Siirry pÀÀsisÀltöön

Kaarinan RataUltraa..... 🐞

                     Kaarinan RataUltra oli neljĂ€s ultramatka omien juoksujeni joukossa. Olin tyytyvĂ€inen sillĂ€ hetkellĂ€ kun kiinnitin numeroa vyölle ja lĂ€hdin astelemaan starttialueelle. Jalkavammaa ja pientĂ€  sairastelua oli kulkenut matkassa viime syksystĂ€ tĂ€hĂ€n kevÀÀseen. Olin ehkĂ€ enemmĂ€n tĂ€pinöissĂ€ni kuin koskaan aikaisemmin ja silti epĂ€varmuus jyskytti taka-alalla.


                          Kisa aamuna tunnustelin olotilaani ja totesin etten ole terĂ€vimmillĂ€ni eikĂ€ pĂ€ivĂ€n vire ole sellainen mitĂ€ olisin toivonut. TĂ€mĂ€n sain huomata matkan aikana juostessani 6 tunnin rataultraa.

                        KevÀÀn ensimmĂ€iset lĂ€mpimĂ€t kelit yllĂ€ttivĂ€t pari viikkoa ennen kisaa ja tĂ€mĂ€ sekĂ€ siitepölyt vaikuttivat  siihen ettĂ€ jouduin titrailemaan astmalÀÀkkeeni ja sain sen kyllĂ€ ihan ok tasolle ennen kisan alkua. TöissĂ€ vallinnut  stressaava kausi vaikutti myös palautumiseeni ja huomasin tĂ€mĂ€n viimeisten viikkojen aikana. Kevyen  jakson otin niin kevyesti kuin vain voin. KisapĂ€ivĂ€n aamuna oma arvio vireelle oli se ettĂ€ lĂ€hden matkaan hyvĂ€n - tyydyttĂ€vĂ€n vĂ€limaastosta.




Oltaisiin hyvin keretty ajamaan autolla Kaarinaan kisapĂ€ivĂ€nĂ€kin sillĂ€ starttini oli vasta klo 14.00. Minusta on kuitenkin aina kivempi olla kisapaikalla jo hyvissĂ€ ajoin ja saa rauhoittua, ei ole viime hetken hĂ€sÀÀ varusteiden ym. kanssa. Varsinkin pitkien kisojen ollessa edessĂ€, pyrin yöpymÀÀn lĂ€hellĂ€ kisapaikkaa.  Se on mielestĂ€ni kuin irtiotto arjesta ja ihan kuin olisi pienellĂ€ minilomalla. 

Aika usein lĂ€hden yksin kisamatkalle mutta nyt pyysin ettĂ€ mieheni lĂ€htisi mukaan. HĂ€nellĂ€ sattui olemaan sellaiset työvuorot ettĂ€ reissu onnistui. Edellisen kerran hĂ€n oli huoltojoukoissa  2018 kun juoksin YllĂ€ksellĂ€ 37km polkukisan. Silloin mökkeiltiin Ranualla ja se meni vĂ€hĂ€n niin kuin "samalla".




Perjantai iltana asetuttiin Kaarinan keskustassa sijaitsevaan Kivitaskuun. Kiva pieni hotelli ihan kisapaikan lĂ€heisyydessĂ€. 
Ovikoodilla pÀÀstiin sisÀÀn ja kaikenmaailman kantamukset pihalla nauratti kun mietin ettĂ€ mitĂ€ ihmeen tavaraan meillĂ€ onkaan mukana tĂ€mĂ€n yhden yön vierailun varalla. Kassit rempallaan tuntui ettĂ€ jĂ€nnitys sen kuin vain nousi. 

Tosin olin ottanut varusteita mukaan aikamoisen mÀÀrĂ€n. Mielummin niin kuin se ettĂ€ sitten kisapĂ€ivĂ€nĂ€ huomaat ettĂ€ jotain puuttuu. Muistan sen kun osallistuin yhdelle Helsinki City Marathonille, juoksukenkiĂ€ vaihtaessa huomasin ettĂ€ pohjalliset on jÀÀnyt kotiin. Oli ihan hullua lĂ€hteĂ€ matkaan ilman niitĂ€ ja muistan miltĂ€ tuntui kun keskeytin matkan 30 km:n kohdalla jalat kipeinĂ€ ja istuin autossa joka palautti                                                                                                             keskeyttĂ€neitĂ€  maalialueelle.




              
                    Illalla sitten tein vielĂ€ ihan kevyen veryttely lenkin parilla lyhyellĂ€ avaavalla vedolla. Fiilis oli hieno ja leppoisa, juoksin suoraa pĂ€tkÀÀ,  edestakaisin ja huomasin miten kovin aurinko lĂ€mmitti. SÀÀ tiedotuksen +16 astetta tuntui kyllĂ€ ihan helteiseltĂ€ ja mustat trikoot imivĂ€t kaiken kuumuuden. Onneksi oli sentÀÀn lyhyt hihainen paita pÀÀllĂ€. Tuuli pöllytti niin katupölyn kuin siitepölynkin sekaisin ja hotellille palattuani huomasin miten  ÀÀni oli taas kĂ€heĂ€nĂ€. Illan aikana sitten sisĂ€tiloissa se hellitti mukavasti. 







 

                                  Kisa aamuna herĂ€sin melko mukavasti nukutun yön jĂ€lkeen. Aamupalalle kömpiessĂ€ tunsin miten kivasti jĂ€nnitys kiusasi. Joka kerta sama juttu. Ruokahalu pois, oikeastaan koko edeltĂ€vĂ€n viikon. Olin pakottanut itseni syömÀÀn karkkia ja tankkaamaan Maltolla , silti tuntui etteivĂ€t nekÀÀn mene alas. Olin nesteyttĂ€nyt koko viikon ja tuntui kuin olisin ollut aalloilla kelluva tynnyri. Olin ylitankannut. Olo ei ollut kevyt. Söin kuitenkin ihan normaalin aamiaisen mitÀÀn lisÀÀmĂ€ttĂ€ tai pois jĂ€ttĂ€mĂ€ttĂ€. EnÀÀ on turha tehdĂ€ mitÀÀn muuta kuin vĂ€lttÀÀ ylilyönnit. Olisi pitĂ€nyt olla tarkempi tankkauksen kanssa mutta tuo viikon kestĂ€vĂ€ ruokahaluttomuus sotkee herkĂ€sti kaiken. EhkĂ€ pÀÀsen siitĂ€ joskus yli. 

                                Aamupalalla vaihdetiin Maaritin kanssa juoksukuulumisia ja itse kisa alkoi tuntumaan aina vain todellisemmalta. Joka tapauksessa sen hetkiset tunnetilat ovat niitĂ€ joita kaipaan. On kivaa olla siinĂ€ tilassa jossa ei tiedĂ€ kuinka tulee kĂ€ymÀÀn, selviĂ€nkö, pĂ€rjÀÀnkö vai joudunko pettymÀÀn, nöyrtymÀÀn. Uteliaisuus pakottaa katsomaan miten kĂ€y. 






                                 EnsimmĂ€iset ultramatkani olin juossut maastossa ja poluilla. Muistan miten aina ajattelin kuinka helppoa varmaan radalla juoksu on.  Nyt muutamat kisat ja pitkĂ€t harjoitukset radalla juosseena kumoan tuon luuloni. Itse koen ettĂ€ radalla juokseminen toisaaltaan on rankempaa kuin maastossa. Radalla ei tule maaston vaihtelua jossa lihaksistoni  saa erilaista Ă€rsykettĂ€ ja kroppani tietyt osat saavat palauttavaa lepoa aina vuorotellen. Luulen ettĂ€ maastossa  matka vain taittuu vaikka siellĂ€ olenkin paljon hitaampi. TĂ€mĂ€ on siis vain minun kokemukseni juoksualustojen eroista. 

                           Noin yhden aikaan lauantaina kĂ€velin kisatoimistolle noutamaan numeroni. SÀÀ oli puolipilvinen, asteita noin +10. Katselin kaukaa kun aamulla klo 8.00 juoksunsa aloittaneet 6 tunnin ja 12 tunnin juoksijat kiersivĂ€t rataa. Kohta olisin siellĂ€ minĂ€kin. Ja voihan wau mikĂ€ innostus pomppasi rintaani. Olkoon vire mitĂ€ tahansa, kisaan on kiva startata. Kisa alueella viimeinen tunti kului nopeasti. Oli kivaa tavata juoksututtuja ja jutella kuulumisia. Juuri ennen starttia muistan miten Maarit sanoi ettĂ€ tunnin pÀÀstĂ€ on jo kivaa. Ja nĂ€in siinĂ€ kĂ€vi.





                           LĂ€hdin matkaan  vĂ€hĂ€n samalla suunnitelmalla kuin maratonille. EnsimmĂ€inen kymppi maltillisesti. Juoksu rullasi kivasti mutta totesin ettĂ€ syke/vahti ei ollut sitĂ€ mitĂ€ olin alkuun suunnitellut. MennÀÀn sitten sillĂ€ mitĂ€ tĂ€lle pĂ€ivĂ€lle on annettu. Olin taas suunnitellut ettĂ€ tankkaan urheilujuoman aina 20 minuutin vĂ€lein jonka olin kokenut hyvĂ€ksi vĂ€liksi niin treeneissĂ€ kuin helmikuussa juostulla APK-Hallimaratonin puolikkaallakin. Ratajuoksussa minun pitÀÀ vĂ€hĂ€n miettiĂ€ juomien vĂ€li, tankkausmahdollisuus kun on joka kierroksella. Sen opin toissa syksyn Joensuun Night Runin 12 h kisassa jossa oma juomavĂ€li jĂ€i aivan turhan pitkĂ€ksi. Tein itsekseni sellaisen hoitsun nestelaskun ja se on ollut minulle sopiva. TĂ€mĂ€n laskukaavan mukaan nautin nestettĂ€ n. 1800 ml /6h + geelin jĂ€lkeen ottamani pieni hörppy nostaa nestemÀÀrĂ€n lĂ€helle 2000 ml:Ă€. Toki jos sÀÀ olisi ollut toisenlainen olisin muuttanut suunnitelmaani. 

                               EnsimmĂ€isen tunnin aikana olin juossut n. 8.94 km. Se oli itselleni melko hyvÀÀ suoritusta. Kymmenen kilometrin kohdalla lĂ€hdin hieman kiihdyttĂ€mÀÀn . Toinen ja neljĂ€s tunti olivat koko kisan  nopeimmat juoksuvauhdit. Juoksin radalla 5 ja juoksu oli rullaavaa ja ponnekasta. Ulkopuolinen voisi nĂ€hdĂ€ ettĂ€ tuohan juoksee vain mutta koko ajan sitĂ€ tekee pÀÀllĂ€ suunnitelmaan ja tarkkailua, ehkĂ€ juuri tĂ€stĂ€ johtuen kuusi tuntia kuluu kuin hujauksessa. Se ettĂ€ laskee juomavĂ€lin, huomio milloin energia geelin ottaa ja mitĂ€ muuta voin tehdĂ€ ettei juoksu aivan puuduta kun puuttuu maaston antama vaihtelu ja maisemat. 

                       Koko juoksun ajan tein pientĂ€ rytmin vaihtoa ja pyrin tĂ€llĂ€ ennalta ehkĂ€isemÀÀn lihaksiston yksitoikkoista vĂ€symistĂ€. Aina sillĂ€ kierroksella mille urheilujuoman tankkaus osui kiihdytin koko kierroksen vauhtia jotta pysyisin keskimÀÀrin samassa vauhdissa kuin sellainen kierros missĂ€ ei pysĂ€hdystĂ€ tule. Geelin otin puolen tunnin vĂ€lein vyölaukusta melkein lennossa. 




                       Juoksusuuntaa vaihdettiin kolmen tunnin vĂ€lein ja meillĂ€ kuuden tunnin juoksijoilla se luonnollisesti osui kohdalle vain kerran. Se teki hyvÀÀ ja jotenkin oli taas uudessa vireessĂ€ vaikka juostut tunnit toki jo tuntuivatkin. Kolmen tunnin kohdalla olin juossut 26.65 km. Samalla kun suuntaa vaihdettiin niin huomasin ettĂ€ oman kellon gps alkoi jotenkin edistĂ€mÀÀn. NĂ€ytti juoksuvauhdiksi enemmĂ€n mitĂ€ tiesin juoksevani. Kello edisti oikeastaan koko loppukisan ja sen toki huomasin myös kierroksia taululta seuraamalla. 

                 Suuntaa oli vaihdettu ja oma kelloni nĂ€ytti jotain 27 km, tuli huono olo, geelit alkoivat Ă€llöttĂ€mÀÀn juuri samalla tavalla kuin Joensuussakin pari vuotta sitten. Tiesin ettĂ€ nesteytys oli hyvĂ€. Hikoilin ja pieni karhea suolakerros nousi iholle. Otin ensimmĂ€isen suolakiteen ja imeskelin sitĂ€ hiljaa. Olen aina kĂ€yttĂ€nyt suolakiteitĂ€ suolatablettien sijaan. Haluan tuntea suussa suolan maun ja joka kerta huomaan miten se helpottaa ja niin helpotti nytkin. Minulla on aina vyöllĂ€ pieni rasia missĂ€ on karkeaa merisuolaa. Muutaman kiteen otin vielĂ€ kisan loppu puolella ja se riitti hyvin. Geelit jouduin jĂ€ttĂ€mÀÀn ja keskityin siihen ettei yhtÀÀn urheilujuomaa jÀÀ vĂ€liin. Tailwind oli erinomainen tĂ€llĂ€kin kertaa. 

                          Hetkellinen huono olo meni ohi. Psyykkisesti Ă€rsytti kun oma kello nĂ€ytti juostua matkaa enemmĂ€n mitĂ€ tulostaulu nĂ€ytti. Varsinkin siinĂ€ vaiheessa kun maratonin olisi pitĂ€nyt olla jo juostuna. Se on sellaista henkistĂ€ painia asian kanssa. PitÀÀ vain juosta ja lakata miettimĂ€stĂ€ sitĂ€ mitĂ€ pitĂ€isi olla juostuna. Juosta vaan niin kauan kuin aikaa on jĂ€ljellĂ€. Maratonin jĂ€lkeen myös tuli sellainen ensimmĂ€inen taistelun hetki ja vauhti alkoi hidastumaan. SiinĂ€ vaiheessa pÀÀtin ettĂ€ muutan vĂ€hĂ€n rytmiĂ€ ja unohdan hidastuneen vauhtini. Aloin juoksemaan aina kahden muovimerkin vĂ€lin tĂ€mĂ€n hetkisellĂ€ vauhdilla ja aina yhden vĂ€lin juoksin reippaammin. TĂ€tĂ€ tein jonkin aikaa kunnes taas vaihdoin juoksuvauhdin tasaiseen juoksuun. TĂ€mĂ€ myös virkisti sillĂ€ juoksu painoi kyllĂ€. Vaikka juoksu painoikin niin silti minĂ€ nautin. Nautin myös niistĂ€ tuskaisista hetkistĂ€ jolloin ajattelin ettĂ€ en kyllĂ€ enÀÀ tĂ€llaisiin lĂ€hde. LĂ€hden silti. 

                      Viiden tunnin jĂ€lkeen alkoi vahvasti tuntumaan siltĂ€ ettĂ€ olisin halunnut kĂ€vellĂ€ enemmĂ€n. Olin juossut koko ajan paitsi silloin kun otin urheilujuoman 20 min vĂ€lein. HuoltopöydĂ€ltĂ€ roskikselle kĂ€velin tarkoituksella pienen pĂ€tkĂ€n samalla kun join juomani. Laskin kuitenkin ettĂ€ jos nyt siirryn kĂ€velemÀÀn en saa tavoitettani 50 km tĂ€yteen. Asetin 50 km tavoitteeksi sillĂ€ pari vuotta sitten Joensuu Night Runilla kuuden tunnin kohdalla matkaa oli kertynyt 47 km. Minusta tĂ€mĂ€ tavoite oli oikeinkin realistinen. Parhaassa pĂ€ivĂ€n kunnossa olisin mielestĂ€ni pystynyt parempaankin.  

                    NeljĂ€nkymmenenkahdeksan kilometrin kohdalla mieheni saapui kisapaikalle. Juoksuni aikana hĂ€n oli kĂ€ynyt sukulaisten luona kylĂ€ssĂ€ ja pyörĂ€htĂ€nyt Paraisilla. "meneekö vielĂ€ kierros" hĂ€n huuteli. En vastannut mitÀÀn vaan jatkoin vain matkaani. Naamasta varmasti nĂ€ki ettei nyt kysellĂ€ mitÀÀn. 




                SiinĂ€ vaiheessa kun sain toimitsijalta puisen kapulan missĂ€ oli kisanumeroni nautin ajatuksesta miten vĂ€hĂ€n enÀÀ on jĂ€ljellĂ€ ja kaikki on mennyt oikeinkin hyvin mutta viisikymppiĂ€ ei ole vielĂ€ tĂ€ynnĂ€. Jatkoin juoksua ja ajattelin etten enÀÀ katso kierrostaulua lainkaan. Jalka painoi eikĂ€ totellut enÀÀ niin hyvin vaikka kuinka kĂ€skytin. Vauhti oli hidastunut vaikka yritin pitÀÀ samaa rytmiĂ€ yllĂ€. Enkö oikeasti voinut muistaa miten rankkaa tĂ€mĂ€ kuitenkin on. Rankkaa ja ihanaa samalla. Se ettĂ€ pystyin yllĂ€pitĂ€mÀÀn suhteellisen hyvÀÀ juoksuasentoa yllĂ€, auttoi minua lopun juoksussa valtavasti. Kiitin joka ikistĂ€ voima- ja tekniikkaharjoittelua jotka olin sĂ€ntillisesti pyrkinyt tekemÀÀn harjoitusten aikana. 




         Sitten kuulutettiin; viimeinen minuutti jĂ€ljellĂ€. Urakka on lopuillaan. MitĂ€ kaikkea ajattelinkaan tuon minuutin aikana. SiinĂ€ vaiheessa kun tiesin lĂ€hteneeni viimeiselle kierrokselle, kiihdytin vauhtia ja pÀÀtin pitÀÀ vauhdin niin kauan kuin pilli viheltÀÀ. Tuo minuutti tuntui ikuisuudelta ja yhtĂ€kkiĂ€ ajatukseni hyppĂ€si Juoksukoulun vetotreeneihin. Miten pitkĂ€ se minuutti onkaan? Niin kuin en olisi sitĂ€ tietĂ€nyt. 











Kun pilli soi ja maaliviiva ylittyy, tĂ€ssĂ€ tapauksessa puukapula jÀÀ siihen paikkaan missĂ€ aika loppuu ja nĂ€in saadan mitattua virallinen tulos, kierrokset + metrit kuluvalla kierroksella. Olin niin jĂ€ykistynyt juoksuasentooni ettĂ€ alas kyykkÀÀminen palikan tiputtamiseksi oli viimeinen rutistus. Ja kun palikka oli maassa olin saanut sen mielettömĂ€n fiiliksen mitĂ€ nĂ€mĂ€ kisat antaa. Ja sen miksi vaan on niin mahtavaa treenata juuri nĂ€itĂ€ varten. Minusta on ihanaa asettaa itseni kisaamaan kanssani niin kuin olen monta kertaa sanonut. KaRulla kisasin kyllĂ€. Halusin luovuttaa, saavuttaa vĂ€hemmĂ€n mutta en antanut itselleni periksi, koska halusin pÀÀstĂ€ tavoitteeseeni. Juoksin todella paljon pÀÀllĂ€, kun tuntui raskaimmalta keskityin vain yhteen askeleeseen ja siitĂ€ taas seuraavaan. Suljin kaiken ulkopuolisen ja kun kuuliin hevimusaa kaiuttimesta, huomasin miten se Ă€rsytti vaikka hevistĂ€ tykkÀÀnkin. Minulle se ei sopinut siihen hetkeen ja onneksi olin ohittanut kaiuttimen melko nopeasti. Oli ihanaa kuulla kannustusta ja kun juoksin viimeisen kierrokseni kiriĂ€, niin voi miten se tuntui antavan voimaa. Olin juossut hyvĂ€n tasaisen juoksun. Olin onnistunut vauhdin sÀÀtelyssĂ€ ja lopulta kisan aikainen tankkauskin sujui loppuun asti  hyvin. Hikoilin loppuun saakka, pienen pieni virtsahĂ€dĂ€n tunne oli hyvĂ€ eikĂ€ se ollut millÀÀn tavalla hĂ€iritsevĂ€. 

Kisan jĂ€lkeen join heti palautusjuoman, vettĂ€, mehua, söin sipsiĂ€ ja pari patukkaa suklaata ja join pullon cocista. Ja voihan wau miten hyvĂ€ olo siitĂ€ tuli. Ruokailu tĂ€mĂ€n pÀÀlle hieman myöhemmin. Ei mitÀÀn vaivoja missÀÀn, ei rakkoja varpaissa. Ainut oli se ettĂ€ kun jĂ€in paikalleni niin se jĂ€ykisti. 







                       On aika hauskaa verrata kuvaa startista ja maalista. Tunnetila on jotain sellaista mihin en voi pÀÀstĂ€ millÀÀn muulla tavalla kuin juoksemalla. Jos vain voisin kertoa millainen se on niin huutaisin sen maailmaan. Se on jotain niin ainutlaatuista juuri sillĂ€ hetkellĂ€, vaikka jo usein koettu mutta silti tosiaan niin hirvittĂ€vĂ€n ainutlaatuinen. Alkuun sitĂ€ ihanaa riemua ja maalissa se mieletön raukeus. Olin antanut jotain itselleni, ihan vain mulle itelle. TĂ€ssĂ€ samassa  muistin pĂ€tkĂ€n Saint Paulin katedraalin seinĂ€lle  v.1692 kirjoitetusta :

" ....jos vertaat itseÀsi muihin, niin ÀlÀ tule turhamaiseksi tai katkeraksi, sillÀ aina on ja tulee olemaan suurempia ja pienempiÀ persoonia kuin sinÀ. Iloitse suorituksistasi samoin kuin suunnitelmistasi... "


On ihanaa ettĂ€ voin tĂ€ssĂ€ kaikessa arjessa olla kaverit juoksuni kanssa. Ja jos juoksuni nyt loppuisivat voin jĂ€lleen kerran sanoa ettĂ€ se on antanut minulle ihan valtavasti. Juostaan niin kauan kuin saa ja voi. TĂ€ssĂ€ iĂ€ssĂ€ pitÀÀ olla tyytyvĂ€inen jokaisesta terveestĂ€ pĂ€ivĂ€stĂ€ ja nauttia kun askel vielĂ€ irtoaa alustastaan. Juoksuvalmentaja Pasi PÀÀllysaho tekee minulle niin hyvin sopivan harjoitusohjelman ja luotan tĂ€ysin hĂ€nen ohjaukseen.  Olen myös panostanut kehonhuoltoon enemmĂ€n kuin aikaisemmin. Viime elokuusta olen kĂ€ynyt sÀÀnnöllisesti neljĂ€n viikon vĂ€lein Urheiluhieroja Pekka Tynin vastaanotolla. Huomaan miten kireydet ovat helpottaneet ja palautuminen parantunut. Viime maanantaina kĂ€vin RataUltran jĂ€lkeen hĂ€nen kĂ€sittelyssÀÀn  ja tiistaina olo oli juuri sellainen ihanan ilmava ja kevyt, ihan valmis vaikka juoksemaan. Juoksemaan en kyllĂ€ vielĂ€ lĂ€hde. Kunnioitan lepoviikon ja siirryn juoksuun vasta siinĂ€ vaiheessa kun se harjoitusohjelmaan on kirjoitettu. 




NĂ€in siinĂ€ sitten kĂ€vi.  Tulos 50.653 km. Voi miten kivaa minulla oli. Olen leijaillut siinĂ€ kivassa koko viikon. Olen ollut niin innoissani etten ole edes kyennyt kirjaa lukemaan, enkĂ€ edes tĂ€tĂ€ blogipĂ€ivĂ€kirjaani kirjoittamaan. Olen sulatellut ja tunnustellut, muistellut hetkiĂ€ kympin, kahdenkympin, kolmenkympin, neljĂ€nkympin ja viidenkympin kohdilta. Omia etappejani joita jo talvella matolla juostessani mielessĂ€ni harjoittelin. 


 
Kiitos Finnish Marathon Runners / UltraFinn hyvin jĂ€rjestetystĂ€ kisasta. Ensi vuonna juostaan taas. 

đŸ“·Eksu ja yksi selfie 


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu....  rataultralta seuraavaan maratoniin....  🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol