Siirry pÀÀsisÀltöön

Vantaan Uudenvuoden Juoksu ...🐞



              Oman juoksuvuoteni pÀÀtös oli Joensuun Night Run  12 h rataultran maaliintulossa. Ylimenokausi ja kevyt harjoittelun aloitus kuluivat ehkĂ€ pienen alakulon vallitessa. Vaikka oma juoksuvuoteni oli ohi, oli vielĂ€ yhden kisa aika vuoden 2022 puolella, KU-58 jĂ€rjestĂ€mĂ€ Vantaan Uudenvuodenjuoksu.  



          Osallistuminen juoksuun oli siirretty vuoden 2021 kisasta tĂ€lle vuodelle koska koko kisa siirtyi vuodella eteenpĂ€in. Oli kivaa lĂ€hteĂ€ taas kiinnittĂ€mÀÀn numerolappua juoksuasuun. Jotenkin ylimenon rauhallisuus alkoi jo kroppaa kiusaamaan ja juoksu vĂ€pĂ€tti ja odotti koska taas mennÀÀn. 

Matkana Uuden vuodenjuoksussa oli 5 km ja edellisestĂ€ olikin jo jonkin aikaa. 

          Kovin montaa vitosen kisaa en olekaan juossut. Virallisia kisoja taisivat olla Uuden vuoden juoksu ja Lohjan talvijuoksusarjan yksi osakilpailu pari vuotta sitten kai. Vitonenkin on kivaa juosta, ihanaa vaihtelua pitkien matkojen harjoitteluun. 

                Kisa aamu oli tuulinen ja sateli jÀÀtĂ€vÀÀ tihkua kun vein Naavan tarhaan. Mietin ettĂ€ voihan juoksukeli. Varusteiden kanssa olin pĂ€hkĂ€illyt jo edellisenĂ€ iltana. Mukaan pÀÀtin ottaa niin nastakengĂ€t kuin tavalliset assukengĂ€tkin. Juoksuasuksi jotain kevyttĂ€ mutta myös jotain sellaista etten jÀÀtyisi. Juoksutakkia en kyllĂ€ laittaisi lepattamaan. 



       Oli kivaa ajella Tikkurilaan. Omaan kotikylÀÀni missĂ€ olin asunut aina aikuisuuteen saakka. Tiksiin on aina kiva palata, ihan kuin kotiin menisi, tottakai. 

       Kisakeskuksessa Tikkurilan urheilutalolla oli jo kivan pieni juoksijoiden kuhina kun saavuin perille. Toimitsija toivotti tervetulleeksi ja ohjasi numeroiden hakuun. Alakerrassa oli lista mistĂ€ voi oman nimen kohdalta tarkistaa juoksunumeron ja ottaa sen sitten narulta matkaan. Oli siinĂ€ samalla kivaa tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia kisatunnelmissa. 

             Tuuli oli edelleen kova ja sateli jÀÀtĂ€vÀÀ tihkua. KĂ€vin laittamassa juoksuasun pÀÀlle sadehousut ja kuoritakin. En viitsinyt antaa veden kastella koska starttiin oli vielĂ€ aikaa. PĂ€hkĂ€ilin kenkiĂ€ ja lopulta pÀÀdyin nastakenkiin vaikka reitti oli kertoman mukaan melkein kokonaan sulaa vain joissain kohti oli koppurajÀÀtĂ€. Toiset kengĂ€t olivat niin sileĂ€t etten viitsinyt niillĂ€ lĂ€hteĂ€ juoksemaan, miksiköhĂ€n ihmeessĂ€ olin ne edes ottanut mukaan. Parempia vaihtoehtojakin olisi ollut. 

       Tein lyhyen kahden kilometrin mittaisen verkkajuoksun. Sykkeet olivat kisalukemissa vaikka vauhdin pidin rauhallisena. Asfaltti oli sulaa ja hiekoitushiekka ropisi nastakenkien alla. Tuntuma juoksuun oli ihan hyvĂ€ ja tĂ€llĂ€ kertaa ihmettelin etten jĂ€nnittĂ€nyt kisaa yhtÀÀn. MennÀÀn miten mennÀÀn, lopputulos selviÀÀ sitten maalissa. Loppuun otin pari melkein minuutin mittaista vetoa arvioidulla kisavauhdilla kĂ€vely palautuksella.




           Olin tehnyt oman salaisen suunnitelmani juoksun kulusta ja vĂ€lillĂ€ matkalla oikein nauratti kun toivoin ettĂ€ kisa olisi jo ohi. Sykkeet lĂ€hellĂ€ maksimia ja vauhdin yritin pitÀÀ koko ajan alle 5.30. LĂ€hellĂ€ vitosta olisi pitĂ€nyt kyllĂ€  pystyĂ€ juoksemaan mutta tĂ€llĂ€ kertaa se onnistui vain hetkittĂ€in. Oikein Ă€rsytti niissĂ€ kohdissa joissa vastatuuli yritti lytĂ€tĂ€ koko homman. 

                        Juoksun aikana huomasin ettĂ€ vaatetta oli ihan liikaa vaikka tuuli oli kylmĂ€ ja jÀÀtĂ€vÀÀ tihkua sateli koko ajan. Onneksi olin jĂ€ttĂ€nyt pÀÀhineen pois. KynsikkÀÀt meinasin heittÀÀ ojaan mutta en raatsinut luopua niistĂ€. Kaikkein paras olisi ollut juosta shortseissa, sÀÀrystimissĂ€ ja ohuessa juoksupaidassa ja ilman nastoja. Nastoilla juoksu oli ihan karseaa sulalla asfaltilla mutta eipĂ€ tarvinnut pelĂ€tĂ€ koppuralla. NĂ€en joka pĂ€ivĂ€ murtumapotilaita ja kyllĂ€ se pistÀÀ miettimÀÀn myös omaa tekemistĂ€. Olen kaatuillut ennenkin juostessani ja nyt halusin ottaa varman pÀÀlle.  Vaikka vaatetta olikin liikaa, olin tyytyvĂ€inen ettĂ€ olin valinnut ohuemmat juoksuhousut enkĂ€ laittanut paksuja talvitrikoita mitĂ€ alkuun ajattelin. 

         Kisa juostiin kahtena kierroksena 2,5 km reitillĂ€. EnsimmĂ€inen kiekka olikin ihan hyvÀÀ ja vahvaa juoksua mutta kyllĂ€ neljĂ€n kilometrin kohdilla jo hapotti ja vauhti alkoi hyytymÀÀn. Sain kuitenkin lopussa vielĂ€ vĂ€hĂ€n kiristettyĂ€ vauhtia ja juoksin maalissa oman virallisen vitosen kisani parhaan tuloksen 27.55. 



            Lopputulokseen en ollut tyytyvĂ€inen vaikka juoksuun olinkin. EhkĂ€ kesĂ€kelillĂ€ kevyissĂ€ vaatteissa hiilarit jalassa olisi ollut kiva kokeilla tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n kuntoa.  Mutta nyt ei ollutkaan kesĂ€. Ja kun astelin autolleni sanoin ÀÀneen; mĂ€ inhoon tĂ€tĂ€ etelĂ€-suomen talvea. Oli kuitenkin ihan kiva todeta ettĂ€ virallinen vitosen tulos oli parantunut kolmisen minuuttia edellisestĂ€ kilpailusta. Edellinen kisa Lohjan talvijuoksu sarjassa oli taittunut aikaan 30.44 pari vuotta sitten. 

           Vantaan Uudenvuoden juoksu oli hyvin jĂ€rjestetty. Juoksijan oli kivaa juosta ja nauttia juoksun tĂ€yteistĂ€ tunnelmaa. Ei edes jÀÀtĂ€vĂ€ tihku ja kylmĂ€ tuuli lannistaneet  vuoden viimeisen pĂ€ivĂ€n viettoa Tikkurilassa. 


      Mitali kaulassa oli kivaa miettiĂ€ kaikkea kulunutta. Juoksuvuosi 2022 antoi minulle 5km, 10km, 21,1 km ja 12h rataultran henkilökohtaiset enkkani. On ollut ihan mielettömĂ€n ihanaa harjoitella ja kisakalenteri antaa ihan mielettömĂ€n innon ja motivaation jatkoon. Juoksuvalmentaja Pasi PÀÀllysaho on kolmen vuoden aikana luotsannut minut Juoksijaksi. Ennen toivoin olevani ja nyt olen. Saan olla kiitollinen ettĂ€ yhteistyö jatkuu edelleen. 

            Nyt minĂ€ sitten suuntaan seuraavien pĂ€ivien harjoitteluun. Vuoden 2023 kisakalenteri on valmis. EhkĂ€ pientĂ€ pĂ€hkĂ€ilyĂ€ ja epĂ€varmuutta nĂ€en siinĂ€ vielĂ€ mutta runko on kuitenkin niin miten olin ajatellut. Kisoja tasaiseen tahtiin, ne antavat potkua harjoitteluun ja pitĂ€vĂ€t kroppaa vireessĂ€. Iloiseksi yllĂ€tykseksi tiedĂ€n juoksevani myös seuraavan Vantaan Uudenvuoden juoksun sillĂ€ onnetar oli puolellani ja voitin arvonnassa osallistumisen, kiitos KU-58! Tosin olisin joka tapauksessa ilmoittautunut juoksuun mukaan sillĂ€ Vantaalla on aina niin kivaa juosta. Ja joka kerta kun juoksen Vantaalla, palaan kotikylÀÀni. Aina silloin tĂ€llöin ajan kotitalolle ja katselen vanhoja omenapuita joissa kiipeilin. Omenapuiden ympĂ€rillĂ€ kulki talvisin latu, kesĂ€llĂ€ nurmikko oli urheilukenttĂ€ni;

halusin olla urheilija


... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... lennĂ€ omenapuiden yli nurtsille ja sieltĂ€ tulevan harjoittelun juureen...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol