Siirry pÀÀsisÀltöön

Syysterveiset ja Carbon X2... 🐞

Nyt on kyllĂ€ saanut nauttia syksyn  vĂ€riloistoa etelĂ€ssĂ€kin. Ă„Ă€neen olen ihastellut syksyĂ€, noina mukavan kuivina pĂ€ivinĂ€. Toki onhan sitĂ€ ollut kylmÀÀ ja sadettakin mutta pÀÀllimmĂ€isenĂ€ ajatuksena kuitenkin, miten wau syksy meillĂ€ on ollut.

Oma harjoittelu oli hyvĂ€llĂ€ mallilla ja kunto lĂ€hellĂ€ viime kevĂ€ttĂ€. Olin mukavasti saanut kurottua umpeen takareiden revĂ€hdyksestĂ€ johtuneen notkahduksen, olin kovaa vauhtia lĂ€hdössĂ€ Vantaalle varttimaratonille, 10.5 km. Niin sitten kuitenkin  kutkutti juoksujalkaa vielĂ€ enemmĂ€n ja kysyin valmentajalta mahdollisuutta vaihtaa matka puolimaratoniin. Yhteisen mietinnĂ€n lopputuloksena pÀÀtös oli se ettĂ€ lĂ€hden Vantaalle puolikkaalle. Uhkuin intoa. Wuhuu. 

Viime viikon alussa pieni vÀÀrĂ€ nopea liikahdus töissĂ€ ja siinĂ€ sitĂ€ taas oltiin. Voi ei mĂ€ en pÀÀse tĂ€nÀÀn juoksukouluun. Tosin mieltĂ€ helpotti se ettĂ€ tiesin ettei kyse ole mistÀÀn vĂ€lilevyn pullahduksesta vaan yksinkertaisesti venĂ€hdyksestĂ€. Joka tapauksessa ensimmĂ€isenĂ€ ajatus ettĂ€ taitaa tĂ€llĂ€ kertaa jÀÀdĂ€ Vantaa vĂ€liin. Harmitus oli suuri mutta eihĂ€n sille mitÀÀn voi. VenĂ€hdys vie aikansa ja juoksuja tulee aina uusia. 

Treenit olivat menneet niin hyvin ja olin ihan ÀÀrettömĂ€n innostunut juoksukoulusta. Monipuolisuudellaan se toi kivan lisĂ€n yksin treenaamisen, oli tosi kivaa treenata porukalla. 
No nyt sitten taas vĂ€hĂ€n himmaillaan. 

Pari-kolme pĂ€ivÀÀ ihan tĂ€ys lepoa liikunnasta. Muuten arkitoiminnot sujuivat ihan hyvin. Kipu oli aika hyvin helpottanut vaikka jĂ€ykkyyttĂ€ olikin. Lauantaina otin pihalla parit varovaiset juoksuaskeleet, ei paha mutta en jatkanut pidempÀÀn. 
Sunnuntain kohdalla harjoitusohjelmassa oli kevyt 15km. Puin juoksuvaatteet ylleni ja ajattelin ettÀ teen pÀivÀn treenin. Aloitan varovasti ja katsotaan miltÀ tuntuu. Juoksen vaikka 5km ja tunnustelen.
Juoksu rullasi kivasti ja nautin aurinkoisesta sÀÀstĂ€, oli melko lĂ€mmin ja huomasin ettĂ€ olin pukenut vaatetta ihan liikaa. En vĂ€littĂ€nyt vaan siirsin ajatukseni syksyn kauneuteen. Ihanaa juosta kun oli kuivaa, lĂ€mmintĂ€, melko tuuletonta ja keltaiset lehdet suhahtelivat niitĂ€ ohittaessani. Ajattelin ettĂ€ jatkan sen mikĂ€ hyvĂ€ltĂ€ tuntuu, mittariin oli tullut jo viis kilsaa, kaikki hyvin. Ajattelin ettĂ€ onneksi akilleslĂ€mpĂ€t on lyhyet, sÀÀrystimet olis olleet paljon kuumemmat ja meinasin jo riisua juoksutakin pois. 


Olin saanut itselleni aivan erilaiset assukengĂ€t mihin olin lainkaan tottunut. En ollut koskaan ajatellut ettĂ€ juoksisin Hokan kengillĂ€. MĂ€ tykkĂ€sin heti leveĂ€stĂ€ lestistĂ€, miten hyvin varpailla on tilaa heilutella. Ja se mikĂ€ tuntui myös heti hyvĂ€ltĂ€ oli se ettĂ€ kenkĂ€n droppi on vain 5mm. PolkukengillĂ€ olin  aikanaan ihastunut matalaan droppiin ja itselleni se sopii hyvin. 
TestilenkillĂ€ oli kivaa testata sekĂ€ omaa selkÀÀ ettĂ€ uutta juoksukenkÀÀ. SelkĂ€ tuntui hyvĂ€ltĂ€, niin myös kenkĂ€. Kun kroppa lĂ€mpeni, oli vielĂ€ parempi juosta ja kun nostin vauhtia niin kenkĂ€ parani, ihan kuin olisi pistĂ€nyt kiihdyttĂ€mÀÀn. 

Lopulta olin juossut koko 15 km treenin ihan hyvin. SelkĂ€ tuntui paremmalta, ehkĂ€ siellĂ€kin kaiken maailman kuonat olivat lĂ€hteneet lĂ€mmetessĂ€ liikkeelle. KenkĂ€ istui jalassa hyvin ja tykkĂ€sin lĂ€ttĂ€nĂ€stĂ€. Se sana tuli ensimmĂ€isenĂ€ mieleen. Tekee hyvÀÀ kokeilla erilaisia kenkiĂ€  ja kyllĂ€ mulla aika monet erilaiset juoksukengĂ€t onkin, on hyvĂ€ kun jalka saa erilaista Ă€rsykettĂ€ ja lihaksisto vaihtelua työlleen. 
En ollut koskaan ollut mitenkÀÀn erityisen  kiinnostunut Hokan kengistĂ€ kun nĂ€yttivĂ€t niin paksupohjaisilta, en myöskÀÀn koskaan ollut sovittanut niitĂ€ jalkaani.  Toki  tiesin esim. Rinconin  ja Carbonin eron, tulee kuitenkin paljon seurattua kaikkea juoksuun ja juoksuvarusteisiin liittyvÀÀ. 
Olin yllĂ€ttynyt miten kevyt ja ketterĂ€ sekĂ€ kimmoisa voi paksupohjainen lĂ€ttĂ€nĂ€ olla. LĂ€ttĂ€nöillĂ€ oli kiva ja hyvĂ€ juosta. 



PÀÀtin sunnuntailenkkini hyvillĂ€ mielin mutta varovaisin ajatuksin. SelĂ€n kanssa ei ole leikkiminen. Ei tĂ€mĂ€ ehkĂ€ vielĂ€ sitĂ€ tarkoita ettĂ€ kaikki on hyvin ja pÀÀsisin starttaamaan Vantaalla. En halua millÀÀn uhka rohkealla meiningillĂ€ lĂ€hteĂ€  katsomaan tuleeko siitĂ€ mitÀÀn vai ei. SiinĂ€ ei ole mitÀÀn jĂ€rkeĂ€. Ajattelin ettĂ€ katsotaan tĂ€mĂ€ viikko ja viikon treenit ennen kuin teen mitÀÀn pÀÀtöksiĂ€. Jos kaikki sujuu tĂ€llĂ€ viikolla suunnitelmien mukaan niin sitten strattaan mutta jos vĂ€hÀÀkÀÀn nĂ€yttÀÀ siltĂ€ etten ole tĂ€ysin kunnossa niin tokin jĂ€tĂ€n juoksun vĂ€liin. 
Suunnittelen niinkuin starttaisin mutta en enÀÀ kovasti pety vaikka jĂ€isi vĂ€liin. Se on vaan tĂ€ssĂ€ lajissa ja urheilussa yleensĂ€ niin selvÀÀ ettĂ€ ei vaan  aina kaikki  menne niinkuin haluaisi. Jo se ettĂ€ olet starttiviivalla on monen tekijĂ€n tulos ja se ettĂ€ saa alle hyvĂ€n juoksun, siihen vaaditaan jo paljon enemmĂ€n onnea kaiken valmistautumisen ja harjoittelun lisĂ€ksi. 

Positiivisin mielin lĂ€hden jatkamaan kuluvaa viikkoa, uteliaana odotan huomista ja loppu viikko jo kertoo paljon, starttaanko lauantaina vai en. Joka tapauksessa nautin syksystĂ€, se on ihanaa aikaa. On kivaa pukea hanskat kĂ€teen, nuuskutella syksyn kirpeyttĂ€ ja katsella kun ilta pimenee aina aikaisemmin ja aikaisemmin. Silloin minĂ€ laitan juoksulenkin jĂ€lkeen kynttilĂ€t palamaan, vedĂ€n shaalin ylleni ja luen kirjaa. TĂ€llĂ€ hetkellĂ€ Kiivilinnun Kutsu innoittaa mukavasti illan lyhyellĂ€ rentoutus hetkellĂ€ni. LukuhetkestĂ€ni yritĂ€n pitÀÀ arkenakin kiinni, ei aina tarvi kauhoa sataa sivua kerrallaan, joskus voi riittÀÀ pari tai kymmenkin,jos vain malttaa lopettaa. 




....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... syksyn kirpeydessĂ€, keltaisten lehtien suhinaan....🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol