Siirry pÀÀsisÀltöön

Harjoittelun huumassa....🐞

         Nyt on mielettömĂ€n kiva fiilis kun harjoittelu sujuu taas hyvĂ€llĂ€ rytmillĂ€. Jonkin verran olen työ-ja arkiasioiden vuoksi joutunut vaihtamaan harjoituksen ajankohtaa siitĂ€ miten treeni on ohjelmaan suunniteltu mutta ne viikot jotka pystyn toteuttamaan tĂ€ysin suunnitelman mukaan ovat kyllĂ€ parhaita. Se tuntuu ihan selkeĂ€sti juoksuvireessĂ€.
 
    HyvinkÀÀn Juoksijoiden yhteislenkin          lĂ€htöpaikka

                Tunsin jo viime vuoden lopulla ettĂ€ kunto on parantunut. Ihan kuin olisi kÀÀnnetty yksi napsu ylöspĂ€in, pÀÀsÀÀntöisesti juoksu on kevyttĂ€ ja ponnekasta. VauhtikestĂ€vyysharjoitukset ovat vielĂ€ hallitumpia kuin aikaisemmin. 
               Voimaharjoittelun tulokset tuntuvat selkeĂ€sti ja olenkin treeniosion kommenteissa kirjannut itselleni ylös sen miten ylpeĂ€ olen erityisesti siitĂ€ miten paljon oma juoksutekniikkani on kehittynyt. YlĂ€mĂ€kijuoksussa huomaan hyvin miten paljon  olen saanut voimaa työntöön. 
On kivaa huomata miten harjoittelu vie eteenpÀin.
Olen taas myös kunnostautunut seuran yhteislenkeille jotka omalta osaltani vÀhÀn hiipuivat loppu vuonna, ihan vain arjen aikataulujen vuoksi. On niin kivaa juosta yhdessÀ.

            Viime kevÀÀn ja syksyn jalkavammat ovat parantuneet ja on ihanaa juosta kun ei satu mihinkÀÀn eikĂ€ myöskÀÀn tarvitse varoa vamma kohtaan. Taas sitĂ€ vaan toivoo ettĂ€ saisi viettÀÀ terveitĂ€ pĂ€iviĂ€ ja nauttia juoksusta. Niin pienestĂ€ kaikki on loppujen lopuksi  kiinni. Siis se ettĂ€ pysyy terveenĂ€. Kolmannen koronaronotuksen jĂ€lkeen pidin  harjoittelusta automaattisesti minulle suositellun kolmen pĂ€ivĂ€n tauon vaikkei itsellĂ€ni mitÀÀn oireita ollutkaan eivĂ€tkĂ€ omat treeni olisi olleet mitenkÀÀn ÀÀrettömĂ€n rasittavia.  ElimistössĂ€  tapahtuu asioita vaikkei miltÀÀn tuntuisikaan.

            JÀÀkoppuralla juoksu vĂ€lillĂ€ kyllĂ€stytti vaikka nastakengillĂ€ juoksu sujuikin  ihan hyvin. Parit viimeiset harjoitukset tein matolla juosten. SeitsemĂ€n kertaa viiden minuutin vedot  minuutin palautuksella sujuivat  totta puhuen paljon paremmin tai sanoisinko tehokkaammin matolla kuin jÀÀkoppuralla. 
          Mattojuoksu vaati itsellĂ€ni kyllĂ€ aika paljon totuttelua ja opettelua ettĂ€ opin pitĂ€mÀÀn siitĂ€. EhkĂ€ tĂ€rkeintĂ€ on ettĂ€ asennoidun siihen ihan eri tavalla kuin ulkojuoksuun. Nyt kun takana on vuosi matolla juoksua niin treenimuotona olen ihan sinut sen kanssa. Vuoden aikana olen juossut 22 treeniĂ€ matolla, pisin 24 km ja lyhyin  2km:n veryttely. 



                    TĂ€nÀÀn oli ihanaa huomata miten kivaa on juosta lumella, pĂ€rjĂ€isi varmaan ihan tavallisilla juoksukengillĂ€ mutta koska juoksen koiran kanssa niin pÀÀdyin taas kĂ€yttĂ€mÀÀn nastoja. Hyvin aurattu kevyenliikenteen vĂ€ylĂ€ on niin ihanteellinen ja kivan pehmeĂ€kin. Tulin taas lomalla Vuokattiin ja tÀÀllĂ€ kyllĂ€ aina nauttii hyvistĂ€ mahdollisuuksista liikkua ja rentoutua pitkin pĂ€ivÀÀ. Tuskin maltan odottaa ettĂ€ saan treenivaatteet pÀÀlle, avaan oven ja lĂ€hden juoksemaan. Vuokatissa on niin paljon kaikea kivaa tekemistĂ€ ettĂ€ tĂ€nne vaan haluaa aina uudestaan. Vuonna 2003 kĂ€vin ensimmĂ€isen kerran ja siitĂ€ sitten joka vuosi kerran tai kaksi, yleensĂ€ talvella ja syksyllĂ€. Harjoitusohjelman toteutan tÀÀllĂ€ niin juosten kuin voimaharjoittelunkin. 
            Muutamia lisĂ€kilometrejĂ€ varmaankin tulee sillĂ€ olen vaihtanut koiran iltapissatus kĂ€velyt juoksuksi ja voi wau miten hyvĂ€ltĂ€ se on tuntunut. Kerroinhan siitĂ€ jo aikaisemminkin. Ja tĂ€ytyy muuten sanoa ettĂ€ koirakin tuntuu nauttivan enemmĂ€n juoksusta kuin kĂ€velystĂ€. TĂ€nÀÀnkin ensin juoksin kilometrin pikku Kielon kanssa, sitten vaihdoin koiraa ja Rani pÀÀsi vielĂ€ kahdelle kilometrille. 

     Kielo

            Se ettĂ€ harjoittelu tuntuu hyvĂ€ltĂ€ kertoo varmaan omasta kunnosta myös. VĂ€hĂ€n nuukahdin viimeisen jalkavammani jĂ€lkeen ja sain vĂ€hĂ€n patistella itseĂ€ni jatkamaan. KieltĂ€mĂ€ttĂ€ pohdin sitĂ€ ettĂ€ jos vaan alkaisi liikkumaan fiiliksen mukaan ja unohtaisin tavoitteellisen harjoittelun kokonaan.  Silloin ei olisi niin kova paikka jos vammat tai vaivat estĂ€isivĂ€t harjoittelun. Totesin kuitenkin itselleni ettĂ€ nyt ei kyllĂ€ luovuteta, ei tĂ€ssĂ€ vaiheessa. 
Varmaan lĂ€hes jokainen juoksija joutuu jossain vaiheessa siirtymÀÀn korvaavaan harjoitteluun vamman, vaivan tai sairastumisen vuoksi. Ja kyllĂ€hĂ€n tuo juoksukunto sitten nopeasti taas korjaantuu ainakin nĂ€in on itsellĂ€ni kĂ€ynyt. 

      Harjoittelun huuma on jotain mihin kuulua, toteuttaa itseÀÀn, vaatii itseltÀÀn. Minulla on jotain mitĂ€ janoan. 
TĂ€nÀÀn minĂ€ janosin lumisia kilometrejĂ€ ihan niin kuin huomennakin. 

    Vuokatin lumia


              TĂ€nÀÀn minua ihan huvitti kun katsoin harjoitusohjelmaa, taas, osaan sen jo ulkoa mutta varmistin vain.  Taisin malttamattomana  rokotuksen jĂ€lkeisinĂ€ lepopĂ€ivinĂ€ katsoa sitĂ€ niin monta kertaa ettĂ€ opin treenit ulkoa. TĂ€nÀÀn tosin vĂ€hĂ€n sÀÀtelin kun kuluneessa pĂ€ivĂ€ssĂ€ oli paljon muutakin kivaa kuin juoksu ja liikunta.Juoksin vain vĂ€hĂ€n parilla lyhyellĂ€ lenkillĂ€. TĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€isen 18km lenkin juoksen sitten huomenna rauhassa, kiireettömĂ€n aamupalan jĂ€lkeen. 

.....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu..... lumihiutaleen lailla huomisen harjoituksen huumaan..... 🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol