Siirry pÀÀsisÀltöön

Rakkaudesta Maratoniin...🐞

 

       Maanantai aamuna totesin. Jos kaikki sujuu hyvin olen kuuden yön pÀÀstĂ€ jĂ€nnittĂ€mĂ€ssĂ€ Köpisken maraton startissa. Sinne on vielĂ€ hyvin pitkĂ€ matka ja nyt en voi muuta kuin antaa ajan kulua ja hoitaa loput harjoitukset. 

Oli kivan hyvĂ€ mieli ja upea aamu kun kĂ€velin sairaalalle. Kivaa mennĂ€ töihin. Sininen taivas taustalla teki urbaanista maisemasta melko kauniin. 





Maanantai liiteli menojaan ja kivasti minĂ€ siellĂ€ kyydissĂ€ keikuskelin. Kahdeksan tuntisen jĂ€lkeen kodin kautta Helsinkiin. Velodrom huokui omaa historiaansa ja katselin kuinka punapaitaiset alkoivat valua sen uumeniin. Minulla pari tuntia aikaa ja niin siirryin oman harjoitukseni pariin. 

Kotoa lĂ€htiessĂ€ oli ollut melkein "helle" ja laitoin ylle vain lyhyet vaatteet mutta Velodromilla olikin kylmĂ€ ja raaka tuuli. SiinĂ€ sitten parkkipaikalla lisĂ€ilin vaatetusta ja samalla mietin reittiĂ€. TreeninĂ€ kevyt 4km alkuun, vĂ€liin koordinaatiot ja hypyt sekĂ€ loppuun vielĂ€ kevyt 4 km. 

Alkuun hölkkĂ€ilin rauhaksiin KĂ€pylĂ€n liikuntapuiston tietĂ€mille mistĂ€ kaarsin kai jonnekin ItĂ€-Pasilan puolelle. En tunne Pasilaa sen enempÀÀ mitĂ€ nyt joskus Huolintatalolla tuli vuosia vuosia sitten kokoustettua merihenkisessĂ€ kabinetissa. Ai niin ja olihan meillĂ€ aina Syysbileet. Kivaa muistella niitĂ€ ihmisiĂ€ joita silloin kohtasin. 
Tein kevyen neljĂ€n kilometrin lenkin noilla hoodeilla ja palasin takaisin Velodromin parkkipaikalle tekemÀÀn koordit. Se mikĂ€ HelsingissĂ€ on ihanaa, kukaan ei ihmettele sinun touhuja vaan saat tehdĂ€ kaiken aivan rauhassa. Niin paljon kai sinne ihmeteltĂ€vÀÀ ja ihmistĂ€ riittÀÀ. Ponnekkaana minĂ€ hypin ja nostin jalkaa, tein kuopasua ja kompassia, olin kai niin olevinani. 


Lopun neljĂ€ kilometriĂ€ juoksin kohti Kumpulaa. Nousin alkuun Sofianlehdon pihaan ja sen lĂ€pi suuntasin vanhalle KĂ€tilöopistolle. Kuikuilin kauemmas ja sieltĂ€hĂ€n sen tuttu profiili muistutti minua erÀÀn kesĂ€aamun tunnelmista. Tuo tunnelma oli aivan kosketeltavissa. 
Noniin Rva Enqvist  "TÀÀltĂ€ tĂ€mĂ€ emĂ€ntĂ€ nyt tulee" ja ojensi esikoisen syliini. ... en minĂ€ ollut rouva.
Ihania muistoja. 
Kumpulassa juoksin puutalojen vĂ€listĂ€ kahden kilometrin kÀÀntöpaikalle. En ollut ihan varma kuinka pitkĂ€ matka olisi tullut jos olisin jatkanut Koskelantielle  ja siitĂ€ MĂ€kelĂ€nkadun kautta Velodromille. Perille pÀÀstyĂ€ni jĂ€i sitten vielĂ€ vĂ€hĂ€n aikaa pelaajan  huoltajan työlle. 

Tiistaina oli lepopĂ€ivĂ€ ja pÀÀtin tehdĂ€ viimeiset hankinnat ennen maratonia ja laatia tutun listani valmiiksi. Tavarat listaan ja listalta kassiin sitten pakkauspĂ€ivĂ€nĂ€. 



No aika vaatimattomilla valmisteluilla ja hankinnoilla selvisin. Kaupasta hain vain kertakĂ€yttö piilolinssit, energiageelit, nesteytys ratiopharm ja matkakassiin pienen lukon ettei kassi levĂ€hdĂ€ ruumaan mennessĂ€ auki ja siihen vielĂ€ osoitekyltin jos kassi lĂ€htisi vaikka Roomaan Köpiksen sijaan. 

Keskiviikko nĂ€ytti jo niin kesĂ€iseltĂ€. Oli ihanaa miten kaikkialla vihersi. Katselin ikkunasta kuinka  poika muokkaili traktorilla peltoa. SillĂ€ oli koulusta TET jakso ja oli naapuritilalla työharjoittelussa. 
Ajattelin ettĂ€ nĂ€in pitkĂ€llĂ€ kevĂ€ttĂ€ nyt tosiaan ollaan. PitkĂ€n pimeĂ€n talven pĂ€ivĂ€t olivat kuitenkin hujahtaneet tĂ€hĂ€n pĂ€ivÀÀn. EnÀÀ viimeisiĂ€ valmisteluja ja treenillĂ€ pidettiin juoksua vain yllĂ€. Maraton lĂ€hestyy. 

PĂ€ivĂ€n treeni; veryttelyt 2-3 km alkuu ja loppuun. NĂ€iden vĂ€liin 2x 8min /2 min palautus. Veto pĂ€tkĂ€t reippaampaa. 
Alku verkka meinasi taas karata ja ensimmĂ€inen veto vastatuuleen. Toisessa vedossa sitten huomasin kuinka helppoa oli juosta kun olosuhde oli hyvĂ€. Itse juoksuvire ja kropan fiilis ei ollut mikÀÀn parhain mutta ihan sellaista minun perus tekemistĂ€ni. MitÀÀn vaivoja ei ollut missÀÀn ja olin tyytyvĂ€inen ettĂ€ olin ehtinyt sisÀÀn ajaa kisakengĂ€t ihan hyvissĂ€ ajoin. 

đŸ“·kemir

PĂ€ivĂ€n treenille kertyi matkaa yhdeksĂ€n kilometriĂ€. Taivalsin sen kotihoodeilla. Puolet treenistĂ€ kaupunkiin pĂ€in ja kÀÀntöpaikalta takaisin. Mieli oli hyvĂ€ enkĂ€ voinut mitÀÀn muuta kuin tyytyvĂ€isenĂ€ todeta ... ...treeni saa arvosanan  ysi miikka. 
Illalla vielĂ€ laitoin juoksuvaatteita pesuun, vatsan pohjaa kutkutti kun nostelin kisavaatteet kuivumaan. 

Torstaina kutitteli koko pĂ€ivĂ€n. Olin aivan tulisilla hiilillĂ€, onneksi työpĂ€vĂ€ pÀÀttyi jo klo 14.00. Ihan niin malttamatonta kuin vain voi mutta muuten kaikki hyvin. Ei vaivan vaivaa missÀÀn. Ei jĂ€nnittĂ€nyt, puhkuin vain ihan mieletöntĂ€ intoa ja malttamattomuutta. Rakastan sporttimatkoja, Rakastan Maratonia. 

          Kevyt 8km meni melko pieleen. Juoksin eilisen reitin samoissa tuulissa mutta vain tĂ€hĂ€n pĂ€ivÀÀn sÀÀstetyt. Meno oli aivan malttamatonta. Olisi pitĂ€nyt juosta paljon rauhallisemmin mutta minĂ€ paahdoin menemÀÀn ja kiskoin koiraa ojasta kun se pysĂ€htyi juomaan. Sykkeet heitteli ja naama punoitti. Tuulen pitĂ€vĂ€ liivi oli kuin paistopussi pĂ€ivĂ€n lĂ€mmössĂ€ eikĂ€ jĂ€rki sanonut ettĂ€ ota nyt ihmessĂ€ pois. Ei, ei sanonut. Olin jo melkein pÀÀttĂ€nyt etten ota koiraa  mukaan mutta otin kuitenkin. Tuuli riepotteli meitĂ€ molempia ja yritin kerĂ€tĂ€ rytmin verkalle. Paljon ei ollut enÀÀ tehtĂ€vissĂ€ ja toivoin vain pÀÀsevĂ€ni pian kotiin. 



đŸ“·kemir


Liikutuinko, liikutuin. Viimeiset treenit ennen maratonia tehty. VielĂ€ verkat seuraavan kerran tanskassa. Mietin koko talven kestĂ€nyttĂ€ harjoituskautta. Ja nĂ€illĂ€ nyt mennÀÀn. Voi kun voisin edes vĂ€hĂ€n kurkistaa miltĂ€ sunnuntai nĂ€yttÀÀ. Seisonko startissa. Miten matkaani taivallan. Saanko juosta yhdeksĂ€ttĂ€ maratoniani. EnÀÀ vĂ€hĂ€n aikaa mutta silti niin kauan. 

Tapahtuipa sitten lopulta mitĂ€ tahansa. Minulla on ollut hieno pimeĂ€ talvi ja niin nopesti edennyt lĂ€mmin ja valoisa kevĂ€t. On ollut takapakkia mutta enimmĂ€kseen kuitenkin sitĂ€ oikein hyvÀÀ. Olen saanut kurkata harjoitusohjelmaa ja joinain  pĂ€ivinĂ€ odottamalla odottanut ettĂ€ huominen tulee nopeasti ja tuo juoksuni tullessaan. Juoksuni on vienyt minut vĂ€lillĂ€ puskemaan tuulessa mutta ottanut minut vĂ€lillĂ€ kantaakseen. Joskus se on mennyt edellĂ€ni, toisinaan takanakin. Koskaan se ei kuitenkaan ole saanut minua unohtamaan... 
rakkaudella juoksuni... rakkaudesta maratoniin...


...lennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ rakkaudella... jos et jostain syystĂ€ maratonille...niin lennĂ€ oikeastaan ihan minne vaan...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol