yhteislenkin alkua. 
    Itse kiinnostuin mallista Kinvara 14. Kevyt kenkä 4mm droppilla. Koska juoksen tällä hetkellä paljon 0-5mm droppin kengillä ajattelin lähteä testilenkille Kinvaralla. Toki juoksen myös vaihtoehtoisesti korkeammallakin droppilla ja vaihtelen kenkiä aina vähän treenin mukaan. 
 
     Kenkä sujahti jalkaan kuin sukka, oli mukavan kevyt ja jalka asettui kenkään istumaan aivan kuin istutettu. Ensi tuntuma oli hyvin luonteva. Ei mitään hierryksiä tai puristuksia. Koko oli juuri oikea. Eikä oikein nauhojakaan tarvinnut säädellä. Ihan kuin olisin juossut niillä ennenkin. 
       Lähdin mukaan ryhmään joka juoksi rauhallisen 8km lenkin, toinen ryhmä juoksi kympin. Juostessa oli kivaa jutella kaikkea kivaa juoksujuttua ja vähän muutakin. Kertoa ja kuulla kuulumisia ja toki mielenkiintoista tietää miltä muiden testikengät tuntuivat. Yhteislenkki hujahti rupatellessa nopeasti mutta se oli kivan riittävä kenkätestiin. Vähän niinkuin olisi ollut koeajolla ja niinhän sitä taidettiin olla. Itse tykästyin kovasti Kinvaraan joka osoittautui hyvin istuvaksi, vakaaksi, kevyeksi ja mukavan näppäräksi. Kimmoisa, rullaava ja mukavasti eteenpäin vievä. 

      Viikon pitkiksellä oli taas kivaa palata pitkän lenkin harjoitteluun. Vaikka nykyään oma intohimoni onkin enemmän vauhtikestävyys harjoittelussa. Pitkä lenkki on samalla  sitä oman ajattelun pohdintaa. Ja sitä nauttii siitä miten kroppa jaksaa vaikka lopussa olisi väsynytkin. 



       Auringon paahde pisti välillä juoksemaan varjoisinta puolta ja juomaa meni taas enemmän kuin talvella. Melkein hellekelin eväänä 18km pitkiksellä oli Dexalin urkkajuoma ja pari geeliä. Karhea valkea suola nousi taas iholle ja jos pidempään olisin juossut, olisin ottanut suolaakin. 

On kivaa olla taas kiinni harjoittelussa. Katsoa siihen seuraavaan etappiin. Ja täytyy kyllä myöntää, että kovasti minä tänään mietin ihan koko omaa juoksemistani. Se on kuitenkin tässä nyt ja näin tästä jatketaan. 


... Lennä lennä Kesäkerttu... lennä nyt innoissasi tästä jatkamaan...🐞

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              Edellistä kirjoitustani päättäessä mietin, olisiko se pitänyt päättää vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta heräsin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtäkkiä Polarin kello näyttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin että no näyttää mitä näyttää ja mietin että kello on ollut yöllä huonosti kädessä tai jotain muuta  ja vempeleitä ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidä liikaa tuijottaa.       Hyppään edellisen postauksestani kohdasta siihen mitä en siis vielä kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljän aikaan perjantai iltapäivällä pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmä oli. Säädin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kädet täristen hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennätti vielä merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltävän yön pienessä horroksessa ja olin tosi väsynyt. Ajattelin että sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielä viileämpää ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiä on  vähemmän liikkeellä.         Sunnuntaina heräsin  kuitenkin pienessä kurkkukivussa eikä olo ollut yhtään levänneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jälkeen on ollut samanlaisia oireita. Epäilen että astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                Päätin jättää pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopäivä ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinä toivottavasti pääsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista päivä on kulkenut aikojen saatossa epäonnen päivänä. Vaikkei oma päiväni vielä päätökseen olekaan kulkenut se heräsi minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet täysin normaaliksi sairasteluiden jälkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herätelty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lääkärin ohjeet ja tänä aamuna uskalsin toivoa että startti tapahtuu huomenna. Lopullinen päätös tehdään vasta kalkkiviivoilla.  Ensimmäisen kerran voin sanoa etten jännitä yhtään. Etenen juuri niinkuin edetä voin. Viimeinen herättely lenkki odottaa vielä ja minä keskityin vain lomapäivän olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkä huomenna juostaan ensimmäistä Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol