Siirry pÀÀsisÀltöön

Juoksukivaa.... 🐞

Maratonista on nyt nelisen viikkoa ja mieli malttamattomana odotan jo seuraavia juoksuja. Harjoitteluun joka jatkuu maltillisena, olen pÀÀssyt hyvin mukaan ja palautuminen on mielestĂ€ni jopa mennyt paremmin kuin vuosi sitten juostun maratonin jĂ€lkeen. En edes oikein huomannut mitÀÀn selkeÀÀ vĂ€symystĂ€ tai muutakaan ei-huvita-kautta joka joskus juoksujen jĂ€lkeen on ollut. Nautin lepopĂ€ivistĂ€ ja kevyemmĂ€stĂ€ harjoittelusta ja kaikesta muusta juoksuun liittyvĂ€stĂ€. 


đŸ“·kemir

Ja mikĂ€ uusinta kivaa, niin osallistun HyvinkÀÀn Juoksijoiden jĂ€rjestĂ€mÀÀn juoksukouluun. Heti ensimmĂ€isen kerran jĂ€lkeen totesin, miten kivaa on treenata yhdessĂ€. Taso erot mitĂ€ koululaisten kesken on, ei haittaa lainkaan. Jokainen pystyy tekemÀÀn harjoitukset juuri omaan tasoon sopivaksi.  Tosin itse huomasin ettĂ€ herkĂ€sti menee yliyrittĂ€miseksi mutta onneksi tajusin himmailla ja pysyĂ€ juuri sillĂ€ omalla tasolla. On jĂ€nnÀÀ todeta miten uppoutuneena juoksukoulun treeneissĂ€ on, ihan mielettömĂ€n hyvÀÀ pÀÀn tyhjennystĂ€ työpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen, niin keskittyneesti harjoitukset tulee tehtyĂ€ ettĂ€ ajatus on vain juuri siinĂ€ hetkessĂ€. Jos innostut, niin kannattaa ihmeessĂ€ lĂ€hteĂ€ juoksukouluun, siellĂ€ on kivaa. 



Juoksuni lĂ€hti mukaan hyötyliikuntaan. Mietin kuumeisesti arjen aikatauluja kun auto piti saada huoltoon. Onneksi liike oli mukavasti melko lĂ€hellĂ€ työpaikkaani. Vein vara-avaimet perjantaina liikkeeseen ja sovin ettĂ€ auto nököttÀÀ parkissa maanantaina ennen kuin huoltoliikkeen ovet avataan. Tuo oli hyvin toimiva suunnitelma. Maanantaina sitten jĂ€tin auton huoltoon ja juoksin kolme kilsaa töihin, sain nauttia syysaamun ihanuudesta ja sanoin ÀÀneen, ettĂ€ voihan wau, nÀÀ aamut on niin parhaita. TöissĂ€ ihmeteltiin ettĂ€ tulinko juosten, joo vaan kolme kilsaa, mĂ€ kun en oikein malta kĂ€vellĂ€. 
TyöpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen sitten juoksin hakemaan autoni ja olin tyytyvĂ€inen, ei tarvinnut jĂ€rjestellĂ€ mitÀÀn kyytejĂ€ sun muuta. Olisipa  lyhyempi työmatka, juoksisin varmasti niin usein kuin se harjoittelun kannalta olisi jĂ€rkevÀÀ. 

TĂ€llĂ€isella kevyemmĂ€llĂ€ treenijaksolla oli kivaa olla mukana HyvinkÀÀllĂ€ jĂ€rjestetyssĂ€ koko perheen  kĂ€vely- ja juoksutapahtumassa Talkoostartissa. PÀÀsi nauttimaan kisafiilistĂ€, vaikkei itsellĂ€ lappu rinnassa ollutkaan. MeillĂ€ oli kolmos huolto ja oli mukavaa kannustaa juoksijoita huoltopöydĂ€n toiselta puolelta.

HyvinkÀÀn Juoksijat tekivĂ€t samalla siinĂ€ pĂ€ivĂ€n kuluessa uusia juoksusuunnitelmia josta tulevaisuudessa sitten lisÀÀ. On kivaa olla mukana juoksun maailmassa muutakin kuin vain itse juosten ja treenaten. 
ErĂ€s tuttavani sanoikin juuri tuolla kolmos huoltopisteellĂ€, miten elĂ€mĂ€ ennen pyöri niin kovin juoksun ympĂ€rillĂ€. Takana hĂ€nellĂ€ on 32 maratonia ja siinĂ€ niitĂ€ vanhoja muisteltiin. 

JĂ€in kovin pohtimaan hĂ€nen sanojaan. Niin totta, itse olen siinĂ€ tilanteessa nyt. Juoksu on osa elĂ€mÀÀ, hyvin tĂ€rkeĂ€ssĂ€ merkityksessĂ€ ja monesta eri nĂ€kökulmasta. Paljon pyörii juoksun ympĂ€rillĂ€ ja sitĂ€ minĂ€ haluan. Haluan pyöriĂ€ siinĂ€ omalla tavallani ja nauttia siitĂ€ juuri nyt, juuri tĂ€ssĂ€ elĂ€mĂ€n vaiheessa. Olen antanut paljon, saanut paljon enemmĂ€n. Joku sanoo ettĂ€ olen seonnut mutta mikĂ€ sen mittari sitten muka on, kuka sen voi mÀÀritellĂ€. MielestĂ€ni vain sellainen joka ei ymmĂ€rrĂ€ juoksun maailmaa lainkaan, tosin, ei tarvitsekaan ymmĂ€rtÀÀ.   Itse en koskaan arvostele toisten tekemistĂ€, joku sopii toiselle ja  joku taas ei. Uskon ettĂ€ meillĂ€ kaikilla on ne omat juttumme jotka kantavat arjessa. 
Minulle se on juoksu.



Eilen tein vetotreenit ennen mökkimatkaa ja tĂ€nÀÀn kĂ€veltiin pojan kanssa metsĂ€polkuja lammelle. Loppumatkasta oli pakko nostaa pari juoksuaskelta ihan vaan kokeeksi. 



Juoksu lĂ€hti taas mökille mukaan ja kovasti se jo odottaa huomista treeniĂ€. Taitaa olla keskipitkis jos oikein muistelin, 15km, pisin juoksutreeni sitten maratonin jĂ€lkeen. 

Viime viikolla olin keskiviikkoisella yhteislenkillĂ€, siinĂ€ hieman oma vauhtini kiihtyi yli sovitusta  mutta juoksu rullasi hyvin ja oli ponnekasta ja vaivatonta. Aloin jo miettimÀÀn ettĂ€ jos sittenkin vielĂ€ syksyn aikana puolimaraton suunnitellun varttimaratonin sijaan. No yksin nyt en tuota pÀÀtöstĂ€ kuitenkaan tee, ja voi olla ettĂ€ se oli vain sen hetkisen flown ajatuksen  lopputulos.  Puolimaraton jĂ€i koronan vuoksi viime vuodelta ja sen takia tĂ€mĂ€n kevĂ€inen siirtyi syksyyn, minkĂ€ siirsin kuitenkin ensi vuodelle. 
Seuraava juoksu on suunniteltu Vantaalle, sinne on vielĂ€ kolme viikkoa aikaa ja jotenkin vain jĂ€in miettimÀÀn sitĂ€ puolikkaan mahdollisuutta. 

TĂ€ytyy toivoa ettĂ€ sĂ€ilyy terveenĂ€, viime kevÀÀnĂ€ revĂ€htĂ€nyt takareisi muistuttelee aina aika ajoin, vĂ€lillĂ€ ei tunnu pitkÀÀn aikaan mitÀÀn, ja vĂ€lillĂ€ taas tulee piikikkĂ€itĂ€ pistoja vamma kohtaan . Fysioterapeutti sanoi ettĂ€ voi mennĂ€ vuosikin ennen kuin on parantunut. Ja tuskin koskaan ihan paranee kun on kaksi kertaa samasta kohdasta revĂ€htĂ€nyt. 
Luottavaisin mielin jatkan kohti seuraavia, tĂ€nĂ€ vuonna on vielĂ€ juoksuja jĂ€ljellĂ€, varttimaraton, 12h rataultra ja uuden vuoden juoksu, mikĂ€ sekin viime vuodelta taskussa. 
On kivaa katsoa harjoitusohjelmaa ja ihmetellÀ ettÀ mitÀs me tÀnÀÀn tehdÀÀn. Nautin asetetuista tavoitteista ja tietenkin itse harjoittelusta, nautin juoksun maailmasta.



.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... lennĂ€ juoksukivaan maailmaan .... 🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol