Siirry pÀÀsisÀltöön

Asics...This Is For Me....🐞


                                 PitkÀÀn epĂ€vakaisin juoksukelein jatkunut kevÀÀni sai mukavaa piristystĂ€ kun lĂ€hdin mukaan Asicsin - This is For Me -kampanjaan joka kannustaa naisia liikkumaan ja kokemaan miten liikunta voimaannuttaa. Itse kestĂ€vyysjuoksua harrastavana  saan usein kokea juoksun tuoman voimaannuttavan vaikutuksen niin kehoon kuin mieleenkin. Juostessa olen oma itseni ja nautin  vapauden tunteesta. 




                        This Is For Me - kampanjan mukana pÀÀsin testaamaan Asicsin juoksuasua johon kuuluu Accelerate Bra- urheiluliivit, Race Tank- juoksutoppi, Core Tight-trikoot, Accelerate Light-takki sekĂ€ Novabalst 2 -juoksukengĂ€t. Oli ihanaa juosta  sulalla asfaltilla ja tuntea miten  kevyesti askel irtosi alustastaan ja sain nauttia asuni keveydestĂ€ ja mukavuudesta. VĂ€riyhdistelmĂ€ piristi mieleni ja melkein tunsin  kirsikan kukan tuoksun nenĂ€ssĂ€ni.


ACCELERATE BRA 





UrheiluliiveissÀ on sÀÀdettÀvÀt olkaimet, ei kiinnityshakasia vaan kyseessÀ on pujotettava malli. Tuki on vahva jonka huomasi ensi lenkillÀ. Puettaessa liivit olivat hieman jÀykÀt mutta pehmenivÀt ensimmÀisellÀ kÀyttökerralla.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Liikunnan aikana kosteuden siirto iholta toimi hyvin . Sykevyön alle luonnollisesti kertyy kosteutta hikoillessa mutta tĂ€mĂ€ ei johtunutkaan  liiveistĂ€.  Liivin alaosa peittÀÀ sykevyön ja vyö pysyy juoksun aikana hyvin paikoillaan.                           






Koska kyseessÀ on pujotettava malli se tekee jossain tapauksessa koon valinnan mielestÀni hieman haastavaksi. Kiinnityshakasilla varustetut liivit antavat enemmÀn liikkumavaraa. Silloin kun koko on itselle sopiva niin tÀllainen malli on mukavan pehmeÀ ja saumaton suoraan iholle. En usko ettÀ hiertymiÀ iholle syntyisi pitkÀssÀkÀÀn juoksusuorituksessa itselleni ainakaan.











Minulla on kaulassani aina yötĂ€pĂ€ivÀÀ medaljonki jonka saan kivasti  pujotettua liiveihin. SiellĂ€ se pysyy hyvin enkĂ€ huomaa sitĂ€ liikuntasuorituksen aikana lainkaan. Eli niin koru kuin sykevyökin kulkevat mukavasti liivien alla menossa ja melskeessĂ€. Liivit pesen 30 asteen pikapesussa jokaisen kĂ€yttökerran jĂ€lkeen, kuivuvat nopeasti ja ovat valmiina seuraavaan kĂ€yttöön.
Ovat  mielestĂ€ni niin mukavat joten  pÀÀdyin kĂ€yttĂ€mÀÀn  Accelerate urheiluliivejĂ€ muutenkin kuin liikkuessa normaalien rintaliivien sijaan. 








                                                                      RACE TANK



     
Viime aikoina olen juossut pienissĂ€ ja kevyissĂ€   
vaatteissa vain silloin kun olen tehnyt harjoitukseni juoksumatolla ja Race  Tank pÀÀsikin testiin sisĂ€harjoituksissa koska ulkona on vielĂ€ vĂ€hĂ€n liian viileÀÀ tĂ€mĂ€n kĂ€ytölle. Halusin kuvata topin kuviollisen sĂ€ngynpeitteen pÀÀllĂ€ sillĂ€ se tuo minusta juuri hyvin esiin sen miten ohuesta tekstiilistĂ€ on kyse.  




          

Race Tank on hieman lĂ€pikuultavaa materiaalia, erittĂ€in kevyt ja hengittĂ€vĂ€. Tein juoksumatolla kahdentoista kilometrin treenin. Matolla juostessa hikoilee aina runsaasti ja voin kuvitella miten sopiva tĂ€mĂ€ toppi on myös kesĂ€helteellĂ€ harjoitellessa. Se on pÀÀllĂ€ni  huomaamattoman  kevyt, kosteuden siirto toimii. Ei mitÀÀn kiertymisiĂ€ nihkeĂ€nĂ€kÀÀn vaan laskeutuu mukavasti peffan pÀÀlle. Sivusaumassa menee mielestĂ€ni kivan piristĂ€vĂ€t tereet joissa ruskealla pohjalla valkoisin kirjaimin lukee  ;
    
    - SOUND MIND, SOUND BODY-





                                                                  
                                                                   CORE TIGHT 






Core Tight trikoot ovat miellyttĂ€vĂ€n ohuet ja pehmeĂ€t jotka sopivat hyvin tĂ€hĂ€n vaiheeseen kun talvijuoksutrikoot vaihtuvat kevyempÀÀn. Hyvin hengittĂ€vĂ€ materiaali siirtÀÀ kosteuden mukavasti iholta. Kiristysnyörein varustettu leveĂ€ vyötĂ€rö. VyötĂ€röstĂ€ löytyy avoin piilotasku johon saa mahtumaan puhelimen, avaimet tai jotain muuta pientĂ€ tarvittaessa. En kuitenkaan ihan luottanut ettĂ€ autonavaimet siellĂ€ pysyvĂ€t ja hipelöin taskua vĂ€hĂ€n vĂ€liĂ€ juoksun aikana, Lahkeissa on hyvin pituutta. Minulle vĂ€hĂ€n liikaakin koska pituuteni  on 157 cm. Pituuteni vuoksi minun on aina vĂ€hĂ€n vaikea löytÀÀ ihan sopivan pituisia mutta en koe sitĂ€ haitaksi. Itse kÀÀnsin ylimÀÀrĂ€isen pituuden lahkeesta akilleksen  kohdalle ja vaihtoestoisesti seuraavalla kerralla rypytin lahkeen alaosan. Trikoot oli helppo pukea vaikkei lahkeissa ollut vetoketjua. Itse jotenkin kyllĂ€ suosin sellaisia malleja joissa vetoketju on. 




                                                                       ACCELERATE LIGHT JACKET



                       Asukokonaisuudesta Accelerate Light Jacket kyllĂ€ ihastutti minut. Niin pehmeĂ€n kevyt.                Monen vuoden juoksu- ja juoksutakki kokemuksella voin sanoa ettĂ€ tĂ€mĂ€ on juuri oikea vaate sateisille ja tuulisille lenkeille. Kaikenlaiseen juoksuun silloin kun pelkkĂ€ toppi tai paita ei riitĂ€. 








Takki pÀÀsi hyvÀÀn testiin muutaman asteen lĂ€mpötilassa jossa peltoaukealla kĂ€yvĂ€ tuuli teki omat haasteensa myös itse juoksuun. Juostessa huomaamattoman kevyt ja siirtÀÀ hyvin kosteuden  hikoillessa sĂ€ilyttĂ€en kuitenkin kehon lĂ€mmön mukavasti. Sivutaskut istutettu hyvin ja niissĂ€ sopivasti tilaa pikkutavaralle. Kainaloiden kohdilla hieman verkkomainen materiaali. Hyvin hengittĂ€vĂ€ tuulen pitĂ€vĂ€, vettĂ€ hylkivĂ€ asu. 




TÀhÀn huppuun erityisesti ihastuin koska se istuu niin hyvin ilman mitÀÀn kiinnitysnyörejÀ ja pitkÀkin tukka ponnarilla tai nutturalla mahtuu sinne hyvin



 

Takissa on ergonominen ja myötĂ€ilevĂ€ malli. Istuu hyvin lantiolla. Helmassa on myös kiritysnyöri joten helman voi nostaa myös lĂ€helle vyötĂ€rö tasoa kuten itsellĂ€ni on ylempĂ€nĂ€ olevassa ensimmĂ€isessĂ€ kuvassa. Itse tykkÀÀn pitÀÀ helman sekĂ€ alhaalla ettĂ€ nostettuna ylemmĂ€s. Ihastuin erityisesti siihen miten pieneen tilaan takki menee. Pakkautuu helposti nyrkkini kokoiseksi. Takissa on myös heijastavat yksityiskohdat sitten taas myöhemmin pimeneviin iltoihin. NythĂ€n saadaan nauttia ihanasta kevÀÀn valosta.  








                                                       ASICS NOVABLAST 2 








LĂ€hdetÀÀnpĂ€s siitĂ€ ettĂ€ tĂ€mĂ€n kengĂ€n ulkonĂ€kö on vaan niin nĂ€tti. VĂ€rivaihtoehtoja Asics ilmoittaa  yhdeksĂ€n. Minulle tĂ€mĂ€ on yksi lempivĂ€reistĂ€ni. KĂ€vin joskus kauan sitten vĂ€rianalyysissĂ€, silloin kun ne vielĂ€ olivat kovasti muodissa. Sain tietÀÀ olevani Talvi-ihminen. Ja tĂ€mĂ€ vĂ€ri kuuluu minulle hyvin  sopiviin. VĂ€rin eri sĂ€vyt ovat miellyttĂ€neet minua jo vuosia  ilman analyysiĂ€kin. No vĂ€rillĂ€ ei toki juosta mutta silloin kun kenkĂ€ on muuten itselle sopiva niin ulkonĂ€kö tuo siihen vielĂ€ sen mielellisen piristeen. 






                                    Itse pyrin juoksemaan kenkiĂ€ vaihtamalla niin ettĂ€ jalkaterĂ€n, nilkan alueille kohdistuva kuormitus juostessa vaihtelee ja tĂ€llĂ€ tavoin pyrin ennaltaehkĂ€isemÀÀn mahdollisia rasitusvammoja  tai muita kireyksiĂ€ ja kiputiloja. Koen myös ettĂ€  on hyvĂ€ juosta eri korkuisella droppilla (kannan ja kĂ€rjen ero) omaavilla juoksukengillĂ€. SiinĂ€ vaiheessa kun lĂ€hdin testaaman Novablast 2 juoksukengĂ€t en yllĂ€ttynyt sen korkokenkĂ€mĂ€isestĂ€ ominaisuudesta ensi kosketuksella. 

                                 


Olen aina malttamaton totuttelemaan uuteen kenkÀÀn ja lĂ€hden suorilta juoksemaan ilman mitÀÀn  pikku hiljaa totuttelua. Novablastit testasin ensimmĂ€isen kerran  kahdentoista kilometrin mittaisella mattojuoksulla. SitĂ€ ennen olin juossut 5 mm droppin omaavilla kengillĂ€. Ja kun vaihto tapahtui tuntui kuin olisin seissyt korkokengĂ€t jalassa juoksumatolla. KenkĂ€ sujahti jalkaan kuin sukka ja huomasin heti kengĂ€n pehmeyden ja keveyden. Vierastin  alkuun korkeaa droppia mutta juoksu lĂ€hti rullaamaan hyvin.  Askel  rullasi miellyttĂ€vĂ€sti ja korkokenkĂ€mĂ€inen tunne katosi pian. KenkĂ€ oli hetivalmis juoksuun enkĂ€ huomannut mitÀÀn haittaa siitĂ€ etten ollut totutellut niihin ensin. Juoksin vaan ja niin juoksin seuraavankin lenkin. 




Novablasteissa on 8 mm dropp ja tarkoitettu neutraaliin askellukseen. Hyvin 
vaimennettu sekĂ€ pĂ€kiĂ€stĂ€ ettĂ€ kannasta. Jalka istuu hyvin kantakupissa. KiertojĂ€ykkĂ€nĂ€ kenkĂ€nĂ€ sopii minulle hyvin. Viime syksyn jalkaterĂ€vamma on ajoittain vaivannut ja metatarsaali vaivan vuoksi olen  joutunut miettimÀÀn kenkĂ€valintaani. NĂ€issĂ€ kengissĂ€ varvas ei pÀÀse taipumaan tyvestÀÀn ja pystyn hyvin juoksemaan ilman inhottavaa hermopinnettĂ€. KenkĂ€ antaa kimmoisan askelluksen niin juoksumatolla kuin asfaltillakin. Heti alkutuntumalta ajattelin ettĂ€ vauhtikestĂ€vyysharjoituksiin ja nopeisiin juoksuihin sopiva kenkĂ€ mutta myös tasavauhtiseen perusjuoksuun soveltuu hyvin. Antaa asfaltilla erittĂ€in hyvĂ€n vaimennuksen. 





                       KenkĂ€ on kĂ€rjestĂ€ aika kapea ja varpailla on vĂ€hĂ€n tilaa ja ovat kiinni pÀÀllisessĂ€ vaikka varpaiden kĂ€rkien ja kengĂ€n kĂ€rjen vĂ€liin tilaa jÀÀkin hyvin. HiertymiĂ€ voi tulla pidemmĂ€llĂ€ lenkillĂ€ jos sukka valinta osuu vÀÀrin. Eli tĂ€lle kengĂ€lle ainakin itsellĂ€ni mahdollisimman ohut juoksusukka. Numeroa suurempaa kenkÀÀ en kuitenkaan voisi valita. Ihanteellinen juosta sileĂ€llĂ€ ja sulalla asfaltilla.







Uskokaa tai Ă€lkÀÀ mutta tĂ€tĂ€ lunta riittÀÀ vielĂ€ kotimetsĂ€ni lĂ€heisyydessĂ€.  Jos aurinkoiset kelit jatkuvat niin kohta pÀÀsen juoksemaan joka puolella ihanan kevyessĂ€ juoksuasussa , Novablastien antamin kimmoisin askelin. 




.....   LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu...  kimmoisin askelin kotimetsĂ€n lumelta sulan asfaltin juureen....🐞




YhteistyössĂ€ Asics    kengĂ€t/vaatteet saatu @asicsrunning 


      

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol