Siirry pÀÀsisÀltöön

HCRD siirtyy....kevĂ€tjuoksut jatkuu....🐞

PÀÀsiĂ€ispohdinnoissani  hieman harmittelin HCRD:n siirtymistĂ€ ensi syksylle. Olin ajatellut pitÀÀ syksyn suunnitelmat ennallaan ja sinne en ole puolimaratonia enÀÀ ajatellut kisamielessĂ€. Tein sen pÀÀtöksen ettĂ€ siirrĂ€n osallistumiseni HCRD:n osalta ensi kevÀÀseen ja pyrin juoksemaan puolikkaan vielĂ€ alkukesĂ€stĂ€ mikĂ€li tapahtumia koronatilanteessa pÀÀstÀÀn jĂ€rjestĂ€mÀÀn.



Jotenkin nyt kaipaa todella juoksuporukkaa ja tapahtumia. Yhteislenkkien ollessa tauolla on kuitenkin kivaa tehdĂ€ treffit juoksuystĂ€vĂ€n kanssa. PÀÀsee saman henkisen kanssa höpöttelemÀÀn juoksujuttuja ja suunnittelemaan tulevaisuuteen kaikkea kivaa. Paljon tulee viestiteltyĂ€ kavereiden kanssa, kerrotaan treenikuulumisia ja jaetaan kevĂ€tpĂ€ivien fiilikset niin loppukauden laduilta, juoksureiteiltĂ€ kuin  pyörĂ€n pÀÀltĂ€kin. 

Itse olen pysytellyt talven yli juoksun ja voimaharjoittelun parissa. Olen oikeastaan siihen tosi tyytyvĂ€inen ja kaikki on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja olisin ollut hyvinkin  valmis puolimaratonille toukokuussa. Juoksuvauhti on kehittynyt paljonkin siitĂ€ mistĂ€ lĂ€hdettiin 2019 marraskuussa ja hyvĂ€n harppauksen huomaan tapahtuneen myös 2020 loppuvuoden jĂ€lkeen. 
Maaliskuun alkupuolella havahduin siihen miten kevyttĂ€ juoksu pÀÀosin on. Sen verran  itseĂ€ni vauhdin kehitys hĂ€mĂ€si, nĂ€yttÀÀköhĂ€n mun kello oikein. Viime viikolla sitten pÀÀtin ottaa treeniin kaksi kelloa, vanha M400 on ollut mulla vara kellona ja samoja vauhteja nĂ€ytti sekin. Hauskaa juosta kaks kelloa kĂ€dessĂ€ ja vertailla. Lenkin jĂ€lkeen uskoin kehitykseeni. 

Selasin Polar Flow:n arkistoista muutamia samanlaisia lenkkejĂ€ eri aikakausilta, luin treeni palauteeni sen hetkisistĂ€ tunnelmista  ja vertailin keskivauhteja. Kaikki vertailujuoksuni olivat kympin lenkkejĂ€, korkeuseroiltaan suunnilleen samanlaiset. EnsimmĂ€isenĂ€ vertailussani oli  lenkki, ennen  harjoittelun aloittamista ammattilaisen ohjauksessa. 
                      
                               10 km   elokuu         2019      keskivauhti 7.31/min     keskisyke   142
                               10 km   lokakuu       2020     keskivauhti  7.14/min     keskisyke   130
                               10 km   maaliskuu   2021     keskivauhti  6.46/min     keskisyke   126


NĂ€mĂ€ olivat vain mielenkiinnolla valitut yksittĂ€iset treenit, vaihteluhaitaria on toki keskivauhdeissa sekĂ€ sykkeissĂ€ mutta suunnan ja kehityksen nĂ€en kyllĂ€ riittĂ€vĂ€n hyvin tĂ€stĂ€ otannasta. Mummeli iĂ€ssĂ€ on ollut hienoa huomata ettĂ€ kunto kyllĂ€  kasvaa oikeanlaisella harjoittelulla. Suosittelen tasotestiĂ€ ja harjoittelua ammattilaisen ohjauksessa kaikille jotka haluavat parantaa juoksukuntoa ja tuloksia.  

Olen onnellinen tĂ€mĂ€n hetkisestĂ€ juoksukunnostani. Tunnen sen myös kokonaisvaltaisena hyvĂ€n olon tunteena. Olen energinen, nukun hyvin ja töiden jĂ€lkeen on pajon helpompi vetÀÀ juoksukengĂ€t jalkaan. En voinut kuvitella ettĂ€ kympin lenkkin voi joskus olla se viikon kevein.  Aina vĂ€lillĂ€ sanonkin itselleni ettĂ€ onneks sĂ€ lĂ€hdit tĂ€hĂ€n touhuun,tÀÀ on niin wau.


KevĂ€tlenkit ovat olleet niin tervetulleita vaikka upea talvi olikin. On ollut ihanaa juosta kuivalla assulla assukengillĂ€, jĂ€ttÀÀ juoksutakki naulaan ja juosta shortseissa. Mun hoodeilla oikeastaan vasta viime viikolla oli ensimmĂ€iset varmat assukelit ilman nastoja. Poluilla on vielĂ€kin lunta ja jÀÀtĂ€ siellĂ€ tÀÀllĂ€ varjoisilla alueilla ja tiheĂ€mmĂ€ssĂ€. Kohta siellĂ€kin on lumetonta ja kevĂ€inen polku ympĂ€rillĂ€ olevilla maastoillaan houkuttelee puolipaljaaseen metsÀÀn ennen tulevan kesĂ€n vihreyttĂ€. Valoa riittÀÀ vielĂ€ pitkĂ€lle iltaakin eikĂ€ ostalamppua enÀÀ tarvita. 

 KevĂ€tjuoksut jatkuu  pÀÀsiĂ€isvietossa, kevyt viikko treeniohjelmassa ja valoisia kilometrejĂ€ kertyy  mukavasti. Huomenna vuorossa kiihtyvĂ€ 18 km ja lĂ€hden sitĂ€ nautiskelemaan taas vĂ€hĂ€n eri hoodeille. Toivottavasti assukenkĂ€ rullaa kivasti ja antaa vain askeleen kuljettaa.
 Askeleet kulkevat ajatuksissa alkukesÀÀn. Olisin niin innokas juoksemaan puolikkaan itselleni asettamin tavoittein. Olisi ihanaa taas olla yksi siellĂ€ kaikkien juoksijoiden joukossa, lappu rinnassa starttiviivan toisella puolella. SydĂ€n pampattaen pienestĂ€ jĂ€nnityksestĂ€  ja odottamisen malttamattomuudesta.  Malttamattomana haluan testata kuntoni.  PĂ€ivĂ€ ja treeni kerrallaan kuitenkin, toivotaan ettĂ€ ensi kesÀÀn mahtuu paljon mukavia juoksuhetkiĂ€ ja pÀÀstĂ€isiin taas yhdessĂ€ juoksemaan. 


KevĂ€t etenee ja hei heit viime talven lumille on heitetty. Mieli on aurinkoinen ja toivottavasti kelikin. Assutossu rullaa kivasti ja odottaa joskus tulevaa polun kosketusta. KevĂ€tjuoksu on parhaimmillaan tĂ€ssĂ€ hetkessĂ€ ja tĂ€n pĂ€ivĂ€n treenissĂ€. 


....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... kevĂ€tjuoksuissa vanhoilla ja  uusilla hoodeilla ....🐞










Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Costa Blanca...Torrevieja....🐞

                Saavuttiin Torreviejaan  lauantaina. Lento oli ajallaan ja hyvin ennĂ€tti vielĂ€ merenrantaan ennen kuin aurinko laski illaksi. Olin nukkunut matkaa edeltĂ€vĂ€n yön pienessĂ€ horroksessa ja olin tosi vĂ€synyt. Ajattelin ettĂ€ sunnuntain pitkis 18 km juostaan heti aamusta. Silloin on vielĂ€ viileĂ€mpÀÀ ja muutenkin kivaa juosta kun ihmisiĂ€ on  vĂ€hemmĂ€n liikkeellĂ€.         Sunnuntaina herĂ€sin  kuitenkin pienessĂ€ kurkkukivussa eikĂ€ olo ollut yhtÀÀn levĂ€nneen oloinen. Muistan joskus aiemminkin miten lentomatkan jĂ€lkeen on ollut samanlaisia oireita. EpĂ€ilen ettĂ€ astmaatikkona koneen ilmastointi vaikuttaa. Se jotenkin tuntuu niin kovalta ja kuivaltakin toisinaan.                PÀÀtin jĂ€ttÀÀ pitkiksen juoksematta ja jatkaa oleilua rauhalliseen tahtiin. Ja kun olo paranee, palaan normaalisti harjoitusohjelman pariin.  Maanantai oli lepopĂ€ivĂ€ ja olokin paljon parempi. Seuraava harjoitus suunniteltu tiistaille ja siinĂ€ toivottavasti pÀÀsen palaamaan taas harjoitusten pariin.       Maanan

Saul SM Maraton....🐞

Perjantai 13.10.23                                                      Perjantai kolmastoista pĂ€ivĂ€ on kulkenut aikojen saatossa epĂ€onnen pĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikkei oma pĂ€ivĂ€ni vielĂ€ pÀÀtökseen olekaan kulkenut se herĂ€si minulle varsin mukavasti. Tunsin itseni hyvin voimalliseksi ja yölliset sykkeet olivat palautuneet tĂ€ysin normaaliksi sairasteluiden jĂ€lkeen.  Huominen Saul SM Maraton starttaisi Vantaalla kello 11.00. Oltiin menty kuullostellen vointia ja herĂ€telty kroppaa juoksemaan. Syöty hyvin ja nukuttu. Tankkaus sujunut nappiin. Noudatettu kaikki lÀÀkĂ€rin ohjeet ja tĂ€nĂ€ aamuna uskalsin toivoa ettĂ€ startti tapahtuu huomenna. Lopullinen pÀÀtös tehdÀÀn vasta kalkkiviivoilla.  EnsimmĂ€isen kerran voin sanoa etten jĂ€nnitĂ€ yhtÀÀn. Etenen juuri niinkuin edetĂ€ voin. Viimeinen herĂ€ttely lenkki odottaa vielĂ€ ja minĂ€ keskityin vain lomapĂ€ivĂ€n olemiseen ja luen kaikki Vantaan Maratonin infot ja ehkĂ€ huomenna juostaan ensimmĂ€istĂ€ Saul SM maratonia.       Illan kevyt veryttely ja siihen avaavat vedot ol