Siirry pÀÀsisÀltöön

Asics Gel-Kayano 29....🐞

 



                                    Lupasin kesĂ€helteiden aikaan ettĂ€ palaan vielĂ€ kertomaan tarkemmin ajatukseni   Asics Gel-Kayano 29 juoksukengĂ€stĂ€. Halusin saada alle hieman erilaisia harjoituksia ja vertailla sitten omaa tuntemustani  kengistĂ€. Jokainen kenkĂ€ vaatii itseltĂ€ni erÀÀnlaisen sisÀÀn ajon. Vaatii muutamien kertojen totuttelun ennen kuin voin sanoa miltĂ€ kenkĂ€ oikeasti juostessa tuntuu. KengĂ€llĂ€  on mielestĂ€ni myös iso merkitys erilaisen juoksuharjoituksen kulussa. 



Asics Gel-Kayano 29


                              Jo heti ensituntumalta huomasin ettĂ€ jalka istui hyvin kengĂ€ssĂ€. Minulla on todettu jo vuosia sitten vasemman jalan ylipronaatio ja tĂ€mĂ€ tuettu kenkĂ€ oli juostessa erittĂ€in miellyttĂ€vĂ€. Jalka lepĂ€si kengĂ€ssĂ€ ja varpailla oli myös hyvin tilaa liikutteluun. Jalkani mitta on 22 cm, koko 35, Asicsin kengissĂ€ valitsen aina koon Euro 37, US 6.  Vaikka kenkĂ€ on hyvin tuettu se tuntui mukavan ketterĂ€ltĂ€. Painoa naisten mallilla on 270g ja droppi 10mm. 

Tunnustelut kenkÀÀn tein lyhyillĂ€ 6-8 kilometrin tasavauhtisilla lenkeillĂ€, treenissĂ€ missĂ€ oli sekĂ€ juoksua, hyppelyjĂ€, koordinaatioita ja lyhyitĂ€ vetoja  sekĂ€ lisĂ€ksi puolipitkĂ€  15 km lenkki. Juoksin sekĂ€ sora- metsĂ€tiellĂ€  ettĂ€ asfaltilla. 




              Omissa harjoituksissani juoksen  erilaisilla kengillĂ€. Yhden treeniviikon aikana minulla on harjoituksissa 1-4 eri kengĂ€t. Vaihtelen mallia droppin korkeuden mukaan ja toki kengĂ€n valintaan vaikuttaa myös tulevan harjoituksen teema.  Juoksen sekĂ€ pronaatiotuetulla ettĂ€ neutraalilla kengĂ€llĂ€. Ja jos yllĂ€ olevan kuvan ympyröity kohta kipeytyy, siirryn vĂ€hĂ€ksi aikaa juoksemaan vain pronaatiotuetulla. Se miksi tĂ€tĂ€ vaihtelua teen,  haluan ettĂ€ jalkaterĂ€n lihaksisto ja koko rakenne saavat erilaista  kuormitusta ja vaihtelua.  Olen vĂ€lttynyt juoksun aiheuttamilta jalkaterĂ€vammoilta mutta en tapaturmilta. JalkaterĂ€n tapaturmat eivĂ€t ole liittyneet juoksuun vaan omiin arjen toikkarointeihini. 


 

                                                  


               Kuvasta varmasti nĂ€kyy miten hyvin Gel-Kayano 29 on pehmustettu. Kantaosan  pehmustus  oli erittĂ€in miellyttĂ€vĂ€n tuntuinen, heti puettaessa kuin juostessakin. Nauhat ovat mukavasti sÀÀdettĂ€vissĂ€ ja iltin pehmustus on sellainen ettei ikĂ€vÀÀ kiristĂ€vÀÀ tunnetta jalkaterĂ€n pÀÀlle syntynyt. Kantaosan pehmustus menee herkĂ€sti puettaessa kasaan jos on esimerkiksi hieman karheampi sukka mutta kun kĂ€ytĂ€n kenkĂ€lusikkaa niin tĂ€tĂ€ ongelmaa ei ole. 




                        Pohjalliset ovat ehkĂ€ hieman paksummat kuin mihin olen tottunut. Alkuun mietin miten kuuman tuntuiset ne ovat kesĂ€llĂ€ juostessa.  Ortholite pohjallinen oli  kuitenkin hyvin hengittĂ€vĂ€ ja jĂ€lleen tuo hyvĂ€ pehmustus teki siitĂ€ jalalle miellyttĂ€vĂ€n. KantapÀÀ istuu hyvin kun pohjallinen on oikein paikoillaan ja pĂ€kiĂ€n alla on myös hyvĂ€ pehmustus. JalkaterĂ€vammani vuoksi tĂ€llĂ€ on iso vaikutus juoksun mukavuuteen. Minulla on joka kerta  lenkin jĂ€lkeen tapana ottaa pohjalliset pois kengistĂ€ ja antaa sekĂ€ kengĂ€n ettĂ€ pohjallisen kuivahtaa rauhassa. Takaisin kenkÀÀn  tĂ€mĂ€ pohjallinen ei sujahda ihan sulavasti vaan vaati etenkin kĂ€rjen osalta hieman asettelua. Johtuu ehkĂ€ pohjallisen ulkopinnan karheudesta. Kun pohjallinen on taas takaisin kengĂ€ssĂ€, se istuu siellĂ€ hyvin ja pysyy paikoillaan.



                                                                                                                                           
       


              KengĂ€n pÀÀllinen on verkkomainen, mukavan pehmeĂ€n ja tukevan tuntuinen. Hyvin hengittĂ€vĂ€.  KenkĂ€ ei tuntunut  kesĂ€kelillĂ€ kuumalta  mutta uskon  ettĂ€ se on sopivan lĂ€mmin kylmemmillĂ€  keleillĂ€ juostessa.      




                                                                                                                                                                                                                                            PimeitĂ€ juoksukelejĂ€ odotellessa voin todeta ettĂ€ pÀÀllisessĂ€ on kivasti huomioitu myös heijastavat  yksityiskohdat kengĂ€n sisĂ€- ja ulkosyrjĂ€llĂ€ sekĂ€ kantaosassa. Heijastavia ominaisuuksia ei kyllĂ€ koskaan ole liikaa. Ja mielestĂ€ni ne myös mukavasti piristĂ€vĂ€t kengĂ€n ulkonĂ€köÀ. Ja kyllĂ€ hyvĂ€ ulkonĂ€kö tuo ihan kivan lisĂ€n mukavalle kengĂ€lle. 
                   


                      Tasavauhtisella lyhyemmĂ€llĂ€ peruslenkillĂ€ huomasin heti miten vakaa ja hyvin tuettu kenkĂ€ oli. Vasen jalkaterĂ€ni ei kÀÀntynyt juostessa sisÀÀn pĂ€in. Alkuun jĂ€nnitin sitĂ€ miten traktorimainen efekti kengĂ€llĂ€  mahdollisesti olisi. Itse puhun traktorimaisesta efektistĂ€ silloin kun  jalassa on jĂ€ykkĂ€ rullaamaton kenkĂ€ ja sen paksu ulkomuoto saa sen tuntumaan kankealta ja kömpelöltĂ€.  Oikeastaan yllĂ€tyin sitĂ€ miten ketterĂ€ ja hyvin rullaava  tĂ€mĂ€ kenkĂ€ oli. Sain myös  askeleen mukavasti pysymÀÀn lantion alla ja mielestĂ€ni kengĂ€llĂ€ sain hyvĂ€n ja tukevan maatuntuman. 

Harjoituksessa joka sisĂ€lsi juoksun lisĂ€ksi hyppelyjĂ€, koordinaatioita ja lyhyitĂ€ vetoja kenkĂ€ toimi myös hyvin. Hyppelyyn se antoi lisĂ€ kimmoisuuden tunteen, alas tulo oli mukavan vaimennettu. Koordinaatioita tehdessĂ€  tasapainon sĂ€ilyttĂ€minen oli helppoa, todennĂ€köisesti kengĂ€n vakauden ansioista.   PolvennostokĂ€velyssĂ€ tulee lyhyt paikallaan olo yhdellĂ€ jalalla seisten ja tĂ€ssĂ€ oli tunne kuin tuo tukijalka olisi hyvin liimattuna  alustaan. 
Radalla tehdyissĂ€ lyhyissĂ€ veto-osuuksissa oli hyvĂ€ rullaavuus ja alustasta sai tukevan potkun matkaan. HyvĂ€ reaktio askeleessa toteutui ja sain kontaktin alustaan pidettyĂ€  mahdollisimman lyhyenĂ€. 



               


                       Parhaimmillaan nĂ€istĂ€ omista harjoituksistani kenkĂ€ oli kuitenkin pitkĂ€llĂ€ lenkillĂ€. PitkÀÀ lenkkiĂ€ juostessa huomaa kyllĂ€ helposti jos kengĂ€ssĂ€ joitain epĂ€kohtia on. EpĂ€kohdat tekevĂ€t 
harjoituksesta omanlaisen taistelun. TÀstÀ kengÀstÀ en löytÀnyt yhtÀÀn epÀkohtaa. PÀinvastoin, juoksu oli kimmoisaa, hyvin eteenpÀin vievÀÀ. Jalka oli hyvin pehmustettu ja tuettu. EikÀ lenkin jÀlkeen jalkapohjissa ollut mitÀÀn arkuuksia tai vÀsymisen tunteita. Sopii mielestÀni asfaltille parhaiten mutta toimi ihan hyvin sekÀ sora- ettÀ metsÀtiellÀ.

Asics Gel-Kayano 29 on mielestĂ€ni  tukeva, vakaa ja erittĂ€in hyvin vaimennettu. KengĂ€n kimmoisuus tuo lisĂ€mukavuutta ja vaikuttaa varmasti myös juoksun taloudellisuuteen.  HyvĂ€ pehmustus antaa miellyttĂ€vĂ€n kĂ€yttömukavuuden. 


  KengĂ€t saatu  @asicsrunning 💙





                  TĂ€mĂ€ kenkĂ€ tulee olemaan vahvasti mukana omissa juoksuharjoituksissani viikoittain. Erityisesti pitkillĂ€ lenkeillĂ€ aion hyödyntÀÀ kengĂ€n ominaisuuksia. PitkillĂ€ lenkeillĂ€ mielestĂ€ni  tĂ€rkeimmĂ€t ominaisuudet ovat, mukavuus, kimmoisuus ja vaimennus. KengĂ€n pitÀÀ myös rullata hyvin juostessa. 
KengÀn vakauden ja pohjakuvioinnin ansioista uskon ettÀ tulen kÀyttÀmÀÀn kenkÀÀ myös sellaisilla talvikeleillÀ joihin ei vÀlttÀmÀttÀ vaadita nastoja. NÀhtÀvÀksi sitten jÀÀkin kuinka paljon jÀÀkoppuraa on juoksureiteillÀni ensi talvena. No nyt on kuitenkin syksyn parhaimmat juoksut onneksi vielÀ edessÀ ja saa nauttia sulalla alustalla harjoittelusta.
 





.....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu..... lennĂ€  Asics Gel-Kayano 29 kengillĂ€ pitkĂ€n lenkin juureen ....🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol