Siirry pÀÀsisÀltöön

Juoksu LĂ€hti Turkuun...🐞

 

      Ihana miniloma Turussa. Matkustin tyttĂ€ren hoodeille ja vietin aikaa lastenlasteni kanssa. Olin miettinyt miten saisin Turku visiittiin vĂ€hĂ€n uutta tuulta ja tĂ€llĂ€ kertaa pÀÀtin majoittautua Ilmaristen Matkailutilalle josta oli vain reilu kuuden kilometrin matka tyttĂ€ren perheen luokse. 



Lapset pÀÀsivĂ€t kivasti iltaisin rauhoittumaan ja niin aikuisetkin kun en pyörinyt koko aikaa nurkissa ja niin sain minĂ€kin omaa aikaa rauhoittua ja nautiskella oleskelusta. 

Matkaan lĂ€hdin tiistaina. Olin lomaviikolla mutta maanantai iltana olin kĂ€ynyt heittĂ€mĂ€ssĂ€ vielĂ€ yhden keikka vuoron. Harjoituksen osalta oli kevyen viikon aika ja sain harjoitukset hyvin sujautettua matkani raameihin. 

Tiistaina ennen matkalle lĂ€htöÀ juoksin matolla kiihtyvĂ€n veekoon. Tunnin treeni virkisti kropan kivasti eikĂ€ tarvinnut pelĂ€tĂ€ nilkkojen muljahdusta. Ulkona en aikonut juosta, möhjöllĂ€ jonka alla oli paikoitellen jÀÀtĂ€. Odotan todella sitĂ€ kuivaa asfalttia ja soraakin. Juoksualustan suhteen on ollut surkein talvi ja alku kevĂ€t mitĂ€ muistan. 



Saavuin Ilmaristen Matkailutilalle tiistai iltapÀivÀnÀ. Ihana maalaismaisema aukeni huoneeni ikkunasta ja mieli lepÀsi sitÀ katsellessa. Olin yhtenÀ kesÀnÀ juossut nÀillÀ hoodeilla ja silloin pannut tilan merkille. Rakastan maalaishistoriaa, ahmin aiheesta kertovia kirjoja.

Olin ennakkoon myös katsonut kuntosalin jonne ajelin keskiviikkona. Minulla oli kivasti aikaa omalle tekemiselle kun lapset olivat tarhassa ja koulussa. Harjoitusohjelmassa luki Kevyt 6km ja Puntti. 


Ostin epassilla pĂ€ivĂ€passin Kuntosali Forever Turku Leaf Areenalle. Tietoni kirjattiin jĂ€rjestelmÀÀn ja seuraavalla visiitillĂ€ni voin ostaa kahviosta taas pĂ€ivĂ€passin ja nyt kun tilat on esitelty, on helppoa mennĂ€ treenaamaan. 

Olin kyllĂ€ ajatellut ettĂ€ olisin voinut juosta tuon kevyen 6km maalaismaisemissa ennen punttia mutta totesin ettĂ€ olin ottanut mukaan vain pienet kuntosalivaatteet. Onneksi kengĂ€t olivat sellaiset ettĂ€ pystyin juoksemaan matolla. Mattojuoksu tuntui ihan samalta kuin kotonakin. Kuntosali oli ihanan tilava ja oli kivaa seurata kun ihmisiĂ€ tuli ja meni. Koti- tai työsalilla tulee harjoiteltua niin yksin. Harvoin työpaikan salillakaan montaa on yhtĂ€aikaa. Mattojuoksun jĂ€lkeen voimaharjoittelu oli ponnekasta ja salilla oli helppo toteuttaa harjoitusohjelman mukainen treeni joka sisĂ€lsi maastavetoa, selĂ€n ojennusta , lonkankoukistajaa, pysty-ja penkkipunnerrusta ja vĂ€hĂ€n pohkeitakin. Aikaa treeniin kului n. puolitoista tuntia. 

Torstai oli lepopĂ€ivĂ€. KĂ€vin vĂ€hĂ€n rauhallisella kĂ€velyllĂ€ ja nautin aamun kirpeydestĂ€. Uppouduin kirjani pariin, oli ihanaa rentoutua ja viettÀÀ kiireetöntĂ€ aikaa Ilmaristen Matkailutilalla. Aikaa tyttĂ€ren perheen luona ja vĂ€ritellĂ€ vĂ€rityskirjoja. 

Torstai iltana huristelimme autolla Turun keskustaan ja piipahdimme Turun pÀÀkirjastossa jossa on laaja ruotsinkielisten lastenkirjojen osasto. On hienoa katsoa miten ekaluokkalainen ahmii kirjoja.  


ItseÀni toki kiinnosti eniten kurkata sinne vanhalle puolelle ja kuvitella millaista on kirjamaailma ollut 1800 luvulla.


          Majoittuminen Ilmaristen Matkailutilalle oli hyvĂ€ valinta. Vaikka se sijaitsee ihanissa maalaismaisemissa on sieltĂ€ lyhyt matka joka paikkaan. Aamupala katettuna kun herÀÀt uuteen aamuun ja voi viettÀÀ sitĂ€ ajatonta. Majoitusta varatessa olin miettinyt myös lenkkimaastot tosin silloin en vielĂ€ tiennyt ettĂ€ kohdalle osuu kevyt viikko, eikĂ€ harjoituksia paljoakaan tullut Turussa tehtyĂ€. Oli kuitenkin kiva valinta, antaa omaa aikaa tyttĂ€ren perheelle sekĂ€ niin myös itsellenikin ja silti vietimme paljon aikaa yhdessĂ€.NĂ€hdĂ€ ja kokea vĂ€hĂ€n uutta. NĂ€in tulen varmasti tekemÀÀn myös seuraavallakin Turun visiitillĂ€ ja senpĂ€ nĂ€kee sitten kuinka paljon harjoitusta kulkee silloin mukana. 



     Edullinen kolmen yön majoitus ja loma tuntui jotenkin paljon pidemmĂ€ltĂ€. Oli kivaa katsella kirpeĂ€n pakkasaamun alkua ja pĂ€ivĂ€llĂ€ tuntea miten aurinko lĂ€mmitti ja sulatti lunta rinteiltĂ€. Nyt jotenkin tuntuu ettĂ€ akkuja on ladattu, pÀÀ saanut tuulettua töissĂ€ tehtĂ€vistĂ€ pÀÀtöksistĂ€ ja koko ajan muuttuvasta tilanteesta. Paikan vaihdos tuntuu vapauttavalta ja tuo mukanaan aina jotain uutta. On kivaa tavata uusia ihmisiĂ€ ja pysĂ€htyĂ€ juttelemaan tĂ€ysin vieraan ihmisen kanssa. Juttu kulkee, eikĂ€ siitĂ€ millÀÀn meinaa tulla loppua ja yhtĂ€kkiĂ€ samassa huomaat ajattelevasi mielessĂ€si - olen juoksija

Juoksu ja harjoitukset on helppo ottaa mukaan. Ne sulautuvat pÀiviin kivasti. On ne ennenkin olleet Turussa ja niin tulevat myös jatkossakin olemaan.


....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... lennĂ€ Turun lomatunnelmista taas arkisen alkuun...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol