Siirry pÀÀsisÀltöön

Juoksuintoa Pintakaasulla..... 🐞

                        PitÀÀ ihan ensimmĂ€isenĂ€ kiittÀÀ facebook ryhmÀÀ KestĂ€vyyttĂ€ Pintakaasulla 24/7. Ilman tĂ€tĂ€ ryhmÀÀ en olisi sellainen Juoksija mikĂ€ tĂ€nÀÀn olen. Muistan miten mielettömĂ€ltĂ€ tuntui seistĂ€ puolimaratonin startissa Espanjan Torreviejassa 2017. Oranssi paita hohti auringossa ja selĂ€ssĂ€ luki FINLAND ... KestĂ€vyyttĂ€ Pintakaasulla 24/7.Olin saanut juoksuintoni takaisin ja tuntui ettĂ€ kaikki on vasta alussa.









           Olen aikaisemmin  useissa erilaisissa postauksissani kertonutkin muutaman vuoden juoksu tauostani. Vuosien 2010 ja 2014 vĂ€lillĂ€ en juossut oikeastaan yhtÀÀn. TĂ€mĂ€n jĂ€lkeen jokunen yksittĂ€inen osallistuminen puolimaratonille  ja  silti tuntui ettĂ€ juoksuni on juostu. EnkĂ€ edes tiennyt sille syytĂ€, juoksukengĂ€t olivat harvemmin jalassa ja löysin itseni zumbaamassa ennen työvuoron alkua.


YstĂ€vĂ€ni kanssa jostain ihmeen ja kumman syystĂ€ tuli hetken mielijohteesta ilmoittauduttua Tukholman maratonille. Oikeastaan meitĂ€ kiinnosti enemmĂ€n reissuun lĂ€htö kuin minun maratonini. LĂ€pi meno meiningillĂ€ ajattelin. 
Muistan tuskaiset  hetket ja surkean kuntoni kun sinnittelin viimeisiĂ€ kilometrejĂ€ maaliin ja ajattelin viimeistĂ€ bussia joka kohta lĂ€htisi satamaan. 
Totesin itselleni...jos vielÀ joskus aiot osallistua juoksuihin... tee sitten jotakin sen eteen.
Olin löytÀnyt intoni, halusin jatkaa ja aloin taas juoksemaan.

      Se ettĂ€ olin saanut juoksuintoni takaisin sai minut janoamaan enemmĂ€n. Olin juossut aina yksin ja jotenkin kaipasin sosiaalista verkostoa saman henkisistĂ€. Selasin netistĂ€ juoksuaiheisia juttuja ja erilaisia ryhmiĂ€. Silmiini osui hauskuutta herĂ€ttĂ€vĂ€ KestĂ€vyyttĂ€ Pintakaasulla 24/7. Painon klik ja jĂ€tin jĂ€senpyyntöni kesĂ€llĂ€ 2016 muutamia viikkoja Tukholman maratonin jĂ€lkeen. 

    Kiitin ryhmÀÀn pÀÀsystĂ€ ja yllĂ€tyin miten paljon sain tervetuloa toivotuksia kommentteihin. 
Yhteenkuuluvuuden tunne tuntui ihan Àltsin mageelta vaikken ketÀÀn tuntenutkaan, henki oli lÀmmin ja kannustava, kuuluin johonkin.




Aloin kai jotenkin kuromaan umpeen nĂ€iden mitalien vĂ€listĂ€ taukoa. Halusin oppia kokeneemmilta, 
janosin muiden kokemuksia ja pÀÀsin seuraamaan mitÀ, missÀ ja milloin juoksurintamalla tapahtuu.
Opin myös pikku hiljaa tuntemaan ja tutustuin uusiin ihmisiin. Tulevissa juoksutapahtumissa oli aina joku kenen kanssa vaihtaa juoksukuulumisia tai voi puhua ihan mistÀ vaan,
Oli kivaa seurata kaasuttelijoiden treenejÀ ja saada vinkkiÀ erilaisista juoksutapahtumista. Ilman koopeekoo ryhmÀÀ tuskin koskaan olisin juossut polku-ultraa jota muiden jakamat kokemukset sai janoamaan ja lopulta toteuttamaan.

      Olin vuosia juossut itsekseni, ystĂ€vĂ€piirissĂ€ ei juoksijoita ollut, siskon kanssa alku aikoina juostiin yhdessĂ€ Naisten KymppiĂ€ ja joitain puolikkaita mutta itse treenaaminen oli aika yksinĂ€istĂ€, tosin nautin yksin juoksusta mutta silti kaipasin yhteistĂ€ tekemistĂ€. Olin tanssinut ryhmĂ€ssĂ€ ja jotenkin kaipasin myös juoksuun ryhmÀÀ  mihin kuulua. Katselin julkaisuja yhteislenkeistĂ€ ja mietin miten kivaa se vois olla. Voiskohan sinne mennĂ€ mukaan.
 Samoihin aikoihin kun seurasin  yhteislenkkejĂ€ olin aloittanut ensimmĂ€isiĂ€ polkujuoksujani, metsĂ€ ja polut veivĂ€t mennessÀÀn ja imin itseeni lisÀÀ kaikkea mahdollista tietoa ja muiden jakamia kokemuksia. NĂ€ihin aikoihin jĂ€rjestettiin KestĂ€vyyttĂ€ Pintakaasulla 24/7 facebook ryhmĂ€n synttĂ€rilenkki, 30.9.2016.




          LĂ€htö tapahtui PaloheinĂ€n ulkoilumajalta ja mua jĂ€nnitti. Muistan kun nousin parkkipaikalla autosta ja katselin ympĂ€rilleni, totesin hiljaa mielessĂ€ni, voi ei... kaikki on ihan urheilijoita, mitĂ€ ihmettĂ€ mĂ€ tÀÀllĂ€ teen. MeitĂ€ taisi olla kolmisenkymmentĂ€ juoksijaa, vettĂ€ satoi ja otsalamput vilkkuivat pimeĂ€ssĂ€ syysillassa. Letka eteni rauhalliseen tahtiin  mutta siitĂ€ huolimatta meinasin lĂ€kĂ€htyĂ€ ylĂ€mĂ€keen. Kaikki otettiin kuitenkin hyvin huomioon , yhdessĂ€ siellĂ€ mentiin ja letka pidettiin kasassa. Oli kivaa jutella siinĂ€ samalla juostessa ja tuntea yhteenkuuluvuutta, olin ihan haltioissani.  Oli niin kivaa juosta porukalla ja voi miten kivoja ihmisiĂ€ sain tavata. 
Se oli ensimmÀinen yhteislenkkini mihin osallistuin, muistan vielÀkin startin fiiliksen ja mitÀ siellÀ puheltiin. Samalla pÀÀsin kynnyksen yli ja uskalsin osallistua toistekin. TÀtÀ seurasi jakso jolloin kÀvin aika paljokin yhteislenkeillÀ, KytÀjÀ Trailin jÀrjestÀmÀllÀ, jonkun juoksijan omalla ja JÀrvenpÀÀn Ladun lenkeillÀ.
 SiinĂ€ vaiheessa kun aloin harjoitella Polarin ohjelmalla yhteislenkkeily vĂ€hĂ€n jĂ€i mutta tĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ harjoitusohjelmaan on laadittu keskiviikkoinen yhteislenkki, on kivaa kerÀÀntyĂ€ porukalla juttelemaan  Tapiksen parkkipaikalle ennen lĂ€htöÀ vaikkei kaikki samaan tahtiin juoksisikaan. 


     YhdessĂ€ tekeminen innosti jatkossakin ja oli kivaa osallistua erilaisiin juoksuihin ja tapahtumiin. Oli kivaa huomata miten yhdessĂ€ oli kivaa seurata vaikka marraskuun harmaita pĂ€iviĂ€. Marrasputki haaste sai minut mukaansa ja imaisi Putkulaan aikamoisella voimalla. TiedĂ€n ettĂ€ Marrasputkesta ollaan montaa mieltĂ€ ja ainakin silloin kun omaa harjoittelua katsotaan palautumisen nĂ€kökulmasta. Joka tapauksessa mun mielestĂ€ se oli ihan huippua, haaste sai juoksemaan myrskytuulesta kaatosateeseen ja nauttimaan kirpeĂ€stĂ€ kuutamoillasta. PĂ€ivĂ€n kohokohta oli seurata muiden juoksuja, kuka, missĂ€ ja koska, kuinka paljon. Kaikki tĂ€mĂ€ innosti jatkamaan ja oli mukavaa tutustua ihmisiin postauksissa ja myöhemmin tavata livenĂ€ kisapaikalla tai jossain tapahtumassa. 




      YstĂ€vĂ€ni yllĂ€tti minut ja tĂ€llaiset kivat muistot jĂ€i kahdesta perĂ€ttĂ€isinĂ€ vuosina juoksemistani Marrasputkista. Itse kokemukset niistĂ€ elĂ€vĂ€t muistoissani ja voin melkein tuntea ne viimeiset kilometrit kun oli pakko saada tasakymmeniĂ€ kasaan. 2017 mittariin kertyi 250,3 km ja seuraavana vuonna 2018 oli pakko vĂ€hĂ€n kiristÀÀ tasasataseen, 300,3 km.  Voi ettĂ€ se oli kivaa ja marraskuut sen kuin hurahti hetkessĂ€ ja kohta oltiinkin vuoden harmaimman pĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen jo joulukuussa.


    





           Oli kivaa kuulua johonkin. Juoksin koopeekoo paita pÀÀllĂ€ ItsenĂ€isyyspĂ€ivĂ€n juoksuissa, hiihdin Tahkolla ja juhlin joulua. Espanjassa juoksin aallonmurtajalla ja sain iloista kannustusta, aurinko hohti oranssilla paidalla ja minĂ€ nautin  pintakaasulla.

      Ilman tĂ€tĂ€ facebook ryhmÀÀ, KestĂ€vyyttĂ€ Pintakaasulla 24/7 en olisi tĂ€llainen juoksija mitĂ€ tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ olen. Se ettĂ€ löysin tĂ€mĂ€n ryhmĂ€n mahdollisti minulle monia uusia juttuja joita en olisi itsekseni edes ehkĂ€ osannut ajatella. Innostuin harjoittelusta, halusin tavoitella enemmĂ€n. Opin tuntemaan ihmisiĂ€ enkĂ€ ollut enÀÀ yksinĂ€inen juoksija. Sain juoksukavereita joista tuli minulle hyviĂ€ ystĂ€viĂ€ ja aloin myös pohtimaan omaa juoksemista. Juokseminen on hyvin paljon enemmĂ€n kuin juoksemista, se on tunnetila joka on monen tekijĂ€n summa, juoksemisessa on hyvĂ€ olla.

      Kiitos KestĂ€vyyttĂ€ Pintakaasulla 24/7, ilman sinua en olisi löytĂ€nyt nĂ€itĂ€ ihmisiĂ€ joita minulla  tavoitettavissani nyt on. Ilman sinua en olisi kokenut hullaannuttavia juoksuhetkiĂ€ ja saanut nauttia kivoista tapahtumista, ilman sinua en ehkĂ€ koskaan olisi juossut yhteislenkkiĂ€.  
Koopeekoo toi myös yhteen  meidĂ€t viisi innokasta kaasuttelijaa  jotka uskoivat samaan ja  lĂ€htivĂ€t perustamaan juoksuseuraa kolme vuotta sitten, marrasputken aikaan harmaassa illassa. 
Harmaa ilta sai valoa ja kaikkialla ilmassa oli yhtĂ€ juoksua.  Silloin syntyi HyvinkÀÀn Juoksijat.

      


                   đŸ“· kemir

                      Minun suhteeni juoksuun syveni, aloin harjoitella tavoitteellisemmin, intoni kasvoi ja  
halusin pÀÀstÀ katsomaan mihin Mummelin rahkeet riittÀisi, voisinko olla Juoksija.



            ......  LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu......  pintakaasulla harmaasta illasta valoon.....  🐞

        
    

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol