Siirry pÀÀsisÀltöön

Talvijuoksuharjoitteluun ....🐞

        

             Oli kivaa pÀÀstĂ€ takaisin harjoitteluun vaikka viikko oli vielĂ€ kevyt eikĂ€ mÀÀrĂ€kÀÀn vielĂ€ suurta ollut. Tuntui kuitenkin hyvĂ€ltĂ€ ja valmiilta aloittaa harjoittelu jĂ€lleen ja suunnata katse seuraavaan juoksuun eli Uuden Vuoden aaton vitoseen. 




         Viikko oli kokonaan luminen mutta olin pÀÀttĂ€nyt ettĂ€ teen kaikki harjoitukset ulkona. Pakkanen oli ihan maltillinen, hieman kiristyen loppu viikkoa kohden.

                  Maanantai treeninĂ€ oli kevyt 8 km ja tarkoitus pitÀÀ vauhti rauhallisena ja syke alle 136. JĂ€in taas töiden jĂ€lkeen keskustaan ja tein treenin HyvinkÀÀn Juoksijoiden yhteislenkin reitillĂ€. TykkÀÀn reitistĂ€ koska siinĂ€ on juostavaa mĂ€keĂ€kin ja nĂ€in tuo treeniin vaihtelua.    

        Huomasin heti alussa ettei sykkeet kyllĂ€ pysy noin matalina ja pÀÀtin olla vĂ€littĂ€mĂ€ttĂ€ niistĂ€. Alusta oli auraamattoman lumimöhjöinen ja juoksin ihan normi juoksukengillĂ€. Tavallaan oli helpompi pitÀÀ juoksua kasassa kun pidin vauhdin aavistuksen reippaampana mikĂ€ treenin tarjoitus oli. Viime viikon herĂ€ttely oli tehnyt hyvÀÀ ja kroppa jatkoi juoksua aivan kuin taukoa ei kovasti olisi ollutkaan. 

          Tiistaille oli suunniteltu ensimmĂ€inen voimaharjoittelu ultrakisan jĂ€lkeen. Ja koska oli ItsenĂ€isyyspĂ€ivĂ€ jĂ€in tekemÀÀn treenin kotisalilla. Teemana perusvoima yllĂ€pidolla. Ihan tĂ€ysiĂ€ sarjoja en tehnyt vaan tarkoituksella jĂ€tin ne vajaaksi. Olen sen joka kerta huomannut miten kamalan jĂ€ykiksi ja kipeiksikin lihakset tulevat kun harjoitteluun palataan tauon jĂ€lkeen. JĂ€ tĂ€mĂ€ on itsellĂ€ni toiminut hyvin eikĂ€ seuraava harjoitus kerta tunnu niin jĂ€ykĂ€ltĂ€. PÀÀpaino liikkeissĂ€ oli kyykyissĂ€ ja työnnöissĂ€.




          Keskiviikkona kevyt 8km syke alle 136. Taas HyJun yhteislenkin reitillĂ€ ja yhteislenkin ajankohtaan. 
Alusta oli taas auraamattoman lumimöhjöinen ja talvaalta sateli lisÀÀ lunta.Lunta oli tullut sen verran paljon ettĂ€ jĂ€tin nastalenkkarit vĂ€liin ja juoksin taas normikengillĂ€. 
YhteislenkkilĂ€isiĂ€ ei tĂ€llĂ€ kertaa montaa ollut. Olin ainoa rauhallisemmassa ryhmĂ€ssĂ€ eikĂ€ reippaammassakaan ollut kuin kaksi. Otin siis  yhteislenkin vain omana treeninĂ€ni. Yritin keskittyĂ€ jalan nostoon korkeammalle mikĂ€ teki treenistĂ€ ehkĂ€ vĂ€hĂ€n hapottavamman. Ei ollut muuta vaihtoehtoa sillĂ€ muuten eteneminen olisi ollut ihan onnetonta. Ei tĂ€ssĂ€kÀÀn sykkeet pysyneet, en vĂ€littĂ€nyt siitĂ€, yritin vain saada juoksun tehtyĂ€ ja menin musiikin mukana tahtia vaihdellen. Ajallisesti lenkkiin kului sama kun sulalla kelillĂ€ normi oloissa. 

             Torstai oli sitten lepopĂ€ivĂ€. TĂ€mĂ€ tuli hyvÀÀn saumaan ja sain keskittyĂ€ illan espanjan kokeeseen. TyöpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen ajelin koululle lukemaan ja kuluttamaan aikaa. Oli reilu tunti aikaa kokeen alkuun ja kertasin lukemani. Olin tehnyt itselleni yhteenvedon kieliopista ja aiheista jotka oli vaikeampaa muistaa. Kielen opiskelu on kivaa vaihtelua fyysiselle treenille.On kivaa kun ajattelu siirtyy vĂ€lillĂ€ muuallekin kuin juoksuun. Tunnilla unohtuu oikeastaan ihan kaikki muu kun oikein keskittyy. Ja ei voi olla kuin ihan hirveen tyytyvĂ€inen lopputulokseen. Nelisivuinen koe meni lĂ€pi yhdellĂ€ pienellĂ€ virheellĂ€. 

            Perjantaille vauhtikestĂ€vyys harjoittelua. Alkuun 2km veryttelyĂ€ + 6x5min VK1 alueella kahden minuutin palautuksella ja loppuun vielĂ€ 2km veryttelyjuoksua. 
Mietin keskustasta tasaista reittiĂ€ vedoille. 


            Lumisateet olivat loppuneet mutta pakkanen kiristynyt kahteentoista asteeseen. Alusta oli hyvÀÀ aurattua ja tiesin ettĂ€ normijuoksukengillĂ€ pĂ€rjÀÀ ihan hyvin. Takamuksen jÀÀtymisen estin juoksutrikoiden pÀÀlle puettavilla villashortseilla joita olen aikanaan kĂ€yttĂ€nyt tanssitunnilla. Toimiva yhdistelmĂ€. 
Toppaliivin jĂ€tin juoksutakin pÀÀlle sillĂ€ alle olin laittanut vain yhden kerroksen. 

         Alkuveryttely lĂ€mmitti kivasti ja vĂ€hĂ€n alkuun kohmeiset sormetkin lĂ€mpesivĂ€t hyvin. Sykkeet pysyivĂ€t juuri siinĂ€ missĂ€ pitikin ja pÀÀsin veto osuuksiin. Juoksin viiden minuutin vedon reippaasti yhteen suunta ja siellĂ€ lopussa sitten kĂ€vely-hölkkĂ€ palautus ja seuraava veto sitten taas paluusuuntaan. NĂ€in oli helppo seurata vetojen tasaisuutta. 
Pakkanen tuntui hengitysteissĂ€, olihan treeni ollut ensimmĂ€inen tĂ€mĂ€n talven kunnon pakkasjuoksu. 
Kropasta huomasi ettei vÀhÀÀn aikaan ollut tehty vauhtikestÀvyys harjoitusta. Alkuun tuntui kankealta ja sykkeetkin herkÀsti karkasi. Treenin edetessÀ harjoittelun tuntu parani, jÀykkyys katosi ja sain ihan hyvÀn lopputuloksen. Iloisena hölkkÀilin takaisin autolle ja olin tyytyvÀinen ettÀ tein treenin heti töiden jÀlkeen. Koko loppuilta olikin sitten vapaata.

        Viikonlopulle olin toivonut kaksi lepopĂ€ivÀÀ. Lauantaina kĂ€ytiin ystĂ€vĂ€ni kanssa Tallinnassa.



            Oli niin kivaa viettÀÀ aikaa yhdessĂ€ ja kierrellĂ€ vanhaa kaupunkia nauttien  joulun tunnelmasta. Aikainen lĂ€htö aamujunalla valtavassa lumisateessa oli pÀÀtynyt joulutorille missĂ€ kĂ€vi kiva ihmisten kuhina ja tunnit vaan hurahtivat ihan hujauksessa. Ajatukset kĂ€vivĂ€t kivasti lomalla ja oli mukavaa ottaa etĂ€isyyttĂ€ vĂ€hĂ€n työhönkin. 

            Sunnuntai sai tuoda oman kiireettömyytensĂ€ ja oli ihanaa rojahtaa nojatuoliin kirjan kanssa. Kivaa nauttia lepopĂ€ivÀÀ ja silti unelmoida ja kuvitella seuraavien kisojen tunnelmaa. 



           Alitajunnassa valmistaudun koko ajan ensi vuoden juoksuihin. Tavoitteeni on vaatia itseltĂ€ni enemmĂ€n niissĂ€ puitteussa kuin se suinkin on mahdollista. Etapein eteneminen jatkuu ja juostaan kisa kerrallaan. 


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ talvijuoksun kautta seuraavaan kisaan ...🐞


Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol